Star Wars: A túlélők keresése

Szerző:

Ár: 3.990 Ft 2.993 Ft
Megtakarítás: 25 %
Megjelenés:
2018
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
512
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
október 30 - november 5.

Mara és Luke Skywalker üzenetet kapnak az Ismeretlen Szektorok egyikében élő chiss-ektől. Az idegen teremtmények megtalálták a roncsait annak a Kirajzás nevű, hatalmas űrhajónak, amely még a klónháborúkat megelőzően hagyta el a Régi Köztársaságot. Egy nagy hatalmú chiss főnemes felkéri Marát és Luke-ot, hogy vegyenek részt a maradványokat átvizsgáló bizottság munkájában. Miután a Jedik felszállnak a chiss hajójára, azzal kell szembesülniük, hogy nem ők az egyedüli meghívottak. Velük utazik Chak Fel százados, a Kéz Birodalmának képviselője, aki egészen különleges kíséretet hoz magával: az újjáteremtett 501-es légió négy rohamosztagosát. Csatlakozik hozzájuk a geroon nevezetű faj néhány tagja is, akik szeretnék leróni kegyeletüket az egykori expedíció résztvevőinek sírjánál. És megjelenik a hajón Jinzler nagykövet, az Új Köztársaság képviselője, aki szintén azért jött, hogy tisztelegjen az áldozatok emléke előtt.

Az expedíció útnak indul, és bár egy titokzatos szabotőr mindent megtesz, hogy megállítsa a hajót, az utazók végül mégis elérik a roncsokat. Ám röviddel az után, hogy átszállnak a Kirajzás romos fedélzetére, olyasmit fedeznek fel, amire egyikük sem számított.

 

A sorozat további részei:

3. Drew Karpyshyn
Star Wars: Darth Bane: A gonosz dinasztia
Ár: 2.775 Ft
2. Timothy Zahn
Star Wars: Thrawn keze: A jövő látomása
Ár: 2.925 Ft
5. Karen Traviss
Star Wars: Imperial Commando: 501.
Ár: 3.743 Ft
4. Drew Karpyshyn
Star Wars: The Old Republic: Megsemmisítés
Ár: 3.281 Ft
 

A szerző további termékei:

2. Timothy Zahn
Star Wars: Thrawn keze: A jövő látomása
Ár: 2.925 Ft
1. Timothy Zahn
Star Wars: Igazság Keze: Hűség
Ár: 3.281 Ft
2. Timothy Zahn
Star Wars: Igazság Keze: Válaszutak
Ár: 3.375 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Sheev Palpatine
Sorsolós Ádám
Lekitek Ferenc
P.A.Video Studio
Imádom Zahnt, lenyűgöző a történet, izgalmas, fordulatos, a szereplőkért lehet izgulni, és a vége annyira Zahn-os lett. Viszont a Kirajzás (mivel balga módon azt olvastam hamarabb) egy kicsivel jobban tetszett.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/wU6Q0hqQS0g
2015-09-04 20:11:27
Vesszős István
Sóskúti Kiss Tamás
Márton Mikle
Kőhalmi Péter
Szalai Viktor
Köhler Zoltán
Zahn ezúttal kevés központi szereplővel és kevés helyszínnel operált, az eredmény azonban így is kiváló.
Tetszett a krimis hangulat, meg az is, hogy Luke és Mara voltak a főszereplők.
A droideka megjelenése plussz pont.
2014-06-09 18:26:40
F. Bence
Dolmányos Attila
Bene Gábor
Tóthné Beskid Odett
Fantasztikus!
2012-12-13 19:46:52
Lévai Zoltán
Hives Gábor
Sándor Miklós
Balázs Bence
Balogh Botond
Nagy Mátyás
Ez egy fantasztikusan jól megírt, összetett könyv. Még így, hogy egy szálon fut szinte végig az egész. Valóban krimiszerű, de ez csak dob az egészen - és, két fordulat van, amik aztán ütnek.
Azt hittem, ez egy könyv lesz a sok közül, de nem az, ez egyszerűen mesteri!
2012-03-28 17:37:36
Kozma Krisztián
Hajós József
Balázs Barnabás
Balogh Imre
Nekem is tetszett, hogy házasokként láthattam Luke-ot és Marát. Engem nem zavart a krimi jelleg, sőt eléggé lehidaltam, mikor kiderült, hogy a geroonok valójában a vagaarik, akiket már ismertem a Kirajzásból.
2012-01-19 20:56:30
Téglási István
Kiváló könyv Zahn-tól, az egyik legérdekesebb sztorival A jedi visszatér utáni korszakból.Remélem, hogy az összes könyvét kiadják magyarul. 5/5
2012-01-14 23:00:45
Csillagos Csongor
Zsák Boldizsár
Nyertes Győző
Salgó László
Zahn új írásai még jobbak, mint a régiek. Kivételesen ez is tetszett tőle.
2011-11-04 12:51:18
Vámos Milán
Egyetértek Havasi Istvánnal 1kicsit tényleg krimiszerü de engem nem zavart sőt kifejezetten tetszet. jó hoszú lett mint Zanh könyvei általában.A droidikák tényleg jó ötlet volt.Egészen különleges könyv.Nagyon ilik a kirajzáshoz a tulélöknek fogalma sincs hogy a Régi Köztársaság megdölt hogy Palpatine átvette az uralmat...Továbbá jó ötlet volt még az 501-es légió szerepeltetése.Érdekes volt a rohamosztagosokat Luke és Mara oldalán látni.És ami még tetszet az az hogy Mara és Luke már házasok voltak.Egyszóval:csak ajánlani tudom mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2011-11-03 14:30:57
Zsalugáter Csaba
Pokol Ferenc
Zászlós Dávid
Zimonyi István
Romhányi Gellért
Talán az utolsó jó darab ebből a korszakból. A Crosscurren-en kívül már egyetlen más sorozat sem érdekel, a New Jedi Order végképp nem.
2011-10-16 13:23:09
Posnyák Ferenc
Kiváló könyv.
Én egyáltalán nem vagyok finnyás olvasó, de volt szerencsém a New Jedi Order-hez angolul. Elég kitartó vagyok, végigolvastam. Hát őszintén szólva jobb lett volna, ha azt a sorozatot meg se írják. A 19 könyvből mindössze 7-et találtam jónak az összes többi pocsék és vontatott. Arról nem is beszélve, hogy csomó Warhammer40k-s pofátlan másolással találkoztam.
A Jedi visszatér utáni könyvekben szerintem már nincs potenciál. A túlélők keresése talán az utolsó jó darab. A Dark Mest elmegy, de a Legacy of the Force-ban sorban hoztak olyan dolgokat, ami kiverte nálam a biztosítékot. A Fate of the Jedi-be már bele sem kezdtem. Kétkedve vettem a kezembe Kemp Crosscurrent-jét, de az a könyv óriási volt. Azt sorit még érdemes lenne kiadni magyarul.
2011-10-16 12:49:54
Majoros Csilla
Nagyszerűen összeköti a két trilógiát.
2011-10-16 12:24:39
Batta Norbert
A túlélők keresése
Kicsit nehezen indul a könyv, de a vége nagyon izgalmas! Különösen tetszett Luke és Mara, mint házaspár jól összehangolt küzdelme.
Szeretném olvasni a történet időbeli folytatását is, amely a The New Jedi Order sorozat. Ez a sorozat sok könyvből áll, így sokáig tudna izgalmas kikapcsolódást nyújtani a rajongóknak. Később pedig alapot jelenthetne az időben ez után következő történetek kiadásához.
A kiadó is bizonyíthatná a szkeptikusoknak, hogy nem gond a számára egy ilyen hosszú sorozat kiadása. És mivel a sorozat kötetei egyenként is izgalmasak, ez sok olvasót késztetne arra, hogy beszerezze a még hiányzó köteteit.
2011-10-15 15:14:04
Földi Norbert
Kitűnő könyv.
Aki szereti Timothy Zahn műveit az szavazzon a Hand of Judgement-re!
Aki az X-szárnyúak és a Fejvadászháborúk magyarul meg nem jelent részeit akarja olvasni, az szavazzon a Félbehagyottak kategóriára.
2011-10-11 20:36:00
Kis ANdrás
Domokos Csaba
Nagy Jenő
Vesszős István
Jordán Gyula
az ithori Biph
Super Zsolt
András Bálint
Németh András
Békési József
Pillecs
Jó a könyv, de kéne már találni valami fordító editort is! :)
(Karrde miért magázza Marát???? (
De amúgy 7/10.
2012-03-08 13:08:20
Vasas Péter
Warag Ferenc
Jászkai Péter
Gátas Iván
Cselcsókás Béla
Markovics Tamás
Mosolygós Péter
Hicinger János
Egész jó.
2011-11-10 18:14:15
Isó Attila
Harkai Hunor
Sosztolányi Dezső
Havasi István
Nagyon jó könyv lett. Egy kicsit krimi szerű. A többi Zahn könyvhöz képest kevés szereplőt mozgat, kevés eseménnyel, kevés helyszínen. De fordulatos és jó. A droideka szerepeltetése nagyon tetszett.
5/4
2011-10-01 14:20:04
Kovács Gergely
Őszintén szólva, amikor belecsöppentem az SW-regények világába, Zahn-nal kezdtem. Nagy kedvencem volt, azonban minél több más szerzőt olvasok, annál inkább az az érzésem, hogy koránt sem olyan jó író, mint amilyennek eleinte tűnt. Legalábbis nekem. Ha röviden akarnám összefoglalni, Zahn rendkívül jó alapsztorikat talál ki, de a dramaturgia már-már gyermekien suta. A Túlélők keresése közben végképp meggyőződtem, hogy a párbeszédek kb. Barátok közt-színvonalúak. Mara és Luke (utóbbiról esetleg még el tudnám képzelni, nehezen, de...) még a legpörgőbb akcióban is kerek egész mondatokban értekeznek, ráadásul semmi stílusuk sincsen, akárki mondhatná őket - és mégsem beszél így senki sem. Semmi kapkodás, legalábbis abszolúte nem érezni. Van idő választékosan kommunikálni akkor is, amikor hajszálon függ az életük. És pont emiatt nem tudom elhinni egy percig sem, hogy komoly bajban vannak. A karakterei végtelenül laposak, mondhatni kétdimenziósak. Persze, ízlések és pofonok, nekem sokkal jobban tetszik Karpyshyn (Revan, Darth Bane, dart Zannah) vagy Luceno (Darth Plagueis, Sidious), akik masszívan foglalkoznak a karakterekkel, őket az érdekli, mi zajlódik bennük, és nem csak buta, kiszámítható (na jó, többnyire kiszámítható) filmes klisékben gondolkodnak. Zahn-nak egyedül Thrawn jéghidegen gondolkodó, a színtiszta logikára épülő személyiségét sikerült kidolgoznia, igaz, azt nagyon jól (és nyilván szükség is volt rá, ha már regényfolyam épült rá).

12-16 éves korosztálynak ajánlanám, akik éppen ismerkednek az SW világával. Később (nekem) már nagy csalódás.

3/5.

Ja igen, az kimaradt, hogy számomra érthetetlen fordítások vannak benne, egészen pontosan a tulajdonnevek toldalékolása üti ki a biztosítékot.

Mi az, hogy Jade Sabré-val??? Ugye nyilvánvalóan az angolban nem ejtenek e-t a végén, így totálisan rossz kiejtést alapoz meg az nagolul nem tudóknál.

Azt hiszem nem ebben a kötetben, de másik Zahn-regényben fordult elő a Mara Jadé-val alak, ami megintcsak azt feltételezi, hogy valami probléma van az eredeti név helyes kiolvasásával (ami ugye elképzelhetetlen, ha angolból fordítják).

Fogalmam sincsen, ilyen hibák hogyan maradhatnak a szerkesztett szövegben.
2015-03-22 18:12:59
Gregus Mazari
Tóth Zsigmond
A könyv legelején vagyok még de Karrde magázza Marát ami piszkosul zavar...
2015-03-04 16:53:51
Vámos Milán
Sztem. is mesteri lett.
2012-08-09 11:26:34
Pillecs
És sajnos, gondolom, nem állandó fordítottal kell dolgozni. Kompromisszum.
Mindenesetre azért jó dolog ez, hogy megjelennek. :)
2012-03-13 10:19:09
Havasi István
Egy Star Wars könyv fordítása általában 2-3 hónap alatt kell, hogy elkészüljön. Ilyen szűkös határidő mellett nincs idő utánanézni, hogy a régebbi könyvekben hogy nézett ki a szereplők viszonya.
2012-03-09 17:30:02
Szücs Pálma
Abban igazatok van, hogy furcsa volt így teljes összhangban látni Skywalkeréket. Azért mondjuk volt egy-két üdítő színfolt. Pl. amikor Mara jól lehordta Luke-ot, mert hajlandó volt oxigénhiányos állapotban a szeme elé kerülni. Ezek adják Mara jellemének napos oldalát.
Amit még furcsának tartottam, az a Jedi-hölgy kifejezés. Könyörgöm, Luke olyan 24-25 éves korától "férfinak" lett titulálva, de Marát 36 éves koráig "lány"-nak írták. Az a három év ide vagy oda... De ha már mindenképp éreztetni akarták a változást, akkor miért nem nevezték legalább egyszer-kétszer nőnek?
A Harmadik: Mara és Karrde az elmúlt tizenhárom évben tegeződtek. Honnan jött ez a hirtelen magázódás?
2012-01-11 20:17:48
Steiner András
Timothy Zahn a kedvenc SW íróm. Úgy elolvasnám ha végre kiadnák megint.
2011-11-22 13:27:39

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban