Toldi: Esztergom oroszlánja

Toldi: Esztergom oroszlánja
Eredeti ár:3.499 FtAktuális ár:3.149 Ft
Toldi: Esztergom oroszlánja
Szerző: Bónizs Róbert
A sorozat 3. része
Kiadó:
Oldalszám:
332 oldal
Kötés:
Keménytáblás
ISBN:
9789634265825
Megjelenés éve:
2020
Szállítás:
2024. március 31 - április 3.
VIP pont:
105 pont

Bónizs Róbert A kőfaragó és a Szent László íja című kötetek után az eddig általa feldolgozott korszak két legendás történelmi szereplője, Nagy Lajos király és Toldi Miklós életét dolgozza fel új sorozatában.

Ezerháromszázötvenhárom. Toldi visszanyeri a király kegyét és barátságát. Lajos arra kéri, hogy lépjen Vásári Miklós esztergomi érsek szolgálatába. Toldi ezután az érsek oroszlános zászlaja alatt vonul hadba Litvániában, ahol továbbra is élen jár a harcokban, ám egyre inkább nyomasztja a véget nem érő öldöklés és lényének sötétebb oldala.

Peleskei Urdung Julianna és a Venus Rend Toldi Györggyel összefogva igyekszik beteljesíteni a király és Toldi Miklós elveszejtésére szőtt tervét, és céljaik elérése érdekében a legkegyetlenebb eszközöktől sem riadnak vissza.

Lajos király mindeközben kevés időt hagy Toldinak a pihenésre, a litván hadjárat után szinte azonnal Velence ellen indul. Miklós egyre inkább belefásul a harcba, ám a hadjárat befejezése után egy találkozás egy régi haragosával új értelmet ad életének...

A szerző a nagy elődök (Arany János, Ilosvai Selymes Péter és Benedek Elek) irodalmi alkotásai mellett kiterjedt kutatásokkal alapozza meg sorozata hitelességét, átfogó betekintést nyújtva a korszak európai politikai és történelmi eseményeibe, így a korábbiaknál tágabb kontextusba helyezve szereplői történetét.

Mások ezeket vették a termékkel együtt

Toldi: Fekete halál
Rendelhető
3.499 Ft3.149 Ft
Toldi: Ördögi erő
Rendelhető
4.499 Ft4.049 Ft
AKCIÓStar Wars: Kirajzás
Rendelhető
4.990 Ft2.495 Ft

Utoljára megnézett termékek

Toldi: Esztergom oroszlánja
Rendelhető
3.499 Ft3.149 Ft