Harmadik Birodalom könyvek

Ha érdekel a Harmadik Birodalom felemelkedése és bukása, valamint, hogy mi vezetett Hitler hatalomra jutásához, válogass a Harmadik Birodalom könyvek széles kínálatában.

1 - 9 / 9 termék

Leírás

Harmadik Birodalom könyvek


Az I. világháborút követően a náci Németországban parlamentáris demokrácia volt jelent. 1933. januárjában Adolf Hitlert a Harmadik Birodalom kancellárjának nevezték ki. Kezdeti pályafutása során Hitler arra törekedett, hogy olyan koordinációs politikát alakítson ki, amely egységet teremt a náci Birodalom céljai, törekvései, valamint az egyének és intézmények között. A koordinációs politika révén Hitler szerette volna, ha a gazdaság, az oktatás, a kultúra, a vallás, és még sok más terület a náci vezetők kezei között koncentrálódna annak érdekében, hogy az emberek életét a lehető legteljesebben tudják befolyásolni. A Harmadik Birodalomban a rezsim célját kiszolgáló propaganda rendszer jött létre, amely befolyásolta azt, ahogyan az emberek gondolkodnak és elérte, hogy maguktól alárendeljék magukat a hatalomnak, sőt imádják és dicsőítsék azt.1934. augusztusában Hitler elnök lett, innentől kezdve pedig a katonaság feletti felügyelet is magához ragadta. Szép lassan kiépült egy olyan diktatúra Hitler vezetőségével, amely emberek millióinak a szenvedéséhez vezetett. A Harmadik Birodalom olyan rendszerré vált, ahol az emberek alapvető emberi jogait nem tartották tiszteletben, továbbá felfüggesztették az alkotmányos polgári jogokat és leépítették a parlamentáris demokráciát is a diktatúráért cserében.

Vajon Magyarország hogyan viszonyult Hitlerhez és a náci Németország befolyásának növekedéséhez? Gombos Gyula halálát követően Horthy Miklós azt várta el az új kormányoktól, hogy mindennemű szélsőjobboldali törekvéseket nyomjanak el, és semmiképp ne engedjék, hogy a magyar politika a szélsőségek felé haladjon. Akarata ellenére sajnos nem sikerült megelőzni ezt. Az egymást váltó kormányok egyre szélsőségesebbek lettek, amit részben Hitler sikeres kül- és belpolitikai törekvései, illetve a Harmadik Birodalom növekvő kultusza és jelentősége is befolyásoltak. 1938-ban fogadták el Magyarországon az első zsidótörvényt, amely maximalizálta a zsidók számát az értelmiségi szférában. 

Ha érdekel a Harmadik Birodalom felemelkedése és bukása, valamint, hogy mi vezetett Hitler hatalomra jutásához, válogass a Harmadik Birodalom könyvek széles kínálatában.

Top 20 eladás az elmúlt 30 napban - Harmadik Birodalom könyvek

Top 20 eladás az elmúlt 365 napban - Harmadik Birodalom könyvek

1.A gonosz serege - Az SS története
Rendelhető
4.499 Ft4.049 Ft
2.Waffen-SS - Hitler serege a háborúban
Rendelhető
4.499 Ft4.049 Ft
3.Az SS kiiktatása
Rendelhető
3.999 Ft3.599 Ft
4.Acélemberek - Hitler legkeményebb katonái
Előjegyezhető
7.990 Ft7.191 Ft
5.Hitler bordélya
Rendelhető
5.990 Ft5.391 Ft

Szűrés - Harmadik Birodalom könyvek