Star Wars: Ahsoka

Szerző:

Ár: bizonytalan
Megjelenés:
2016
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
340
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Szállítás:
bizonytalan

Ahsoka azt hitte, hogy az ő háborújának már vége. De az igazi harc csak most kezdődik...

Ahsoka Tano, Anakin Skywalker hűséges tanítványa valaha egész életét a Jedi Rend szolgálatának akarta szentelni. Egy megrázó árulás után azonban elfordult a Rendtől, hogy a saját útját járja. Úgy hitte, számíthat Anakinra és a többi Jedire, ha szüksége lesz rájuk.

Ám a császár hatalomra jutásakor a Jediket könyörtelenül lemészárolják. A gyász és a bűntudat terhével küzdő Ahsoka teljesen magára marad. Egy távoli mezőgazdasági világon, a Raadán keres menedéket, de nem szökhet el a múltja elől.

Amikor birodalmi csapatok szállják meg a Raadát, el kell döntenie, hogy részt vesz-e a harcokban, még ha ezzel el is árulja magáról, hogy Jedi. A döntései nagy hatással lesznek a körülötte élőkre és talán elvezetik őt valamihez, ami új reményt adhat az egész galaxisnak...

 

A szerző további termékei:

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Réka Csillag
Nagyon jó könyv, egy nap alatt ki is olvastam annyira tetszett. Érdekes fordulatok vannak a regényben, izgalmas, Ahsoka karaktere jól el lett találva benne. Örülnék ha lenne egy folytatása. Ajánlom mindenkinek!
2019-08-22 14:13:06
Lipták Attila
Nagyon jó könyv! Mindenképp örülnék egy folytatásnak! Gondolom ezzel nem vagyok egyedül! Letehetetlen olvasmány!
2018-12-12 20:12:38
Kovács Máté
Dániel Pátka
Holló Ádám
Nagyon megkedveltem Ahsokat a klón háborúkbol, ezért is vettem meg a könyvet, bár a vélemények alapján nem számítottam sokra, azonban kellemes csalódás ért a könyv végére. A történet eleje tényleg elég lassan indul be, de a libabőrös részletekért már megérte. Kifejezetten érdekes témákat is felvonultat (nem akarok spoilerezni). Azoknak nagyon tudom ajánlani, akik szeretik a Rebels sorozatot, nagyon jó felvezető hozzá.
2018-07-02 19:50:19
Vikukel Anna
Nagy Jenő
Nagy Imre
Körmendi Csaba
Bakos János
Fekete Patrik
Lajos Zoltán
Engem nagyon megfogott ez a kíváló regény! Emily nagyszerüen mutatja be Ahsoka belső érzelmi vívódását és elkötelezett segítségnyújtási szándékát a száműzetése közepette.Remekül ábrázolja az írónő a különböző karakterek érzelmi világát és érezhető egyfajta vágy a reményre és a jobb életre.Remélem,hogy lesz folytatás! Kedvenceim közé került!
2017-04-05 13:38:14
Reményi József
Polák Ákos
Havasi István
Emily Kate Johnston: Ahsoka
Johnston ifjúsági regénye az első oldalakon még nem tetszett annyira, aztán egyre jobb és jobb lett, végül pedig mát letenni is nagyon nehéz volt. A könyv a fiatal felnőtteket megcélzó ifjúsági regény. A szövegen ez elég jól tetten érhető. Sokszor nagyon egyszerű és rövid megfogalmazásokkal találkozhatunk, mégis Emily valami fantasztikusan le tudta írni a szerepelők gondolatait és érzelemvilágát. A cselekmény eleinte nehezen és lassan indul, de hamar felpörög. Az írónő nagyon jól bemutatja a száműzetésben élő Ahsoka Tano életét, a Raada holdjának világát. A Raada egy egyszerű mezőgazdasági világ, mégis sikerült izgalmasan ábrázolni. A mellékszereplő telepeseket hamar megkedveltem. A közjátéknak beillő apró részek is nagyon tetszettek.
[spoiler]
Egy évvel járunk A Sithek bosszúja eseményei után. Ahsoka előbb a Thabeskán, majd a Raadán próbál meg új életet kezdeni. A birodalmi erők kegyetlenkedései felett nem tud szemet hunyni, ezért összefog a helyi telepesekkel és megpróbál tenni valamit. A gond csak ott van, hogy a Hoban vezette csapat túl keményen odavág a birodalmiaknak, akik alaposan visszavágnak. Ahsoka egy időre kénytelen lelépni. Örültem, hogy végre bevontak a történetben egy inkvizítort is. Ahsoka és a Hatodik Fivér összecsapása nagyon emlékezetes lett, főleg mivel az összecsapás során az ifjú togruta Jedinek nem volt fénykardja sem. Bail Organa és R2 feltűnésének is kifejezetten örültem. A telepesek közül főleg Kaeden, Miara, Neera, Selda és Vartan voltak nagyon megkedvelhető karakterek. Hedala Fardi további sorsára még kíváncsi lennék. Ahogy Ahsoka megszerezte a fénykardjába illő kristályokat szintén a kedvenc jeleneteim között van. Érdekes, amit a fénykardokról írtak. A múltbéli visszaemlékezések rövidek, de ütősek.
[/spoiler]
A könyv elnyerte a tetszésemet. Valahogy azt éreztem, hogy ezt még bőven lehetne folytatni és remélem, hogy lesz is folytatás. Talán a Jedi-növendék kötetek óta nem olvastam ilyen jó SW ifjúsági regényt. Akár kezdő SW olvasóknak is merem ajánlani. Ötös, bekerült a kedvencek közé.
2017-02-01 15:11:41
P.A.Video Studio
Ahsoka Tano a The Clone Wars animációs sorozatból a nagybetűs kedvenc karakterem, de a Star Wars egészét tekintve is előkelő helyet foglal el nálam. A regény a togruta életének A Sith-ek bosszúja utáni egy, eddig ismeretlen részébe enged betekintést, melyben szembesülnie kell azzal a kérdéssel, hogyan segíthet újdonsült barátainak Jedi múltjának megemlítése nélkül.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban:
https://youtu.be/0aBC41uDSGo
2017-01-27 19:58:22
Köhler Zoltán
Kocsis Ferenc
Szomorúság, magány, dráma és némi humor jellemzik ezt a jól megírt, bár a kelleténél kicsit rövidebb könyvet, azt meséli el, hogyan bujkált Ahsoka Tano a galaxis peremén, majd csatlakozott a lázadókhoz. Nekem tetszett, vannak benne nagy pillanatok, meg elnagyolt, összecsapott jelenetek is, amiken még dolgozni kellett volna.
A 149. oldalon Miara tévedésből Ahsokának szólítja Ahsokát, nem Ashlának, ahogy ismeri.
Egy komoly hiba, hogy Ahsoka minden további nélkül kiveszi az inkvizítor kardjából a kristályokat és beszereli a saját fegyverébe, mire azok maguktól tulajdonságot váltanak és vörös helyett fehér fénnyel kezdenek világítani. Később meg azt állítja, hogy megtisztította őket valahogy, bár ennek a rituáléja teljesen kimaradt a jelenetből.
A 313. oldalon az áll, hogy a lázadók A-szárnyúakat vetnek be. Csakhogy ez a történet a birodalom megalakulása után alig két-három évvel játszódik, míg a Lázadók animációs sorozat tizenöt-tizennyolc évvel. Ráadásul az A-szárnyúakat eredetileg csak a yavini csata után kezdték gyártani és hadrendbe állítani. De az újabb szerzők valami okból egyre korábbra és korábbra teszik a megjelenésüket, nem törődve ilyen apróságokkal.
A 320. oldalon Tantive III. szerepel, csakhogy ilyen hajója nem volt Organának. Mivel a Tantive IV. nem sorszámot jelent a név után, hanem a név része.
2016-12-21 00:27:26
Pokorny Krisztián
Tökéletes összekötő kapocs a Klónók háborúja és a Rebels között. Megtudjuk egy-két fontosabb karakter utóéletét, megismerjük hogyan csatlakozott Ahsoka a lázadáshoz. Sajnos a fő történet szerintem kicsit lapos lett, itt inkább a részletek és kitérők tetszettek, mintsem a fő csapásirány, viszont A két sorozat kedvelőinek bőven ajánlott, sok részletet megvilágit.
2018-02-01 09:27:40
Vass Zsolt
Hortobágyi Krisztián
Jászkai Péter
Lajos Zoltán
Engem nagyon megfogott ez a kíváló regény! Emily nagyszerüen mutatja be Ahsoka belső érzelmi vívódását és elkötelezett segítségnyújtási szándékát a száműzetése közepette.Remekül ábrázolja az írónő a különböző karakterek érzelmi világát és érezhető egyfajta vágy a reményre és a jobb életre.Remélem,hogy lesz folytatás! Kedvenceim közé került!
2017-04-05 13:37:15

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Sithek és gonosztevők akció

Horror akció

Képregény, figura akár féláron

Star Wars Legendák

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban