Star Wars: A királynő árnyéka

Szerző:

Ár: 3.890 Ft 3.112 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2019
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
352
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
ISBN:
9789634975274
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
május 20 - 26.

Miután lezárul a Kereskedelmi Szövetséggel folytatott háború, Padmé Amidala királynő lemond a Naboo trónjáról. Bár az uralkodás terhét levetette, a forrongó Galaxisban ő sem lel nyugalmat...

Padmé az új királynő kérésére szenátorként folytatja népe szolgálatát, ám a Coruscanton zajló politikai csatározások és ármánykodás alaposan próbára teszik a Galaktikus Szenátus fiatal tagját. Legjobb barátnője, Sabé siet a segítségére: hűséges udvarhölgyének közreműködésével Padmé egy időben két helyen is jelen lehet. Miközben a volt királynő a szenátusban küzd a Köztársaságért, Sabé a Tatuinra indul egy különleges küldetésre… Vajon az újdonsült szenátor képes lesz megvalósítani nemes terveit? Ehhez nemcsak a rátermettségében kétkedő politikusokkal kell szembenéznie, hanem a galaxis békéjét fenyegető sötét erőkkel is...

 

A sorozat további részei:

 

A szerző további termékei:

E. K. Johnston
Star Wars: Ahsoka
Ár: 2.960 Ft
E. K. Johnston
Star Wars: A királynő reménysége
Ár: 4.311 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
4/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Polcz Máté
Sok kritikával ellentétben, nekem nagyon tetszett a regény. Én mindig is kedveltem azokat "A klónok háborúja" epizódokat, amelyek a szenátusról, politikáról vagy Padméról szóltak. Ez is hasonló volt, végig érdekelt, hogy mi következik.
Nagyon tetszettek a korábbról ismert karakterek. A mellékszál Sabéval és Tonraával nagyon tetszett. Remélem az (angolul) áprilisban megjelenő folytatás folytatja majd az elvágott szálakat. Azt is érdekes volt látni hogyan ismerkedett meg egymással Padmé és...

(esetleges) **SPOILERVESZÉLY**

Bail Organa, Mon Mothma, Mina Bonteri, Rush Clovis vagy Onaconda Farr.
2022-01-03 18:37:50
Tóth Petra
Angyalosy Bálint
Jó könyv volt. Azt kaptam amit vártam. Jó volt bepillantást nyerni Padme életébe.
2020-12-30 12:10:50
caseyjones
Sok Star Wars-rajongóval vagy magát Star Wars-rajongónak mondó egyénnel ellentétben én mindig is imádtam a The Phantom Menace-t, és sokat szomorkodtam amiatt, hogy abból az időszakból milyen kevés könyv jelent meg eddig. A hivatalos Kánon létrehozása óta viszont két könyvet is kiadtak ehhez az érához kapcsolódóan, az egyik a Mester és tanítványa, a másik pedig ez, A királynő árnyéka. Remélem, ez a tendencia folytatódik a jövőben is, és minél több, az ep. I-hoz kapcsóló művet tarthatok majd a kezemben.
A Mester és tanítványa sajnálatos módon elég nagy csalódás volt számomra, A királynő árnyéka viszont leírhatatlanul tetszett!

Tudom, hogy most elég pajzánnak fogok tűnni, de azzal kezdeném, hogy sok Star Wars-művet magam mögött hagyva (legyen az írott vagy mozgóképes) ki merem jelenteni, hogy ennyire nyíltan, ennyire szájbarágósan én még nem találkoztam szexjelenettel szeretett univerzumomban. :D Ezzel persze semmi bajom nem volt, csak kicsit furcsálltam a szituációt, elvégre tudtommal ez egy olyan regény, amelyet a fiatalabb korosztálynak szántak, a benne lévő szeretkezős jelenet meg akár a Trónok harcában is jól mutatott volna. :D
Egyébként nem értem önmagamat, mert a való életben rühellem a politikát, tulajdonképpen úgy vagyok vele, hogy bármi érdekel, ami nem politika. De a Star Warsban valamiért szeretem a politikával kapcsolatos szálakat. Politikai szempontból (meg persze minden más szempontból) ez a regény is volt olyan minőségi és szórakoztató, mint A megtévesztés leple, amely egy szintén nagy kedvenc, és ugyancsak a TPM időszakába kalauzol el minket.
Nagyon tetszett, hogy az írónő nem kalandozott el sosem, nem voltak unalmas leírásai. Szinte végig fenntartotta a figyelmem. Nagyon érthetően és világosan fogalmazott, emiatt bátran merem ajánlani ezt a remekművet a nagyon fiatal korosztálynak is (leszámítva a szerelmeskedős jelenetet :D).
Johnston egyébként remekül mutatta be a Naboo-t, a Coruscantot, meg úgy alapvetően az egész Star Wars-univerzumot. Minden karaktere hihetetlenül kidolgozott és szimpatikus volt. Örülök, hogy fontos szerepet szánt olyan karaktereknek, akik a PT első filmjében csak mellékszerepet kaptak (Sabé, Tonra, Padmé udvarhölgyei). Külön dicséret jár érte, hogy beleszőtte valahogy Depa Billaba mestert is. Mindig az a bajom, hogy SW-regények főként Obi-want meg Anakint helyezik előtérbe, akiket már láthattunk rengeteget az animációs sorozatokban meg a filmekben, míg a többi Jedi totálisan háttérbe szorul. Billaba mondjuk nem szerepelt sokat, de nekem már az a kevés is elég volt, hogy boldog legyek!
A könyv nagyszerűen elénk tárta Padmé hétköznapjait mind a Naboo-n, mind a Coruscanton, az érzelmeit, a viszonyulását az új munkahelyéhez, a beilleszkedését a coruscanti szenátusba. Plusz pont, hogy a szerzőnek köszönhetően megismerhettük a családját is, amelyről, emlékeim szerint, a filmekben egy árva szót sem ejtettek.
Van egy nyitva maradt kérdés, mégpedig az, hogy Bonteri kivel beszélgethetett titokban. Ez nagyon érdekel, tippem szerint Sidious lehetett az.

A könyv végére érve azt a konklúziót vontam le, hogy ez az írás inkább a nőknek szól, de egy vérbeli Star Wars-rajongónak az ellenkező nemből ugyanolyan szórakozást nyújthat. Pompás művel gazdagodott a Star Wars-univerzum. Határozottan 10/10.
Ezután kedvet kaptam Johnston másik, magyarul megjelent kötetéhez is, az Ahsokához. :)
2019-11-18 13:20:01
Kovács Máté
Kiss Márton
DD
Vass Zsolt
Köhler Zoltán
Jászkai Péter
Kis Bence
Ugye a borítón szereplő elírás javítva lesz? :D
2019-04-08 00:24:17

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban