Új selyemutak - Világunk jelene és jövője

Új selyemutak - Világunk jelene és jövője
Eredeti ár:4.299 FtOnline ár:3.869 Ft
Új selyemutak - Világunk jelene és jövője
Szerző: Peter Frankopan
Kiadó:
Oldalszám:
372 oldal
Kötés:
Ragasztott kartonált
ISBN:
9789633556542
Megjelenés éve:
2021
Szállítás:
2024. április 24 - 27.
VIP pont:
129 pont

"A Nyugat már rég elveszítette világformáló szerepét."

Az oxfordi történész Selyemutak című könyve friss nézőpontjával rákényszerített bennünket, hogy teljesen új szemszögből tekintsünk a történelem elmúlt évszázadaira. Az Új selyemutak napjainkig viszi tovább a történetet, sebesen változó világunk jelenét és jövőjét vizsgálja.

Az Európából Oroszország és a Közel-Kelet érintésével Kínáig húzódó új selyemutak beszédesen bizonyítják, hogy egy sokszorosan és bonyolultan összekapcsolódó világban élünk. Miközben nyugaton bekövetkezett a Brexit, az Európai Unió súlyos problémákkal küzd, az Egyesült Államok pedig Trump alatt az izoláció politikáját választotta, keleten a selyemutak mentén egyre szorosabbá váló kapcsolatoknak és együttműködéseknek vagyunk a szemtanúi. Peter Frankopan briliáns éleslátással vizsgálja e kapcsolatok bonyolult rendszerét, próbálja felmérni a politikai erőközpontok folyamatos elmozdulásának következményeit.

Fontos és végső soron reményt keltő könyve arra késztet, hogy újradefiniáljuk, voltaképpen kik vagyunk, és hol is a helyünk a világban.

"Régen minden út Rómába vezetett. Ma Peking a cél."

Peter Frankopan (1971) az Oxfordi Egyetem professzora, 2019-ben az angol Prospect Magazine a világ 50 legkiemelkedőbb gondolkodója közé választotta. A The New Statesman szerint ő "napjaink történész rocksztárja". Selyemutak című könyve eddig több mint 30 nyelven jelent meg.

Utoljára megnézett termékek

Új selyemutak - Világunk jelene és jövője
Rendelhető
Eredeti ár:4.299 FtOnline ár:3.869 Ft