% Star Wars: Új hajnal

Szerző:

Ár: 3.800 Ft 3.040 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2016
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
412
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
május 23 - 29.

“A háborúnak vége. A szeparatistákat levertük, és a Jedik államcsínyét meghiúsítottuk. Új korszak küszöbén állunk.”
- Palpatine császár

Amióta a Jedikre kimondták a halálos ítéletet, és menekülniük kellett a Coruscantról, Kanan Jarrus a Galaxist járja, és alkalmi munkákból tartja fenn magát. Szinte csak az életben maradásra koncentrál ahelyett, hogy az Erőt szolgálná. Ám akarata ellenére belekeveredik a kegyetlen birodalmiak és néhány mindenre elszánt forradalmár konfliktusába. Barátja szörnyű halála után a volt Jedinek választania kell: enged a félelmeinek, vagy felveszi a harcot a birodalmiakkal...
Jarrus azonban nincs egyedül. Hera Syndulla, a rejtélyes ügynök, valamint egy furcsa szövetségesekből álló kis csapat csatlakozik hozzá, hogy szembeszálljanak a Birodalommal. Miközben a Gorse bolygón teljes pusztulással fenyegető válsághelyzet bontakozik ki, össze kell fogniuk a császár egyik legfélelmetesebb küldötte ellen, hogy megmentsenek egy világot és annak lakóit...

 

A szerző további termékei:

Saladin Ahmed, Rae Carson, Mira Grant, John Jackson Miller
Star Wars: Canto Bight
Ár: 3.032 Ft
John Jackson Miller
Star Wars: Kenobi
Ár: 4.388 Ft
John Jackson Miller
Star Wars: Az elveszett Sith törzs
Ár: 4.275 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Lipták Attila
Molnár Barna
Ez a könyv egyszerűen zseniális! Teljes mértékben hozza a Star Wars, és a Lázadók hangulatát. Jó volt megtudni, hogy ismerkedett meg Kanan és Hera. Őszintén mikor rendeltem a könyvet, akkor az ára miatt landolt a kosaramban, de ki merem jelenteni: az egyik legjobb Star Wars Kánon kötet.
2021-03-01 21:20:28
Kiss László
Egyszerűen fantasztikus a könyv! Szinte letehetetlen. Kicsit lassan indul be a sztori de amint ez megtörtént végig pörög az egész! Eddig ez a kedvenc Star Wars könyvem!
2020-04-13 20:01:39
Vigh Gergő
Lénárt Attila
Kovács Máté
Pokorny Krisztián
Nagyon élveztem, Hera már itt is elkötelezett volt, de Kanan pimasz karaktere is bejött. Amúgy hozza a sorozat jobb részeinek hangulatát, végig pörgős. A sorozat rajongóinak kötelező.
2018-02-01 00:46:33
Polák Ákos
Kuczik Marcell
Nem feltétlenül a legszórakoztatóbb könyv, amit valaha olvastam. Viszont megvan benne az, ami a Rebels sorozatban hiányzott számomra: a valóságosság. Van erőszak, van gyilkosság, van rossz gondolat.
Nem túlzottan vannak körülírva a helyzetek, de cserébe annál több eseményt tartalmaz.
Egyedüli dolog amit sajnálok, hogy a Birodalom megint a végső gonosz titulust kapta meg, míg Hera aki a jó cél érdekében küzd, és minden tette a jót szolgálja.
2016-12-19 22:48:34
Kálmán Eszter
Imádom! Főleg, mivel egyelőre ez az egyetlen Star Wars Lázadók regény, ami elérhető magyarul. Itt tudjuk meg, hogyan ismerkedtek össze Kanan és Hera, és hogyan szervezte be Hera a lázadásba Kanant. Ezenkívül felbukkan még benne Rae Sloan is, aki ekkor még kapitányhelyettes, de a most megjelent Utóhatás (Aftermath) könyvekben már egy bukott Birodalom admirálisaként próbál majd hatalmat szerezni.
Nagyon pörgős regény (helyenként kicsit túlságosan is), alig lehet követni az eseményeket, nincs egy perc megállás benne. De mindenkinek ajánlom, aki mélyebbre akar ásni a Lázadók univerzumában!
2016-11-08 03:02:28
Kálmán Eszter
Nekem nagyon kellett, hogy legyen háttere Kanannek és Heranak. Sztem Kanan eszméletlenül jó fej karakter, szívesen olvasnék még a kalandjairól!
2016-09-30 19:30:33
Kovács Noémi Anna
Zsivola Péter
Venczler Miklós
Táblás Győző
Miszray Péter
Hajós József
Bakos János
Kovács Balázs
Tenyér Gábor
Maszek Mátyás
Kocsis Ferenc
Jól megírt történet arról, hogyan ismerkedett meg Kanan Jarrus és Hera Syndulla egy vakmerő birodalom ellenes akció során. Néhol kicsit soknak éreztem a mellékes körülmények leírásait és a kimerítően alapos magyarázatokat a részletekről, de a történetre jellemző sajátos stílus és a finom humor ellensúlyozta ezt. Talán lehetett volna kevesebb fejezetre felosztani a művet, hogy ne legyen a cselekmény folyton megszakítva, de ez részletkérdés. A lényeg, hogy a sztori magasan felülmúlja minőségileg a hiperbugyuta és logikátlanságokkal teletűzdelt Lázadók animációs sorozatot. És ezek után szívesen olvasnék még Millertől ilyen Kananos meg Hérás történeteket.
Egy érdekes hiba: a 228. oldalon az szerepel, hogy a TIE vadász ikerhajtóművei világítanak hátul. Ami nem így van. Egyetlen filmben sem látni ilyesmit, szóval a szerző vagy nem látott még Star Wars filmet vagy elfelejtette, hogy néz ki hátulról egy TIE.
2016-03-30 23:28:29
Reményi József
Havasi István
John Jackson Miller: Új hajnal
John Jackson Miller regénye a Lázadók animációs sorozat két fontos szereplőjének, Kanan és Hera találkozását meséi el. Nyolc évvel járunk a Sithek bosszúja után, hat évvel a Lázadók kezdete előtt. Ezek az úgynevezett Sötét Idők, amikor még nem volt Lázadás, a Birodalom pedig gőzerővel terjeszkedett. John egyik kedvenc témája a zsarnokság, igazságtalanság és elnyomás különböző formáinak boncolgatása, valamint az, hogy mit tehet ellene a főhős. Szerencsére mindig tud valami újat, vagy érdekeset belevinni, ami izgalmassá teszi ezeket a történeteket. Kanan már évek óta bujkál, megpróbálja elfelejteni a múltját és az Erőt. Elsősorban saját boldogulására összpontosít, játssza a vagány „pisztolyhőst”, de mégis, hogyha valaki komoly bajba kerül, akkor segít. Hera az egyik gorsei kapcsolat miatt érkezik a helyszínre és próbál információkat gyűjteni. Kanan most éppen a Holdudvar bányásztársaságnak dolgozik a Gorse-on és annak „holdján”, a Cyndán. Itt folyik elég nagy mennyiségben a thorolide termelés a baradium felhasználásával. Ide érkezik a Császár hatékonyság szakértője, Vidian gróf, aki termelés hatékonyságát felügyeli Rae Sloane ideiglenes birodalmi kapitány segítségével. Vidian olyan mint Vader, inkább gép, mint ember, csak nem tudja használni az Erőt. A gróf mindenáron elő akarja mozdítania termelés és teljesíteni akarja a Császár által előirányzott kvótát. A Coruscanton ellenlábasai szinte lehetetlen helyzetbe hozzák az irreális követelésekkel. Így a gróf kénytelen drasztikus módszerekhez folyamodni, mely milliók életét követelné. Kanan, Hera, valamint hozzájuk csapódott társai feladat lesz a katasztrófát megakadályozni.
[spoiler]
Kanan eleinte bosszantó módon önző, de a találkozása Herával, valamint barátainak halála megváltoztatja, előhozza belőle a Jedit. A fénykardját végig rejtegeti, megpróbál az Erő nélkül boldogulni. Lágy, romantikus kötődés jellemzi Hérával való kapcsolatát, mely most még nem komoly. Hera Hetto adatkockája miatt érkezik a Gorse-ra, de Vidian látogatása mindent megváltoztat, akcióba kell lépnie a gróf megállítása érdekében. Egy kicsit hiányoltam Choppert mellőle. Skelly, a robbantási szakértő döbbenetes felfedezést tesz. Egy katasztrófát próbál meggátolni, de cselekedeteivel csak inspirációt ad Vidiannak a terve kivitelezéséhez. Zaluna, a megfigyelő véletlenül sodródik az eseményekbe, de végül belátja, hogy a Birodalmat most meg kell állítani. John most csavart annyit a sztorin, hogy a vége egy frappáns és izgalmas végkifejlet legyen.
[/spoiler]
A sztori csak lassan indul be, viszont részletes képet kapunk a szereplőkről és a helyszínről. A korábbi munkáit egy kicsit erősebbnek érzem, az Új hajnalban van egy pár egyhangúbb, lassabb rész. Szerencsére nem sok, így a négy és felet megadom rá.

2016-03-23 15:35:29
Jordán Gyula
Szarka Imre
Vasas Péter
Nagy Jenő
Pelikán Zsákos József
P.A.Video Studio
Ahogy a szerzőtől megszokhattuk a történet most is kapott komolyabb vetületet, izgalmas, hangulatos, a szereplők kidolgozottak.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/Z0d58mv-r54
2016-02-26 19:56:34
Hortobágyi Krisztián
Köhler Zoltán
Szilvási györgy
Károly György
Gregus Mazari
Érdemes elolvasni. 1 éve olvastam ki angolul.
2016-01-21 15:44:39
Vass Zsolt
Tóth Balázs
Ádám
Vass Zsolt
Hriczó Gábor
Elég vegyes vélemények vannak róla...
https://www.goodreads.com/book/show/20262705-a-new-dawn?from_search=true&search_version=service
2016-01-21 09:05:19
Gergő
Van információja valakinek hogy milyen a könyv? Érdemes megvenni?
2016-01-04 17:28:22

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban