Star Wars: Sith Nagyurak

Szerző:

Ár: 3.700 Ft 2.960 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2021
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
340
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
május 27 - június 2.

Anakin Skywalker, a Jedi lovag már csak emlék. Darth Vader, a császár tanítványa többször bebizonyította már a sötét oldal iránti elkötelezettségét. Ám a Sith Rend történelme az árulások történelme. A tanítványnak meg kell ölnie a mesterét ahhoz, hogy a helyébe léphessen. És Vader még nem adta tanúbizonyságát a hűségének. Egészen mostanáig.
Cham Syndulla, a twi’lek szabadságharcos régóta küzd már azért, hogy kiszabadítsa szülőbolygóját a Birodalom fennhatósága alól. Palpatine császár azonban nem akarja kiengedni a markából a Ryloth-t, és a Darth Vader kíséretében elindul, hogy személyesen tapossa el a lázadást. Syndulla és a társai számára eljön a pillanat, amikor lesújthatnak a galaxis népeit elnyomó zsarnokra.
A támadás miatt Palpatine és Vader kényszerleszállást hajtanak végre egy erdő mélyén. Távol vannak minden lakott területtől, elszánt szabadságharcosok vadásznak rájuk, és a kapcsolatuknak olyan próbát kell kiállnia, mint még soha. Nem számíthatnak másra, mint a fénykardjukra, és az Erő sötét oldalára. A Sith Nagyuraknak el kell dönteniük, hogy győztes szövetségesek akarnak-e lenni, vagy halálos ellenségek.

 

A szerző további termékei:

2. Paul S. Kemp
Star Wars: The Old Republic: Árulás
Ár: 3.713 Ft
Paul S. Kemp
Star Wars: Hullámtörés
Ár: 3.150 Ft
Paul S. Kemp
Star Wars: Áramlatok
Ár: 3.150 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Lukács Zsolt
Eddigi legjobb Star Wars könyv!!!
2021-03-31 15:24:14
Ruzsonyi Balázs
Remek könyv, a történet lendületesen halad, így egyszer sem éreztem unalmasnak. Sok utalás van, a logikus helyeken, így tényleg a Star Wars univerzum részének érződik ez az alkotás. A végét kicsit részletezhette volna még a szerző, de ez csak minimális kötekedés.
Szerintem jobban jártunk volna, ha az új filmek egyikét inkább ebből készítették volna.
2020-06-15 12:52:01
DD
Elképesztően izgalmas, pörgős és esemény dús. A végén maradt egy kis hiány érzetem, de mindent össze vetve érdemes elolvasni.
2020-05-15 18:47:19
Alex Djuric
Nem hazudok, ha azt mondom, hogy ez az egyik legjobb Star Wars könyv, amit olvastam eddig.
A könyv izgalmas, a karakterek roppant jól felépítettek, és mély bepillantást kaphatunk a Sötét Oldalba, valamint Sidious és Vader mester-tanítvány kapcsolatába.
Egyszerre több szálon fut a történet, így Vader és az Uralkodó kicsit kevesebb szerepet kap, de attól még a cselekmény végig körülöttük forog. Nagyon tetszett az, hogy az izgalmas-akciós jelenetek hosszan vannak leírva, nincs elsietve, és az is a könyv javára szól, hogy a fő eseménysorozat alig egy napot ölel fel, így sok idő jut a szereplők gondolatainak, érzéseinket bemutatására.
Ajánlom ezt a könyvet annak, aki szeretne megtudni többet Vader és Palpatine kapcsolatáról, és annak, aki szereti a lassúbb folyású történeteket.
Nagyon jó élmény volt olvasni, kár, hogy “nem tart tovább” :) 5/5
2020-05-02 13:26:32
Sheev Palpatine
Kovács Máté
Hommer Márk Zoltán
Vass Zsolt
Németi Gábor
Remek könyv. A karakterek motivációja nagyon jól ki volt dolgozva. Az uralkodó és Vader kapcsolatáról olvasni, az zseniális volt.
2017-03-13 11:50:13
Csonka Dávid
Kovács Noémi Anna
Zsivola Péter
Csonka Dávid
Szakó Szilárd
Szuper könyv. Le sem tudtam tenni. Nagyon jól megírt történet, remek karakterek, érdekes volt olvasni Vader és a császár viszonyát.
2016-08-10 09:42:27
Venczler Miklós
Táblás Győző
Miszray Péter
Tenyér Gábor
Maszek Mátyás
Jordán Gyula
Szarka Imre
Vasas Péter
Nagy Jenő
Pelikán Zsákos József
Szilvási györgy
Kubik Diána
Igazából 4,5 csillagot adnék neki, mert a címválasztás nem teljesen tükrözi a cselekményt (több Sith filózófiát vagy mester-tanítvány rivalizálást vártam), és nekem személy szerint hiányzott pár fejezet a végéről, de minimum egy epilógus beleférhetett volna. Mindezek ellenére rendkívül akciódús, pörgős, könnyen olvasható regény, határozottan jobban sikerült az Utóhatásnál vagy az Elveszett csillagoknál.
2016-02-04 15:26:22
Szabó Árpád
Kocsis Ferenc
Szerintem jobb lett volna ennek a könyvnek azt a címet adni, hogy: Támadás a Császár ellen. Vagy: Merénylet az Uralkodó ellen. Jól kitalált, akciódús történet, üresjárat nélkül, amiben megismerjük a Ryloth bolygó szabadságharcosait és bepillantást nyerünk Sidious és Vader különös kapcsolatába. Egyik fejezete az Alien regényeket koppintja, amiben a szerző eljátszott a gondolattal, hogy mi történik akkor, ha két Sith nagyúr összeakad egy rakás éhes szörnnyel. A mű több szempontból is kiemelkedik az elmúlt évek SW regényei közül, így feltétlenül ajánlom mindenkinek.
2016-01-30 21:19:19
Bakos János
Károly György
Hortobágyi Krisztián
P.A.Video Studio
Az akciódús, feszültséggel teli regényben az Uralkodónak és Vader Nagyúrnak a ryloth-i twi’lekek ellenében kell helytállnia, akiknek ugyanannyi szerep jut, mint a két Sith-nek.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/JJRVqyDOjwA
2016-01-22 19:58:55
Dojcsák Gergő
Gregus Mazari
Lénárt Attila
Köhler Zoltán
Havasi István
Paul S. Kemp: Sith Nagyurak
A Sith Nagyurak Paul negyedik Star Wars regénye. Annak idején a Hullámtörés után egy két könyvre szóló szerződést kötött. Ez lett volna az újabb Jaden Korr duológia, mely az Áramlatok- Hullámtörés eseményeit folytatta volna. Aztán jött a „váltás”, új rendszerrel. A tervezett Jaden duológia ötletét elvetették, viszont Paulnak volt érvényes szerződése két újabb könyvre. Szerencsére az új rendszerben is szívesen ír történeteket. Kemp számomra már több korábbi könyvével bizonyított. (Talán csak Az isteni gyermek nem tetszett annyira.) Kemp a Sith Nagyurakban Vadert, az Uralkodót, a twi’lek lázadókat és egyes birodalmi tiszteket helyezett a középpontba. A Szabad Ryloth mozgalom egyre több borsot tör a Birodalom orra alá, ezért Sidious elhatározza, hogy lépéseket tesz ellenük. A Perilous fedélzetén útnak indul tanítványával, Vader-rel, hogy meglátogassák a Ryloth-ot. Cham Syndulla, a Szabad Ryloth mozgalom vezére tudomást szerez erről és úgy dönt, hogy kockázatos lépésre szánja el magát. Ha megöli az Uralkodót és Vadert, azzal lefejezi a Birodalmat.
[spoiler]
Paul szerencsére nem csak a két Sith-re hegyezte ki a dolgokat, hanem sikerült érdekes, különleges karaktereket is belevinni. Cham Syndulla tudja, hogy nagy a tét. A Perilous elleni támadáshoz felhasználja a mozgalom szinte minden erőforrását. Örlődik azon, hogy vajon megérte-e az egész. Isval mindennél jobban gyűlöli a Birodalmat, mindent megtesz népe felszabadítása érdekében. A vele kapcsolatos akció és drámai jelenetek nagyon jók. Belkor Dray, a birodalmi ezrdes, akit kettős játékot játszik, megpróbálja felhasználni a lázadókat, hogy kiiktassa Delian Mors moffot és ő lépjen a helyére, viszont csúnyán ráfázik, mert Cham markába kerül és kénytelen úgy táncolni, ahogy ő fütyül. Próbálja menteni magát, de helyzete egyre reménytelenebb. Delian Mors szerelme elvesztése miatt elhanyagolja a kötelességeit. A Perilous elleni támadás az, ami kizökkenti a bús komorságból és cselekvésre ösztönzi. Eleinte nem tetszett a karakter, de a végére nagyon megkedveltem. A regény két központi figurája még természetesen Sidious és Vader. Sajnos az Uralkodó szemszögéből nem igazén ismerjük meg az eseményeket, de ez növeli a cselekmény titokzatosságát és a háttétben húzódó események kibontakozását. (Viszont úgy érzem, hogy Luceno regényeiben jobban tudja ábrázolni Palpatine-t.) Vader nagyon hangsúlyos figura. Kemp nagyon jól belemegy a Sötét Nagyúr jellemébe. A könyv legélvezetesebb jelenetei, mikor vele foglalkozik. Nagy öröm, hogy Anakin múltja is előtérbe kerül ezeknél a jeleneteknél. A gyermekkor, a szerelem, a Klónháború és az átállás. A regény szerintem akciójelenetekben kiválóan teljesít. A sztoriban gyakorlatilag non-stop az akció és a csata. Kemp ezekben igazán jó volt mindig is. A Perilous elleni csata nagyon emlékezetes lett, de a Ryloth felszínén történtek voltak ám az igaziak. Vader és Sidious szó szerint elszabadulnak és akkor nincs kegyelem senkinek. A közelharc jelenetek az íróhoz kötődő nagyszerű stílust tükrözik. Paul-tól mást nem is vártam. A regényben lévő fordulatok meglepetést is tudtak okozni. Kedvenceim mégis főleg a Sithekkel foglalkozó jelenetek voltak. Pl. amikor Vader megakasztja Palpatine pengéjét vagy Vader és Isval jelenetei.
[/spoiler]
Elégedett vagyok a végeredménnyel, a Sith Nagyurak bekerült a kedvenceim közé. Még biztos újra fogom olvasni. Ötös.
2016-01-16 14:31:23
Szetyák Béla
Mate Balazs
Kirsch Ákos
Paul S. Kemp az egyik legmegbízhatóbb Star Wars regényíró, ezért nem is meglepő, hogy egy nagyszerű könyvet tett le az asztalra.
Feszes tempójú történet, mely remekül ábrázolja az Uralkodó és Vader közötti kapcsolatot. Egymásra vannak utalva, ugyanakkor Palpatine folyamatosan próba elé állítja Vadert. Tetszettek az akciók, a Ryloth bemutatása és maguk a szereplők is. Ugyanakkor nem mehetek el szó nélkül mellette, hogy mennyire sötét egy történet volt :D Főleg az utolsó fejezetek. Az Erő sötét oldala szinte ott lüktetett a könyv lapjain, valósággal nyugtalanító volt olvasni, ami történik, és megtapasztalni a Császár gonoszságát. Star Wars rajongóknak kötelező regény! :)
2016-01-12 15:40:23
Bokros Mónika
Domszky Tamás
Reményi József
Tóth István
Szittyás István
Maszek Mátyás
Sorsolós Ádám
Red Widow
Pokorny Krisztián
Ténylegesen picit félrevezető a cím, de azért róluk is szól, bár a felkelők tényleg olyan 2/3 arányban vitték a prímet. Amúgy korrekt könyv, egy-két ponton talán leült, de nem bántam meg.
2018-02-01 00:43:55
Kuczik Marcell
Tetszett a könyv, jó volt megismerni Vader és Sidious kapcsolatát, és a sötét oldalt kicsit, de a cím abszolút nem tükrözi a történetet.
Jó a sztori, viszont nem feltétlenül jól van átadva. Nem unalmas, de bármikor le tudtam tenni.
2016-12-19 22:37:01
Dömötör Norbert
Dömötör Norbert
Molnár György
Nagy Gábor
Maga a sztori nem rossz. De szerény véleményem szerint maga a regény sajnos kicsit vontatott, néhol elég unalmas. Vannak ettől jobban megírt könyvek is.
Ettől függetlenül örülök, hogy elolvashattam...
2017-02-19 21:00:04
Nagy Gábor
Vesszős István
Közepes történet közepes kivitelezéssel!
Egy újabb Star Wars könyv amivel a rajongókból újabb pénzeket lehet kihúzni! Teljesen felesleges nincs benne semmi emlékezetes!
2016-04-17 15:29:21
Jászkai Péter
Ládi Imre
Szabó Tibor
NAgyon vártam sithekkel foglalkozó könyvet, de megint csalódnom kellett. A karakterek kidolgozása rettentő gyenge! Darth Vader szinte sír, hogy meglepik a régi szép emlékei.... Sidius, hogy sötét és rejtélyes legyen tőmondatokban beszél és ennyi... Jah amúgy a sith párosról csak ritkán olvashatunk, mert egy lázadó csapat szenvedéseiről szól a könyv. A Mace Winwu könyvvel együt megy gyújtósnak. A Bane trilógiát és a Plageus könyvet eddig nem közelítette meg egy könyv sem.
2016-03-05 10:56:54
dr. Kenéz András
Egészen jó!
De a Darth Bane trilógia színvonalát nem éri el.
Nekem az SW 7 film akkora csalódás volt, hogy a regények sem érdekelnek abból az időszakból.....
2016-02-29 19:12:43
Körmendi Csaba
Nagyon jó volt.Palpatine ismét hozta a zsenit,azt az ármánykodó kifinomult stratégát amit már a Darth Plagueis-ben is megismerhettünk.Vadert jó volt akcióban is "látni", nem csak úgy jön megy mint a filmekben,hanem végre használja az Erőt is,méghozzá nem is akárhogy.Persze nem biztos hogy jó értelemben.Ja, és ne feledkezzünk meg az ellenálló Syndulla emlegetett lányáról sem.Vele egy másik regényben fogunk hamarosan találkozni.Hát a regény vége meg.....kemény volt.
2015-12-28 21:09:33
razs
@P.A.Video Studio:
Köszi az infót, gondolatolvasó vagy. Valakit meg akartam kérni, hogy pont ezt az infót írja le nekem, mert bele fogok őrülni új regények nélkül.
És ha valami tisztán illeszkedik a legendák közé, akkor lehet el fogom olvasni.
A Rebels című animációs sorozatról ilyen tekintetben hogy áll? Régen a Clone Wars esetén is utáltam, hogy egyszerűen figyelmen kívül hagyták az EU-t (akkor is, ha a szerzők tényleg úgy szerződtek a könyvekhez, hogy ezt előre tudták, hogy ilyen előfordulhat), ráadásul olyan esetekben is, ami semmi pluszt nem adott hozzá a cselekményhez (pl.: Valorum főkancellár vagy Even Piell Jedi mester feltűnése és későbbi sorsa).

Amúgy ha a nagyon-nagyon hosszú regény ciklusokat (pl. NJO) kivesszük, illetve azokat amiket másik kiadó kezdett fordítani és ezért Magyarországon jogi hercehurca is lehet körülötte (pl. X-wing), akkor kb. marad egy-két Clone Wars regényen és a Coruscant Nights 4 részén kívül marad kettő: The Approaching Storm, Tatooine Ghost. Szerintem ezt a max. 10 könyvet igazán engedhetné az amerikai forgalmazó hogy a kánon könyvek között 1-2 éven keresztül csepegtetve elfogyjanak. Én ebben reménykedem!
2015-11-09 10:33:18
P.A.Video Studio
@razs: Tulajdonképpen a Tarkin, Lords of the Sith, A New Dawn, Heir to the Jedi még az EU-hoz íródtak, szóval fel lehet fogni őket még Legends regénynek is, és még talán a Dark Disciple-t is. Tisztán az új kánonhoz íródott az Aftermath, Batlefront: Twilight Company, Lost Stars.
2015-11-07 15:51:14
Vida Tamás
Ha hetente jelenne meg könyv, akkor is mindet megrendelném :o)
2015-11-06 17:02:48
razs
Továbbra sem az háborít fel, hogy ezek megjelennek, hanem hogy nem jöhetnek a legenda regények. A Disney részéről felháborító, nem a Szukits részéről.
Remélem egyszer az a pillanat is újra eljön, mert engem a Disney hülyeségek továbbra sem érdekelnek. Az előtt meg teljesen értetlenül állok, hogy Paul S. Kemp és James Luceno ebbe a legendákba is írogatnak az után, hogy egy tollvonással ledegradálták az eddigi könyveiket.
Ha a kiadó fizetne érte a forgalmazónak, én meg fizetnék a érte kiadónak, akkor hadd döntse el a kiadó hogy melyiket szeretné lefordítani, én meg hogy melyiket megvenni. Ne a forgalmazó az USA-ban!
2015-11-06 12:29:42
Komár Adrián
Jó lenne tudni, hogy lesz-e még az idén még újabb könyv.
2015-11-06 11:23:43
Komár Adrián
He-he, naponta kell törölnöm a rendeléseimet, és újat feladnom az új könyvek miatt:)
2015-11-06 11:23:21
Kapocsi Dániel
Valóban kezd egy kicsit "pénztárcakíméletlen" lenni a dolog, de a kiadónak 1000 köszönet a kánon-regényekért!
2015-11-05 23:24:05
Kubik Diána
Én is valószínű csak jövőre rendelem meg, már így is öt könyvem van rendelés alatt, kettőt pedig ma hoznak el nekem.
2015-11-05 15:45:40
Köhler Zoltán
Az általam egyik legjobban várt könyv, de most van az a pont, amikor már kezdem soknak érezni az idei évet. Főleg, hogy más kiadó is jelentet meg az idén -ha csak ifjúságit is- új kánonos regényeket.
2015-11-05 15:23:04

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban