Schindler listája

Schindler listája
Teljes ár:3.990 FtFizetendő ár:3.591 Ft
Schindler listája
Szerző: Thomas Keneally
Oldalszám:
408 oldal
Kötés:
Keménytáblás
ISBN:
9789632675244
Megjelenés éve:
2021
Szállítás:
2024. április 29 - május 2.
VIP pont:
120 pont

Az ausztrál író immár bestsellerré vált regénye Oskar Schindler, egykori német gyárosnak állít emléket. Schindler született üzletember és szerencsejátékos. Idejekorán belép a náci pártba, s egyetlen célja: élvezni az életet, a pénzt és a szép nőket. A második világháború elején a gyors meggazdagodás reményében költözik Krakkóba, és azonnal megérzi, milyen hatalmas üzleti lehetőségek nyílhatnak meg előtte. Baráti kapcsolatok és némi ügyeskedés révén megszerez magának egy gyárat, és nem győz eleget tenni a Hitler hadseregétől beözönlő megrendeléseknek. Mivel kitűnő viszonyban van a náci vezetéssel, vállalkozásához minden támogatást megkap, gyárába a zsidó gettóból toborozhat olcsó munkaerőt.

A sorozatos kivégzések és megaláztatások azonban, amiknek maga is tanúja lesz, rádöbbentik, mi is történik valójában. Lassan szembesül a ténnyel, hogy a rendszer, amelyet kiszolgál, és amelynek hasznát élvezi, egy embertelen, gyilkos rendszer, amely ártatlanokat küld a halálba. A koncentrációs táborok és a hidegvérű gyilkosságok láttán meggyűlöli a fasizmust, s ettől kezdve minden eszközzel, csellel és megvesztegetéssel igyekszik zsidó munkásainak, mintegy másfélezer embernek az életét megmenteni.

A regény egy ellentmondásos hős története, aki bebizonyítja, hogy egyetlen ember is képes lehet arra, hogy a körülmények ellenére megváltoztassa a dolgok menetét, és azok drámája, akik az ő segítségével élik túl az emberi történelem egyik legsötétebb fejezetét.

Mások ezeket vették a termékkel együtt

AKCIÓA királynő - Őfelsége, II. Erzsébet brit uralkodó életrajza
Rendelhető
Teljes ár:5.995 FtFizetendő ár:4.796 FtKorábbi ár:3.597 Ft
AKCIÓFülöp herceg évszázada - Az edinburghi herceg rendkívüli élete
Rendelhető
Teljes ár:6.499 FtFizetendő ár:5.199 FtKorábbi ár:3.899 Ft

Utoljára megnézett termékek

Schindler listája
Rendelhető
Teljes ár:3.990 FtFizetendő ár:3.591 Ft