# Mysterious Universe: Hosszú út a trónig, bébi

Szerző:

Ár: 3.990 Ft 3.192 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2016
Kiadó:
Tuan
Oldalszám:
404
Kötés:
Keménytáblás
Méret:
140 x 205 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
május 21 - 27.

„Brett Shaw, IV. von Anstetten testőrezredese, jó időben van jó helyen, és a legutolsó pillanatban sikerül megakadályoznia egy merényletet; jutalmul elutazhat a Földre, ahol két hetet tölthet a XXVII. század közepére erősen megroggyant Spanyolország napfényes tengerpartján. A felhőtlennek ígérkező üdülést Gabriel Herites és a GAMMA érkezése zavarja meg: Shaw-nak sürgős jelenése van a déli sarkon, ahol a kutatók titokzatos tárgyra leltek egy kanyon mélyén. Shaw-t akkor éri az első meglepetés, amikor szembesülnie kell azzal, hogy a császár parancsára verbuválódott expedíció vezetője nem más, mint a hetekkel ezelőtt lapátra tett barátnője, a konteó-bolond és megrögzött Katedrális-kutató Angela Clarkson. A nő váltig állítja, hogy a kilométernyi jégtakaró alatt egy évszázadokkal ezelőtt elrejtett időgép található, amit Shaw egészen addig nem hajlandó elhinni, amíg be nem jut a titokzatos szerkezetbe. A bonyodalmak akkor kezdődnek, mikor Angela gyakorlatilag kipenderíti hősünket az időgépből és fegyvertelenül magára hagyja a XX. század negyvenes éveiben járó Japánban. Brett Shaw-nak egyetlen esélye marad visszatérni a jövőbe: bármi áron, de meg kell találnia azt a legendák homályába vesző, az időutazás technológiáját kifejlesztő Katedrálist, amelynek sosem hitt a létezésében.

Időutazás és titkos társaságok, alkímia és halhatatlanság, nyomozás egy történelmi korokon átívelő összeesküvés után; Fawcett féltucatnyi különböző témát és rengeteg szereplő sorsát kapcsolja össze egyetlen sodró lendületű történetbe, melyben nemcsak a múlt, de a jövő történései is új megvilágításba kerülnek.

Valóban hosszú volt az út… Harrison Fawcett tizenhárom év után folytatja kultikus űropera sorozatát. A Mysterious Universe első világátkötő-regényében a fénysebességgel érkező Brett Shaw páros lábbal rúgja be a sci-fi kalandregény-irodalom ajtaját, és garantáltan jobb szórakozást nyújt az olvasók számára, mint eddig bármikor.”

 

A kiadó ajánlója:

Harrison Fawcett (Fonyódi Tibor) neve nem csak a sci-fi rajongók cseng ismerősen, de maradandót alkotott történelmi, misztikus történelmi regényeivel is, említhetjük akár a Hadak útja sorozatot vagy épp a Torda-trilógiát. Sőt 2006-től kezdve Fonyódi Tibor olyan sikeres filmek, filmsorozatok forgatókönyvírója is volt, mint a Géniusz, az alkimista; a Sweet Sixteen; Utolsó rapszódia stb.) A 2008-as moszkvai DetectiveFesten pedig kategória fődíjat nyert a Tűzvonalban, valamint a 2012-es jaltai Vmesztye/Together Nemzetközi Film és Televízió Fesztiválon kategória fődíjat nyert a Hacktion (I-II. évad) vezető írójaként. Az első magyar forgatókönyvíró, akinek két televíziós-sorozata is nemzetközi fődíjat nyert.

Most azonban Harrison Fawcett visszatért a pályáját elindító, első önálló köteteit jelentő Katedrális című sorozat (A katedrális harcosai, A katedrális legendája – 2000-ben Zsoldos Péter díjjal jutalmazták a kötetet az év legjobb scifi regénye kategóriában) szereplőihez, s új kötetében – a Hosszú út a trónig, bébi-ben a másik sikeres, Anthony Sheenarddal közösen jegyzett sci-fi univerzumával, a Mysterious Universe cselekményével dolgozza össze a szálakat. Így ez a kötet egyszerre az Ópiumkeringő, Aranypiramis (3-3 kiadás) köteteket is magában foglaló Brett Shaw sorozat harmadik kötete és a Katedrális sorozat négy kiadást megélt, bestseller köteteinek folytatása.

 

A sorozat további részei:

 

A szerző további termékei:

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Németh András
Eme nagyszerű kötetben végre folytatódnak Brett Shaw kalandjai. A történet lebilincselő és humoros, valamint érdekesen van beleszőve a különböző történelmi eseményekbe. Mindent elmond, hogy már másnapra elolvastam. Minden Mysterious Universe rajongónak kötelező darab!
2016-12-19 15:14:38
Locsmándi Gyula
Jánosi Béla
Most lehet tudni, hogy mikor jelenik meg végre???
2016-09-23 06:58:13
Kato Norbert
Végre újra van Brett Shaw :)
2016-08-31 18:06:30
Locsmándi Gyula
Több mint 10 éve vártam. :)
2016-08-29 23:00:32

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban