Star Wars: Az elveszett Sith törzs

Szerző:

Ár: 4.750 Ft 3.800 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2020
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
408
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
január 23 - 29.

Ötezer évvel a Yavini csata előtt egy bányászati küldetést végző Sith csatahajó, az Omen lezuhant egy mindentől elszigetelt, ismeretlen helyen. A hajótörést szenvedett Sitheknek nem volt más lehetőségük, mint felderíteni a bolygót. Kegyetlen kihívásokkal kellett szembenézniük; halálos járvány és vad ragadozók fogadták őket. Ám ez csak az első fejezet a Sithek küzdelmeinek történetében. Mindegyikük uralomra született, és kerüljön bármibe, be is akarta teljesíteni a sorsát. Nem volt kétségük afelől, hogy leigázzák a helyi őslakosokat és visszatérnek a csillagok közé, ahol a Galaxis uraivá válhatnak. Csakhogy az évek, sőt, az évezredek múlásával kiderült, hogy a Sithek számára nem a külső ellenségek jelentik a legveszélyesebb fenyegetést...

 

A szerző további termékei:

John Jackson Miller
Star Wars: Új hajnal
Ár: 3.040 Ft
Saladin Ahmed, Rae Carson, Mira Grant, John Jackson Miller
Star Wars: Canto Bight
Ár: 3.032 Ft
John Jackson Miller
Star Wars: Kenobi
Ár: 3.900 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Forgó Tamás
Kiss László
Ujvári - Gulyás Viktor
Kovács Máté
Lipták Attila
Illés Ádám
Horváth Gergő
Ancsin Ildikó
Zsikla Dávid
Zsivola Péter
Venczler Miklós
Táblás Győző
Domján Tamás
Miszray Péter
Tenyér Gábor
Csohány Péter
Végre egy könyv, amiben csak Sith-ek vannak (azt az egy esetet leszámítva...)!
2016-03-31 17:42:33
Szarka Imre
Vasas Péter
Nagy Jenő
Pelikán Zsákos József
Hajós József
Szilvási györgy
Oláh Gergely
Károly György
Gregus Mazari
Szetyák Béla
Csurka Tamás
Márton Mikle
kiváló!
2016-01-06 09:14:13
Szittyás István
Maszek Mátyás
Sorsolós Ádám
Lekitek Ferenc
Orcsik Károly
Cselcsókás Béla
Semmis zsigmond
Kubik Diána
Brilliáns, letehetetlen, nagy örömmel olvastam végig, a Törzs és a Kesh teljesena szívemhez nőttek. Elvileg van folytatása, egy 5 részes képregény formájában, Lost Tribe of the Sith: Spiral névre hallgat :)
2015-10-29 10:08:55
Körmendi Csaba
Zsigás Félix
Nagyon jó és izgalmas.
2015-09-09 15:38:15
Reményi József
Vámos Milán
AZ eleje kicsit nehezen indul de hamar begyorsul az eszmenykepek mar kifejezetten izgalmas es fordulatos volt Yaru Korsin nagyon ravasz Selaahval a vegen nagyon atveri.purgatorium orszem izgalmas es fordulatos.Kedvencem a pantheenon es titkok ott nekem a konyv sztem legjobb kaaraktere varner hilts aki igazi soth annak ellenere nem harcos de az esze kárpótolja iliana karaktere jo a vege is szep lezárás leett összeségében nagyon élveztem ezt a konyvet
2015-07-07 19:47:49
Kőhalmi Péter
Mate Balazs
Még több ilyet és ehez hasonlót a sok 4-5-6 között játszodó "izgalmas" könyvek helyett ,ugye vajon tulélik? vajon sikerül a veszélyes küldetés?...
2015-06-12 20:26:15
Salgó László
Friss, új, fantasztikus. Sokkal jobb, mint a FotJ. Much respect.
2015-06-10 16:42:43
Nagy Jenő
A magyar olvasók nagyon szerencsések, hogy megjelent náluk a könyv. Kb. 3 éve vettem angolul nyáron, Amcsiországban, mikor szabin voltam. Zseniális, letehetetlen, fantasztikus. Már négyszer újraolvastam. XD.
2015-05-29 16:42:16
Jordán Gyula
Az elmúlt évek legütősebb és legjobb SW történetei.
2015-05-08 11:23:44
Sóskúti Kiss Tamás
Nagyszerű karakterek, érdekes történetek.
2015-05-04 17:45:15
Havasi István
John Jackson Miller: Az elveszett Sith törzs
A kötet kilenc elbeszélést tartalmaz, melyek több, mint 2000 évet ölelnek fel a Régi Köztársaság idejében. Az Omen egy Jedi rajtaütés miatt kénytelen leszállni a titokzatos és rejtett Kesh bolygón. (Az eseményekről bővebben az Áramlatok című Star Wars könyv számol be.) Korsin és csapata nehéz helyzetbe kerülnek, ott ragadnak a bolygón. Ám a Sithek hamar feltalálják magukat. Megalakul az Elveszett Sith törzs, mely a jövőben kiterjeszti a hatalmát Kesh-re és a keshiri népre. Nagyszerű betekintést nyerhetünk a Kesh világába, hagyományaiba, a Sithek filozófiájába. A szereplők sokszor nagyon eltérnek egymástól. Cselekedeteik jól ábrázolják a Sötét Nagyurak összeesküvésekkel, cselszövésekkel teli világát. Sok Sith mást akar, mint a társai. Vannak, akik minél hamarabb elmennének a bolygóról, míg mások maradnának. A hódításban sem alkotnak egységes képet. Az első négy novella - Szakadék, Égjárók, Eszményképek és a Megmentő- az első generáció történetét meséli el Yavin előtt 5000-től 4975-ig. Itt ismerjük meg jobban Yaru Korsint és társait. A Purgatórium és az Őrszem Yavin előtt 3960-ban játszódnak, kb a Régi Köztársaság Lovagjai képregények idejében. Ez Ori és Jelph története. Itt több utalást fel lehet fedezni a Jedi Polgárháborúról és a Draay-féle árnyék szervezetről. A Panteon és a Titkok Yavin előtt 3000-ben játszódik és Hilts történetét meséli el. A Minden démonok összessége Yavin előtt 2975-ben Alanciar kontinensén játszódik Edell és Quarra főszereplésével. A novellák nagyrészt rövidek, kivéve az utolsó, mely már kisregény terjedelmű. Olvasás közben érdemes odafigyelni, mert gyorsan és sokszor bukkannak fel újabb szereplők. Mindegyik elbeszélés nagyon hangulatos és izgalmas lett. Miller gondoskodott róla, hogy sűrűn legyenek meglepő fordulatok és olyan összekötő elemek, melyek a történeteket egy láncra fűzik fel. Főleg azoknak ajánlott, akik szeretik a Régi Köztársaság világát, valamint az Erő sötét oldalát középpontba állító történeteket. Az antológia történetei számomra felejthetetlen élményt nyújtottak, így Az elveszett Sith törzs is bekerült a kedvenc SW könyveim közé. Csillagos ötös.
Pár nagyon jó pillanat.

[spoiler]
A Megmentőben Yaru és Nida, valamint Seelah és Jariad erőinek összecsapása, Az Eszményképekben Seelah abszolút kegyetlenségének és ravaszságának bemutatása, Hilts története a Panteonban és a Titkokban nagyon megragadott, Hilts nagyon emlékeztetett Sidious-ra és Plagueis-re. A Minden démonok összességében Edell és Qurra nagyon szimpatikus karakterek, a történet fordulatai pedig fantasztikusak. Abszolút kedvencem a Purgatórium és az Őrszem, Ori és Jelph szerelmi története megható, drámai és gyönyörű.
[/spoiler]
2015-05-04 14:14:51
Hortobágyi Krisztián
Horváth Ádám lászló
A Kenobi és ez alapján a könyv alapján Miller belépett James Luceno és Drew Karpyshyn mellé a kedvenc Star Wars íróim közé. :)
2015-04-25 16:33:54
P.A.Video Studio
A történet izgalmas és feszült. Az olvasó a csillagok közül érkezettekkel együtt fedezi fel a bolygót, a keshirik mitológiáját, kultúráját, építészetét, társadalmát, és a Sith-ek társadalmi osztályait, politikai pártjait, ármánykodásait.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/rZg5RrmuPiM
2015-04-24 19:59:19
Pekárik Dávid
Az elmúlt időszakhoz képest kivételesen jó volt. Szerintem a legjobb, leghangulatosabb része a Purgatórium. Fordításban vannak olyan dolgok, amik nem nyerték el a tetszésemet. Például a Pandemonium, a Grand Lord és a Sith Lord magyarra fordításai. Mindent egybevéve egy sajátos hangulatú, magával ragadó és többnyire izgalmas elbeszéléseket tartalmazó kötet.
2015-04-21 18:55:13
Kocsis Ferenc
1. Szakadék: Érdemes lett volna kicsit jobban kidolgozni az Omen lezuhanásának körülményeit és odafigyelni arra, hogy valójában mekkora is ez az űrhajó? Mert hol olyan érzésem van, hogy nagyon kicsi, hol meg hatalmasnak tűnik a leírás alapján.
2. Égjárók: Az egész bolygón csak egyetlen kontinens van? A többi részét víz borítja? A bennszülöttek sosem próbálták felderíteni a bolygó többi részét? Ezek a kérdésekre a későbbi novellák adnak választ, szerencsére.
3. Eszményképek: Csodálom, hogy ilyen sokáig tartott, mire az emberi és vörös bőrű Sithek összevesztek és az erősebbek, ravaszabbak végeztek a másik csapattal. Ennek szerintem sokkal előbb be kellett volna következnie, hisz a Sithek nem a nagy türelmükről közismertek.
4. Megmentő: A negyedik fejezete eléggé nehezen érthető a számomra. Pontosan hová is került Adari a társaival? Egy távoli szigetre? Itt mintha szétesne a leírás, elvesztettem a fonalat. Szerencsére az utolsó novellából kiderül, mi lett a sorsuk.
5. Purgatórium: Ez egy egész jó novella, főleg az utolsó fejezet miatt. Őszintén szólva már vártam, mikor történik valami ilyesmi.
6. Őrszem: Ez a novella az előző közvetlen folytatása és a két történet együtt egy önálló egységet alkot, ahogy az első négy rész és az utolsó három is. Őszintén szólva csodálom, hogy az évezredek alatt csupán egyszer fordult elő ilyesmi, hogy egy űrhajó landolt a bolygón? Egy ilyen népes galaxisban elvileg legalább százévente egyszer-kétszer kéne ilyesminek történnie. Igaz, akkor a Sithek nem sokáig maradtak volna a bolygó fogságában és hamar kiszabadulnak a galaxisba.
Elvileg érkezhetnének ide: űrfelderítők (kutatóexpedíció), bányászok (lelőhelyet keresnek), kalózok (búvóhelyet keresnek), nomád űrjárók (leszállnak pihenni), menekültek (máshonnan kivándorlók), csempészek (átrakóhelyet és raktárhelyet keresnek), katonák (titkos támaszpontnak való helyet keresnek), stb.
7. Panteon: Újabb jelentős ugrás az időben, a Sith kultúra már igencsak hanyatlik és butul. De a novella ötletes és izgalmas, akárcsak a folytatása.
8. Titkok: Na, ez a rész már kifejezetten tetszett. Ezért szeretem Miller írásait!
9. Minden démonok összessége: Ez inkább egy kisregény, semmint nagynovella. Mivel az előző részek szabványosan 4 fejezetből álltak, ez viszont 17-ből és sokkal hosszabb náluk.
2015-04-17 14:20:57
Sheev Palpatine
Vass Zsolt
Köhler Zoltán
Kónya Krisztián
Jászkai Péter
Kónya Krisztián
Vesszős István
Nagyon gyenge és unalmas!
2015-08-26 21:37:59
Havasi Máté
Azt hiszem, a Szukits keményen mellényúlt a témaválasztással. Az ugyanis már az előszóból kiderül, hogy ez a könyv a Fate of The Jedi című, kilencrészes regénysorozat és a Lost Tribe of The Sith című Dark Horse-képregényszéria (egyik sem jelent meg magyarul!) háttérkötete. Ettől még lehetne érdekes, de számomra távolról sem az. Lássuk csak: eleve a régi-régi köztársaság koráról van szó, melyhez nem tudok úgy kötődni, részben, mivel igen hosszú időtartamot (több évezredet) ölel fel, amit nem ismerek olyan behatóan és ráadásul nem játszottam a KOTOR-ral, se a The Old Republic-kal. S bár akadt egy pár regény a korszakból (például a Darth Bane-trilógia vagy az Árulás), amelyek tényleg tetszettek, nekem levegőben lóg az egész. Erre most érkezik egy történet, mely még ehhez a távoli korhoz képest is „mellékes”, hiszen egy elszigetelt bolygón játszódik… És nem is ez az igazi bajom vele, hanem az, hogy a Star Wars-hangulat csak nyomokban fedezhető fel ezen a 400 oldalon. Az első történetben, a Szakadékban még megkapjuk a már ismert sith-életérzést, de aztán legközelebb az Őrszem című novellában találkoztam valamivel, ami picit is emlékeztetett arra, amit Csillagok háborújaként ismerünk. A többi? Inkább fantasys atmoszféra, időnként egy-két felhördülő sith-ivadékkal vagy felvillanó fénykarddal, egy olyan szemelvényes és számomra totálisan irreleváns cselekményben, hogy olvasnom is fájt. A történetek között nem egyszer több évtized vagy évszázad eltelik, vagyis szinte minden esetben újabb karakterek közé csöppenünk, akiknek általában 30-40 oldallal később búcsút kell intenünk. Ezalatt pedig lassan, nagyon lassan alakul a planétára vetődött sithek hatalomgyakorlása, zajlik az egyes frakciók küzdelme, de a már említett művek ismerete nélkül nekem ez olyannyira unalmas, vontatott és érdektelen volt, hogy az szinte leírhatatlan. Tényleg semmilyen vonalon nem tartom kiemelkedőnek ezt a művet (pedig a Kenobi után nagyon kíváncsi voltam, Miller hogy fog megint lenyűgözni). Ráadásul kicsi az esély arra, hogy a Fate of The Jedi valaha is megjelenjen magyarul, szóval még csak azt se mondhatom, hogy tessék tartalékolni ezt akkorra, amikor azt végigolvastuk…
2015-10-08 22:48:18
Gyigor György
Ajjaj...erre kár volt a tintát pocsékolni! :(
2015-05-27 20:24:47
Vámos Milán
A kiado esetleg nem akarja kiadni a Fathe of the Jedi sorozatot
2015-07-11 22:11:54
Vámos Milán
A kiado esetleg nem akarja kiadni a Fathe of the Jedi sorozatot
2015-07-11 22:11:34
Jaskó Gábor
Köszönöm én is a könyvet.
Ha történetet nézem akkor 5*.
Fordítással néhol vannak gondjaim.
2015-04-14 07:50:10
Manga Tamás
Köszönöm a választ Balázs! :)
2015-03-27 15:39:02
Auer Balázs
Tamás: nem azok nincsenek benne. Ez egy bolygóra lezuhant sith űrhajóról és azok túlélőiről és leszármazottairól, a bolygóra fókuszálva.
Igazából egy előzménykötet a magyarul nem megjelent Fate of the Jedi sorozathoz.
2015-03-27 14:19:16
Manga Tamás
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, ha valaki esetleg tudja, hogy ebben a könyvben lehet olvasni Naga Sadowról, Freedon Naddról és a többi Sith Nagyúrról az Old Republic sorozat előtti időkről? Előre is köszönöm :)
2015-03-18 20:12:29
Kapocsi Dániel
Nem lehetséges valahogy a többi könyvre is rákerüljön? Esetleg Legendák matrica áraulása, vagy valami eljárás, hogy a teljes frontot meg lehet venni matrica formájában. Mert nekem tetszene ez a felirat, de csak ha a többi könyvön is rajta lenne. (Újra azért nem venném meg az összeset.)
2015-03-09 09:15:30
Pekárik Dávid
Jajj ne!! Rá rakták erre is meg a Kenobira is azt a (szerintem) csúnya "LEGENDÁK" feliratot...
2015-03-08 18:04:30
Dina Pál Zsolt
HAHA! Ha megrendelem a 3 utolsó könyvet 10% kedvezménnyel 0 szállítási költséggel 10440Ft. Ha 10% + 20% (utolsó 2 könyv) 700Ft-os szállítással az 10470Ft.
2015-02-18 17:57:23
Szilágyi Zsolt
Nem ártana talán a kiadónak megváltoztatnia a magyar címet, a helyes fordítás és a történet szerint, amennyiben a borítón jelenleg szereplő magyar cím nem fedi a valóságot, nem helyes, pontos, illetve félrevezető, félreértelmezhető. (De elsősorban ez utóbbi miatt.)
2015-02-18 08:29:55
Szilágyi Zsolt
Arányi Balázs: Angolul nem tudok, de a webfordítás.hu-val "A Sith elveszett törzse" jött ki. Bár persze ez az oldal sem, sem pedig egyik automatikusan fordító oldal sem fordít a legeslegtöbbször pontosan, hiszen a finom/finomabb nyelvtani szófordulatokat nem tudják értelmezni, felismerni, és aszerint fordítani.
2015-02-18 08:26:22
Szilágyi Zsolt
Rotharidesz Ambrus:
"Mikor megkaptam az emailt akkor szabályosan kilebegtem a székből!! :)"
Mikor kaptad meg az emailt? Azért kérdezem, mert én nem kaptam erről a regényről szóló értesítést. Igaz, előfordult már pár alkalommal ilyesmi.
2015-02-18 08:17:42
Arányi Balázs
Ráadásul ugye most jelen pillanatban a cím, egy elveszett Sith törzsre utal, ami mintha mindennapos lenne. De pedig nem, mert a "Sith-ek elveszett törzse" az egy Rend, ez a rendjük "elnevezése", így ilyesformában a magyar cím nem is fedi a valóságot, csak magát az eseményt, hogy az elveszett törzs, közben meg az eredeti cím a rendre utal. "of the" ;)

Na mindegy, a kettő hasonlónak tűnhet, de koránt sem az... de lehet csak én vagyok szőrszálhasogató.
2015-02-17 21:25:29
Arányi Balázs
A borító szép, csak a cím eléggé semmilyen. "A Sith-ek elveszett törzse" magyarosabb és jobban is hangzik. (szerintem)
2015-02-17 21:16:43
Balogh Imre
Ez a borító egyszerűen király, nehezen tudnám eldönteni, melyik szebb, ez vagy a Kenobi. Ennél már csak az királyabb, hogy végre ki van tűzve a könyv.
2015-02-17 18:52:14
Arányi Balázs
Mielőtt valaki megkérdezi, a magyar könyvlistán jelenleg ez az első könyv!

Adatlap: http://starwarsmedia.hu/e107_plugins/content/content.php?content.804

Kibeszélő: http://starwarsmedia.hu/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?3053.0

Könyv idővonal: http://starwarsmedia.hu/starwars-konyvek
2015-02-17 17:52:39
Gulyás-Szabó Máté
ezt már mióta vártam!
2015-02-17 17:14:17
Kübler Dávid
Kubik Diána: Igen, a 9 novellát tartalmazza. Ha jól tudom az utolsó direkt ehhez a kötethez készült.
2015-02-17 17:00:35
Kubik Diána
9 e-book
2015-02-17 16:41:23
Kubik Diána
Sziasztok!
Pls homályosítsatok fel: ez a 9 e-boom egy könyvben kiadva?

Lost Tribe of the Sith: Precipice (5000 BBY)
Lost Tribe of the Sith: Skyborn (5000 BBY)
Lost Tribe of the Sith: Paragon (4985 BBY)
Lost Tribe of the Sith: Savior (4975 BBY)
Lost Tribe of the Sith: Purgatory (3960 BBY)
Lost Tribe of the Sith: Sentinel (3960 BBY)
Lost Tribe of the Sith: Pantheon (3000 BBY)
Lost Tribe of the Sith: Secrets (3000 BBY)
Lost Tribe of the Sith: Pandemonium (2975 BBY)
2015-02-17 16:38:33
Rotharidesz Ambrus
Mikor megkaptam az emailt akkor szabályosan kilebegtem a székből!! :) Köszönöm szépen a kiadónak hogy adagolják nekünk a Star Wars-t! :)
2015-02-17 16:18:37

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban