A zsidó háború

A zsidó háború
Eredeti ár:4.990 FtOnline ár:4.491 Ft
A zsidó háború
Kiadó:
Oldalszám:
576 oldal
Kötés:
Keménytáblás
ISBN:
9789636896331
Megjelenés éve:
2021
Szállítás:
2024. április 24 - 27.
VIP pont:
150 pont

Josephus Flavius szemtanúja volt a 66-70 közötti zsidó háborúnak, melynek végén a Titus vezette római csapatok bevették Jeruzsálemet, felégették a Templomot, és ezzel beteljesült Dániel próféta jövendölése "a város és a szenthely elpusztításáról". Miért következett be és miért éppen ilyen módon Jeruzsálem megsemmisítése? Miért vonultak vissza a város falai alól először Cestius, majd Vespasianus katonái is? S miért volt ennyire fékezhetetlen Titus "népe", mely hadvezére akarata ellenére gyújtotta fel a csodálatos templomot? Elkerülhetetlen volt-e a nemzeti katasztrófa, vagy más mozgatórugókat fedeztünk fel a történelemben?

Josephus Flavius Zsidó háborúja első sorától az utolsóig érdekfeszítő olvasmány. Azzá teszi tárgyszerű előadásmódja és szerzőjének megrendült számvetése.

"A zsidók háborúja a rómaiak ellen nemcsak korunk, hanem az egész történelem egyik legjelentősebb háborúja volt azok közül, amelyeket államok államok, népek népek ellen viseltek. Azok, akik ezt a háborút megírták vagy nem voltak részesei az eseményeknek, vagy csak hallomásból gyűjtöttek össze mindenféle hazug és értelmetlen mendemondát, és szofisták módjára összeszerkesztették. Voltak olyanok is, akik - mivel hízelegni akartak a rómaiaknak, vagy gyűlölték a zsidókat - meghamisították a tényeket, úgyhogy könyveik tele vannak vádaskodással és hízelkedéssel, de a történeti hűségnek nyoma sincs bennük. Ezért én, Josephus, Mátyás fia, jeruzsálemi pap, aki a háború elején magam is harcoltam a rómaiak ellen, később pedig kénytelenségből az események szemtanúja voltam, elhatároztam, hogy görög nyelven is megírom ennek a háborúnak a történetét a római alattvalók számára, mint már anyanyelvemen megírtam a barbárok kedvéért."

Josephus Flavius

Mások ezeket vették a termékkel együtt

Star Wars: Fejvadászok: A célpont: Valance (képregény)
Rendelhető
Eredeti ár:6.990 FtOnline ár:4.893 Ft
P.K.V.H. 1. kötet - Üreges föld és más történetek (képregény)
Rendelhető
Eredeti ár:5.990 FtOnline ár:5.391 Ft
P.K.V.H. 2. kötet - Velence lelke és más történetek (képregény)
Rendelhető
Eredeti ár:5.990 FtOnline ár:5.391 Ft

Utoljára megnézett termékek

A zsidó háború
Rendelhető
Eredeti ár:4.990 FtOnline ár:4.491 Ft