Star Wars: Yoda titkos háborúja (képregény)

Szerző: Jason Aaron, Kelly Thompson

Ár: 4.590 Ft 3.672 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2018
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
146
Kötés:
Keménytáblás
Méret:
155 x 235 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
május 27 - június 2.

Fedezzük fel Yoda múltjának titkait!

Ez a képregény gyűjtemény a MARVEL új Star Wars sorozatának 26-30. számát foglalja magában a második éves különszámmal együtt. A kötetben található történeteket Jason Aaron és Kelly Thompson írta, és Salvador Larroca valamint Emilio Laiso rajzolta.

Most, hogy a lázadó csapat egyik tagja fogságba esett, forduljunk ismét Ben Kenobi naplójához, és ismerjük meg a legendás Jedi mester, Yoda egyik kalandját! Yoda csapdába esik egy világon, amelyen titokzatos hatalmat birtokló, gonosz gyermekek élnek. A mester jelentős túlerővel kerül szembe, és ismét tanítvánnyá kell lennie. És az ő múltbeli harcának távoli következményeit még Luke Skywalker is megérzi a jelenben, hiszen minden kapcsolatban áll mindennel...

Kísérjük el Leia hercegnőt egy szigorúan titkos és rendkívül veszélyes küldetésre egy olyan bolygóra, amelynek lakói nem akarnak részt venni a Birodalom elleni háborúban! Amikor súlyosan megsérül, és a küldetése veszélybe kerül, vajon képes lesz felébreszteni a lázadó szellemet olyanokban, akik nem akarnak mást, csak a fejüket lehajtva tűrni az elnyomást?

 

A sorozat további részei:

 

A szerzők további termékei:

1. Jason Aaron, John Cassaday
Star Wars: Skywalker lesújt (képregény)
Ár: 3.672 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Gyarmati Zoltán
Kovács Máté
Polák Ákos
P.A.Video Studio
Luke tovább olvassa Kenobi naplóját, melyben egy nagy harcos egy ismeretlen, polgárháború dúlta bolygóra téved az Erő hívását követve, ahol harcias, a kőerő birtokában levő gyerekekkel találkozik. A rajzolás néhány kivételtől eltekintve tetszik.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban:
https://youtu.be/unca1Qb_Oug
2018-10-12 20:37:16
Havasi István
Yoda titkos háborúja
A kötet a Star Wars 26-30. számait és a második éves különszámot tartalmazza. Hogy jöhet a képbe Yoda egy olyan sorozatnál, mely az Új remény és A Birodalom visszavág között játszódik? Jason Aaron ezt nagyszerűen megoldotta. Luke egy történetet olvas Obi-van naplójából, melyben Kenobi mester egy Yodával kapcsolatos történetet jegyzett le. Nincs semmi ellentmondás, Luke nem tudja, hogyan hívják a legendás Jedit, akiről Obi-van ír. Mi, olvasók viszont látjuk Yodát szerencsére. Nagyon üdítő volt ez a váltás a szériában. Ez egy olyan történet, mely nem viszi előre az eseményeket, de nagyszerű bepillantást ad Yoda életének egy szeletébe. Különleges érzést ad. Egyértelműen a fantasy vonal nagyon erős, amit cseppet sem bánok, mivel mindig is a Star Wars fantasy elemeit szerettem jobban. Az idős Jedi-mester a Vagadarr rendszerbe érkezik, ahonnan egy különös hívást érzékelt Erőben.
[spoiler]
A Vagadarr különleges bolygó. Látszólag törzsi körülmények között élő gyerekek háborúznak egymással. Valójában csak folytatják azt a háborút, melyet a szüleik kezdtek el. Vagadarr népei a különleges hegy-lények miatt állnak harcban egymással. A hegy-lények különleges kapcsolatban állnak az Erővel. Az úgynevezett Kőerő hatalmát a bolygó lakói is birtokolják. Ezzel egy újfajta Erő-használatot látunk, amit csak díjazni tudok. Yoda mindent megtesz annak érdekében, hogy véget vessen a vérontásnak és megfejtse a Hegy Szívének titkait. Garro, az ifjú Sziklasólyom fontos szerepet játszik a történetben. Segít Yodának, hogy ráhangolódjon a bolygó különleges köveinek erejére. Fantasztikus volt Yodát tanulónak látni. Ízig-vérig igazi Jedi-mester. Minden döntésében, megszólalásában sikerült kitűnően ábrázolni ezt a legendás figurát. Garro karaktere nagyszerű lett. Vívódik, de erős benne a sötét oldal. A bolygón dúló harc alapvetően a világos és a sötét oldal háborújának része. Egyfajta spirituális Erő-harc. A történet hangulata a végletekig misztikus, és ez a rejtélyesség fantasztikus érzetet kelt bennem. A Vagadarr bolygóval egy újabb, nagyszerű helyszínnel bővült ez az univerzum. A történet pedig kiválóan átadja a Jediség érzetét és tanításait. A sztori végén maga Luke is bekapcsolódik az eseményekbe, így a klasszikus trilógia idejére is kihatással van Yoda titkos háborúja.
[/spoiler]
Abszolút elégedett vagyok mind az öt résszel. Ez egy újító szellemű, nagyszerű és hangulatos történet, mely jól bővíti ezt az univerzumot. Yoda ábrázolása kitűnő, a helyszín kitűnő, és az új Erő-képességek is mesések. Salvador Larroca rajzai fenomenálisak. Minden képkockáját nagyon élveztem.
A második éves különszámnál Kelly Thopmson sajnos nem tudott annyira remekelni.
[spoiler] Leia a Skorii-Lei bolygóra kerül. Egy létfontosságú információt próbál kijuttatni. Súlyos sérülést kap és kénytelen rászorulni Pash Davane, a volt mérnök segítségére. Pash egy a Birodalomból és a Felkelőkből is kiábrándult figurát testesít meg. A Felkelők árnyalt ábrázolását több, másik mű jól bemutatta, ennek sajnos ez nem sikerült. Sőt, kissé unalmas is lett a sztori. Leia és Pash kijutnak, Pash pedig átértékeli Leiát és a Lázadókat. Bruce, a droid viszont tetszett.
[/spoiler]
Ez egy átlagos történet, közepes. Emilio Laiso rajzai sem lettek túl jók.
Ennek ellenére a Yoda titkos háborúja kötet így is nagyszerű lett. Négy és fél (a 2. éves különszám egy kissé lehúzta).

2018-06-26 13:36:22
Köhler Zoltán
Reményi József

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Képregény
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Képregény
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban