# Trónok harca: Kardok vihara

Szerző:

Ár: 4.999 Ft 3.749 Ft
Megtakarítás: 25 %
Megjelenés:
2017
Kiadó:
Alexandra
Oldalszám:
1216
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
110 x 180 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
október 23 - 29.

Tolkien óta alig született történet, amely annyira rabul ejtené egy egész nemzedék képzeletét, mint A tűz és jég dala, George R. R. Martin hatalmas fantasyeposza.

Az első részben, a Trónok harcában megismertük Westeros ősi királyságát, amelyet könyörtelen hatalomvágya marcangolt. A Királyok csatájában kiéhezett ragadozóként söpört végig az uralkodóját vesztett birodalmon a háború, a mágia és az őrület. A Kardok vihara képes még tovább fokozni a feszültséget és még sokkolóbbá tenni Westeros történetét: most közeledik tetőpontjához a hatalomért folytatott embertelen küzdelem. A megosztott, megtépázott királyság eddigi legszörnyûbb ellenségével kénytelen szembenézni, amely a síron túlról érkezik...
   

Martin a fantasy mestere. Kimeríthetetlen fantáziával megírt históriái középkori mintákból merítenek ihletet, és a láthatóság határát súroló plasztikussággal jelenítik meg fiktív világukat. A sodró, szofisztikált történetvezetés, az árnyalt karakterábrázolás és a szexualitásnak a fantasy műfajában szokatlanul nyílt kezelése is fontos szerepet játszik abban, hogy Martin sikert sikerre halmozó újítóként vonulhat be műfaj történetébe.
A tűz és jég dala az elmúlt évtized egyik legjelentősebb fantasysorozata, minden kötete letehetetlen olvasmány.

 

A sorozat további részei:

 

A szerző további termékei:

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Balázs Bence
Sheev Palpatine
Kesztler Józsefné
Debreceni László
Nagy Péter
Ez a kötet "A" Trónok harca. Szinte az összes meme, valamint a "ne kedvelj meg senkit, ha nem akarod holtan látni" alapigazság is innen táplálkozik.

Eszméletlen fordulatok, a semmiből jött (de közben meg mégis alaposan felépített) csavarok, mesteri karakterábrázolás - az eddigi csúcspont.

Egyetlen negatívum Bran történetszála - nem tudok elképzelni olyan fordulatot a későbbi részekben, ami igazolni tudna egy ilyen unalmas és rétestészta hosszúságú előkészítést.
2015-11-24 09:41:38
Takács Zsolt
Komócsin Ádám
Pigniczki Péter
Szőke Róbert
Jászkai Péter
gémes mariann
Pigniczki Péter
Papp Zoltán
Szabó Tamás
Káplár Norbert
B.Imre
Kicsit sajnálom a Királyölőt,viszont Lady Lysa-át nem.
2012-10-01 18:41:30
Várhegyi istván
Zsoldos Dániel
Szabó Anita
Nagy Máté
Azt gondolom, a Tűz és Jég dala-ciklus eddigi legjobb könyve. A könyvet végig feszültség kíséri, kiszámíthatatlan, mi mikor történik, bármikor jöhet egy fordulat.
SPOILER
A mű egyértelmű tetópontja a Vörös Nász, szinte a semmiből jön, semmi felvezetés nem volt rá, váratlan. De sorolhatnánk több ilyet, például Beric Dondarrion és a Véreb párbaját, Joffrey esküvőjét vagy Oberyn és Gregor Clegane párbaja, vagy amikor a Királyölő elveszíti kardforgató kezét.
SPOILER OFF
Sajnos számomra voltak unalmas szálak, mint például Bran-é, de akad igazán izgalmas. Itt megemlíthető Arya szála, de a legjobb szerintem Jon-é, az elkeseredett küzdelem a Falon.
5/5 talán életem legjobb fantasy-e volt.
2012-06-25 12:54:48
Havasi István
Harkai Hunor
Jordán Gyula

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Fantasy
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Fantasy
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban