Star Wars: Elveszett csillagok

Szerző:

Ár: 3.990 Ft 3.192 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2015
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
388
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
május 23 - 29.

Réges-régen egy messzi-messzi galaxisban…

Nyolc év telt el a Régi Köztársaság bukása óta, s most a Galaktikus Birodalom uralja az ismert galaxist. A Birodalommal szembeni ellenállást eddig mindenhol megtörték, s csupán néhány magányos, vakmerő vezér, mint az alderaani Bail Organa mer nyíltan szembeszállni Palpatine császárral. Néhány évnyi küzdelem után a Külső Gyűrű egyik világa a másik után adja föl a harcot, és a Birodalom hatalma minden meghódított planétával egyre csak nő. A behódolt világok sorában a hegyvidékes Jelucan a legújabb, amelynek lakói a közelgő Birodalmi Hadiflottában a megváltást, és egy jobb, új élet reményét látják…

Az arisztokrata Thane Kyrellt, és a szegény sorból származó Ciena Reet egy dolog köti össze: a repülés iránti rajongásuk. Azzal, hogy mindketten felvételt nyernek a Birodalmi Akadémiára, gyermekkori álmuk válik valóra. Thane öröme azonban pillanatok alatt megkeseredik, mikor a saját szemével látja, milyen módszerekkel kényszeríti rá a Birodalom uralmát a galaxisra.

Thane csatlakozik a Lázadók Szövetségéhez, lehetetlen helyzetbe hozva ezzel Cienát, akinek választania kell a Birodalom iránti hűsége, és régi barátja közt. Már csak az a kérdés, hogy miközben a barikád ellentétes oldalán harcolnak, megtalálják-e a módját, hogy megmentsék önmagukat és egymást – vagy darabokra szaggatják a galaxist…

A regény olyan kulcsinformációkat tartalmaz, melyek felvezetőként szolgálnak a hamarosan mozikba kerülő új Star Wars filmhez, Az ébredő Erőhöz.

 

A szerző további termékei:

Claudia Gray
Star Wars: Vérvonal
Ár: 3.040 Ft
Claudia Gray
Star Wars: Leia, az Alderaan hercegnője
Ár: 3.032 Ft
Claudia Gray
Star Wars: Köztársaság Fénykora: Fenyegető sötétség
Ár: 3.912 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Sebestyén Csilla
Lénárt Attila
Kovács Máté
Kiss Károly
Pokorny Krisztián
Igen olvasmányos, kellemes meglepetés. Átérezhető motivációval, és egy kellemes, új megvilágításba helyezve az eredeti trilógiát.
2018-02-01 00:29:00
Belicza Zoltán
Vass Zsolt
Kelemen Krisztina
Zsikla Dávid
Zsivola Péter
Varga Kristóf
Venczler Miklós
Táblás Győző
Domján Tamás
Miszray Péter
Dömötör Norbert
Tenyér Gábor
Jordán Gyula
Szarka Imre
Vasas Péter
Nagy Jenő
Pelikán Zsákos József
P.A.Video Studio
A történet – ami Thane és Ciena reményekkel és akadályokkal teli életét mutatja be – izgalmas, és hangulatos, amit érdemes elolvasni.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/9dKgN-1_tdo
2016-03-04 19:56:10
Varga Kristóf
Nagyszerűen sikerül elmondani olyan szereplők történetét, akik ott voltak Luke, Han, Vader közelében a kalandjaik során. Volt pár olyan rész a könyvben, amikor legszívesebben bekapcsoltam volna a TV-t, hogy megnézzem megtalálom-e a karaktereket a filmben. Persze, nem látjuk őket, mert a kamera „nem fordult abba az irányba”, de ott voltak.

Nagyon jól megírt és átgondolt a két főszereplő karakter fejlődése. Szinte minden egyes oldalon izgulni lehet, hogy mi fog történni, merre halad a sorsuk.
Az egyik legjobb SW könyv, amit olvastam a több, mint 50-ből eddig!
2016-02-26 07:12:33
Szilvási györgy
Reicher Krisztián
Bakos János
Szabó Árpád
Balázs Károly
Domszky Tamás
Károly György
Oláh Gergely
Gregus Mazari
Szuper volt, Gray nagyon jól ismeri a kánont és az SWU-t, minden klappol.
2016-01-21 15:42:52
Molnár Zoltán
Téglási István
András Bálint
Szetyák Béla
Csurka Tamás
Bokros Mónika
Hortobágyi Krisztián
Havasi István
Claudia Gray: Elveszett csillagok vélemény
A regény „Az ébredő Erő hajnala” projekthez tartozik. Hasonlóan a többi felvezető történethez ebben a könyvben is szó szerint csak információmorzsák találhatók. Van két helyszín, ami szerepelt a filmben is, illetve a könyv végi csatának hatása van a Galaxis történetének további alakulásához. A regény egy fiatal szerelemes pár megható, küzdelmekkel és szenvedélyekkel teli története. A történet Yavin előtt 11-től egészen Yavin után 5-ig viszi az eseményeket. A történéseket végig a két főszereplő szemszögéből láthatjuk. Tanúi lehetünk a Birodalom felemelkedésének, a kadétok kiképzésének és a Galaktikus Polgárháború fontos eseményeinek. Az írónő sikeresen ötvözte az előzmény, a klasszikus és kisebb mértékben a folytatás trilógia első részének elemeit. Thane Kyrell és Cierna Ree a Jelucan bolygóról származnak. Thane arisztokrata származású, Ciena a szegény völgylakó klánokhoz tartozik. Ciena jellemében a becsület, az eskü és a kötelesség kulcsfontosságú elemet játszik. Még akkor is hűséges marad az esküjéhez, ha úgy érzi elárulták és becsapták. Thane szeme lassan nyílik fel, de érdekes módon árnyaltan látja a dolgokat. Kettejüket összeköti a repülés iránti szenvedélyük. Hamarosan mindketten a Birodalmi Akadémiára kerülnek, ahol megkezdődik a kiképzésük.

Spoiler


A fiatalok folyamatosan közelebb kerülnek egymáshoz, bár megpróbálják szétválasztani őket. A lézerágyú projekt volt az első ék, de mégis sikerül leküzdeniük. A következő ék a yavini csata eseményei, ahonnan egyre durvább lesz a Polgárháború. Sőt, a könyv szerint inkább itt kezdődik el igazán. Ciena azzal magyarázza magának a Halálcsillagot, mint egy megelőző objektumot, mely a totális háborút hivatott megakadályozni. A kételyek benne is felébrednek, de csak később és csak fokozatosan. Úgy véli, hogy a Birodalom minden hibája ellenére jobb, mint a Köztársaság és a káosz korszaka: a Klónháború. Thane már nem bírja elviselni a Birodalom kegyetlenségeit, dezertál. Kezdetben csak egy Lohgarra nevű vukinak dolgozik a Mighty Oak Apocalypse fedélzetén, végül Wedge meggyőzi, hogy csatlakozzon hozzájuk. Eleinte csak árut szállít, végül pilóta is lesz. Részt vesz a hothi csatában is. Ciena annak idején fedezte a dezertőr kedvesét, de ő az eskü miatt megmaradt a szolgálatban. A lány döbbenten fedezi fel a hothi csatában Tahne-t. Thane-t kételyek gyötrik, nem akarja megölni a szerelmét, de a Birodalom ellen harcolni akar. Ciena a bespini eseményeknél is jelen van. A lány a Jelucanon tanúja lesz, ahogy az anyját elítélik, de még ekkor is hű marad. Thane-nel való új találkozása csak növeli a kételyt. Az endori csatában szintén mindketten részt vesznek. Cien megsebesül, a Birodalom veresége megviseli. Az utolsó találkozás a jakkui csatában történik, ahol Thane-nek sikerül magával vinnie a lányt. A fiú csak reménykedhet benne, hogy a tárgyalás után Cienát elengedik, mert az Új Köztársaságnak van fontosabb dolga is, mint az, hogy mindenkit megbüntessen. Nagyon jó volt, hogy a hősök a klasszikus filmek minden főbb eseményénél valahogy jelen voltak. A végkifejletet egy kicsit lezáratlannak érzem, még lehetne folytatni.

Spoiler


Akciókban, érzelmekben, szenvedélyben és fordulatokban is gazdag a történet. Élvezetes volt olvasni, Claudia Gray stílusa nagyon magával ragadó. Remélem, hogy a New Republic: Bloodline című regényben tovább folytatja az eseményeket. Akár Star Wars-t, akár mást ír, szívesen olvasom. Az Elveszett csillagok az egyik legjobb SW regény, bekerült a kedvenceim közé. Ötös.
2015-12-29 14:07:19
Tóth István
Berei Olivér
Annyi rosszat hallottam a Kánon könyvekről! És ahogy olvasom ezeket az "új irányú" regényeket, csak jót tudok mondani. A Legendák méltó utódjai, sőt...! Zseniális nyitás az "Elveszett csillagok" !
2015-12-28 10:37:16
Molnár György
Szittyás István
Milyen volt olvasni? Katarzis! Mindenkinek ajánlom.
2015-12-24 14:23:41
Maszek Mátyás
Zseniális, megható, fantasztikus.
2015-12-17 16:45:05
Szőke Kálmán
Osztrogonácz Miklós
Számomra eddig egyetlen könyv sem idézte meg ennyire az első trilógia hangulatát. Aki azt szerette, az szerintem nem fog csalódni. Nagyívű, önmagát olvastató regény, olyan "nehéz letenni" kategória. Le a kalappal az írónő előtt!
2015-12-14 12:31:04
Reményi József
Fabulya Hunor
Hajós József
Körmendi Csaba
Tóth Péter
Utóbbi idők egyik legjobb Sw könyve. Én is féltem, de ha a film is ilyen lesz, mint a könyv, akkor a SW kultusz Főnixként támad fel! :D

4 nap alatt elolvastam munka és két kisgyerek mellett. Utolsó 3 fejezetben majd' megőrültem, mi lesz a főszereplőkkel.

Kegyetlen jó könyv, mindenkiek ajánlom!!!

Az viszont sajnos igaz, hogy a trailerek alapján csak annyi köze van a filmhez, hogy megtudjuk, hogyan zuhant le a csillagromboló, DE lehet, hogy a könyvből egyik-másik szereplő szerepelni fog a filmben, esetleg utalnak majd rá. Ezt még nem tudjuk 9 napig...
2015-12-09 11:08:59
Sorsolós Ádám
Kirsch Ákos
Igazán jó könyv volt, alig tudtam letenni. A karakterek érdekesek voltak, tetszett, hogy végigment a régi trilógia kulcspontjain. Egyedül a végét tartom picit gyengébbnek, mivel mintha nem igazán lenne lezárva. Ettől függetlenül élmény volt elolvasni, kifejezetten tetszett. :)
2015-12-05 02:10:19
Orliczki Mihály
Nekem tetszik a könny a két főszereplőt részletesen megismerjük. A birodalmi flotta működéséről is sok minden ki derül a könyvből.
2015-12-04 12:25:52
Lekitek Ferenc
Kiss László
Hegedűs Emese
Igaz, hogy egy kissé hajazott a Rómeó és Júlia történetre, meg sztori szempontjából se volt túlságosan eredeti, de azért izgalmas és olvasmányos művecske volt. Én élveztem.
2019-07-15 20:11:56
Horváth Ádám
Sokáig gondolkodtam, hogy írjak-e kommentet, véleményt erről a könyvről, végül úgy döntöttem, megéri elmondanom, mit érzek vele kapcsolatban. Szeretném ugyanis, ha visszafogottan pozitív véleményemmel buzdíthatnék olyanokat is az elolvasására, akik esetleg ódzkodnak a romantikától a Csillagok háborúja világában. Érzésem szerint ugyanis nem volt csöpögős a történet, legalábbis számomra nem, sőt, egészen szépen sikerült leírni a főszereplők érzéseit, vívódásait.
A fenti pontszámom minden bizonnyal már enged következtetni arra, hogy mennyire tetszett, de azért csak vegyük sorra - vannak azért komoly kritikáim is.

Elsősorban itteni és más fórumokban olvasható ajánlások miatt figyeltem fel az Elveszett csillagokra, de az alaptörténet persze rögtön megfogott - egy könyv, ami végigveszi a régi trilógia összes fontosabb eseményét, egy egészen más szemszögből bemutatva azokat, hát melyik Star Wars-fant ne érdekelne egy ilyen sztori?
Ha nem is maradéktalanul, de ezt teljesítette a könyv: kibővítette az ismert univerzumot, hozzáadott valamit a filmekben látottakhoz. Sokszor tényleg úgy érzi az ember, hogy a csillagrombolók hídján tartózkodók, vagy a lázadok pilótái között tényleg ott lehetett Ciena, Thane és a többiek.

Persze hibái is vannak a könyvnek, amelyek ugyan az olvasásban nem akasztanak meg, nem borzasztanak el, de az ember érzi, tudja, hogy minden azért nem áll össze, mintha nem teljesen ez történt volna ott és akkor - de nagyon minimális ezeknek a száma, és tényleg nem zökkentenek ki a ritmusból.

Viszont az a baj, hogy bármennyire is át lehet élni a szereplőkön keresztül a jól ismert pillanatokat, akciókat, a könyv végén mégis olyan érzése támad az embernek...

!SPOILER!!SPOILER!!SPOILER!!SPOILER!!SPOILER!!SPOILER!!SPOILER!!SPOILER!!SPOILER!!SPOILER!!SPOILER!!SPOILER!

...hogy mindez egy nagyon picit felesleges volt. Hiszen az egésznek kicsit se füle, se farka befejezése van...

Úgy ér véget az egész, mintha az írónő nem tudta volna eldönteni, hogy most akkor később szeretné-e/engedik-e neki folytatni - bár, szerintem annyi ebben a sztoriban már nincs, hogy kapjon még egy könyvet -, viszont olyan eseményekhez értünk, melyek leírásával már lehet belezavart volna a kánonba, ezért inkább gyorsan befejezte. Nincs igazi lezárás, kérdések egész sora marad az emberben.

Megmondom őszintén én azt vártam, hogy a végén mindkét főszereplő meghal, méghozzá együtt, talán hősként - csalódott persze azért nem vagyok, mert túlélték -, de a Jakkun történt csillagrombolós eseménysorozat úgy ahogy volt...nos, nem tetszett! Mert az még hagyján, hogy helyenként tök irreális az egész, de hogy minek kellett ennyire túlbonyolítani két ember egyébként is szenvedésekkel teli életét, azt nem tudom megérteni.

Szentségtörésnek hathat - holott én szeretem a Disney általi univerzumbővítést, sőt -, de úgy éreztem, hogy annak a csillagrombolónak, ha a fene fenét eszik, valahogyan akkor is bele kell fúródnia a felszínbe, hiszen kell neki adni egy okot, miért tűnt fel eredetileg a VII. rész előzetesében. (Aztán később olvastam, hogy az írónő már a kezdetekkor valami hasonlót talált ki, aztán összeült a fejesekkel és együtt hozták azt a döntést, hogy ez legyen AZ a csillagromboló).
Csak ismételni tudom, erőltetett volt számomra, de megértem, ha másnak bejött.

Majdnem az összes űrben vagy bolygófelszínen játszódó csatajelenet során hiányérzetem volt, mert nem voltak elég részletesen kidolgozva, de pont ez, a legutolsó lett ennyire túlgondolt...

Főleg emiatt a lezárás miatt éreztem úgy, hogy az a helyes, ha...

!SPOILER!!SPOILER!!SPOILER!!SPOILER!!SPOILER!!SPOILER!!SPOILER!!SPOILER!!SPOILER!!SPOILER!!SPOILER!!SPOILER!

...ez a könyv tőlem ötből négy (és talán még egy fél) csillagot kap.

A könyv többi része tetszett, szerintem nagyon jól adta vissza a birodalom elnyomása idején tapasztalható állapotokat, és sikeresen árnyalta a képet a lázadókról, magáról az elnyomó uralomról és a benne élőkről egyaránt.

Ha a vége nem ilyen lett volna, ha kap egy ésszerűbb lezárást, valamint az akciók picit kidolgozottabbak lettek volna, akkor csillagos ötöst érdemelne.
2017-04-17 15:13:42
Pazurik L. Ádám
A videóban elmondom véleményemet, elemzésemet: https://www.youtube.com/watch?v=oecECnJK-tk
2016-06-02 15:06:34
Kubik Diána
Újfajta megvilágításban, egy szerelmespár érzelmein keresztül több klasszikus helyszín, csata, esemény is visszaköszön a regényben. Az első harmada (csaknem a fele) tulajdonképpen egy ifjúsági regény színvonalát hozza, és a vége kicsit koncepciótlan, ötlettelen és befejezetlen hatást keltett bennem. Az Utóhatást kenterbe veri így is.
2016-02-04 15:33:10
Vesszős István
Jászkai Péter
Gyuris Péter
Amik tetszettek:
- színt visz a SW könyveinek történetébe azzal, hogy 2 ember szemszögéből mutatja be a történéseket.
- Ezen 2 ember miképp látja a világot, no azt nagyon jól leírta, főleg a könyv közepén valahol.
- Átöleli a New Hope - Ébredő Erőig történő főbb cselekményeket, és nem részletezi feltétlen azokat. A könyv végén van egy érdekesség, ami biztos szerepet fog valamelyik filmben kapni szerintem.
- A filmek főszereplői itt csak mellékszálként jelennek meg.
- A 2 főszereplő életét ügyesen felvezeti (bár épp ez ad is valamennyi vontatottságot)


Ami kevésbé tetszett:
- Hiányoznak a csaták belőle. Jó lett volna, ha néhány fontosabbra oldalakat szán még az író. Ha a 2 emberünk szemszögéből követtük végig a történéseket, akkor itt is az ő nézőpontjukból lehetne.
- a Felkelőket túúúúl jó fiúknak és lányoknak állítja be, míg a birodalmat begyöpösödött agyú emberek halmazának. Oké, egyes birodalmi tisztek jellemvonását jól bemutatja, ill. azt, hogy végül kik maradnak a Birodalom berkein belül, de... Külön hülyeség ez a lazaság a Felkelőknél: "a Felkelő katonák bármikor elmehetnek intézni a magándolgaikat". Ja, aha... majd az Endor-körüli csata előtt 3 nappal lelépek a vadászgépemmel csajozni, elhívom a havert, meg egy másikat, roppant biztos vagyok benne, hogy nem fogok hiányozni a kötelékből, miközben a Flottára bármikor rátámadhatnak... :)
- borzasztó néha a 2 emberünk vajúdásának bemutatása. Megértem, hogy egy keretet ad voltaképp velük a könyvnek, de folyamatosan arról olvasni, miképp viaskodnak saját magukkal a főszereplők a másik irányába: "vajon mi van vele?". Zavaró! Többször leraktam a könyvet emiatt.
- Vontatott a történet néhol.
- Nem igazán csatlakozik az új filmhez, max. a legvégén meg a csillagrombolóval. Persze lehet, hogy a filmekben megjelenik néhány könyvbeli dolog, de azért túlzás kulcsinformációként jelezni ezeket.

Összefoglalva: érdemes elolvasni, de kirobbanó történetre ne számítsatok.
2016-02-06 08:34:52
Komár Adrián
Nekem nem annyira jött be ez a könyv. Becsületes iparosmunka, de nem kiemelkedő. Az előtte olvasott Törésponthoz képest viszont fényévekkel jobb.
2015-12-29 07:25:40
Köhler Zoltán
Vesszős István
Németh András
Részemről óriási csalódás a könyv. Egy Star Wars történetet vártam, ehelyett kaptam egy romantikus, a két főszereplő érzéseivel küszködő könyvet. Ha nem csillagrombólokon, vagy Halálcsillagokon játszódott volna, azt gondolom, hogy egy Alkonyat könyvet lapozgatok. A vége össze lett csapva, mintha az írónő nem tudta volna, hogy mi legyen a Halálcsillag felrobbanása után... Hogy ne csak negatívumot említsek, az viszont tetszett, hogy végig említve vannak a klasszikus trilógia főbb eseményei. Nagyon remélem, hogy a többi könyv ennél jóval jobb lesz, bár ezt nem lesz nehéz felülmúlni.
2015-12-15 16:13:54
Szabó Levente
Nos, számomra csalódás volt leginkább ez a könyv.
Nagyon nagy reménnyel ültem neki, de nagyon untam. Nem tudom hogy a fordítás vagy az író hibája, de nagyon hétköznapi nyelven írodott,
Hangulata sehol nem volt az eddigi könyvekhez képest, a cselekmény, érdemben a 130. oldaltól indul.
Reméljük ennél csak jobb lesz.
2015-12-14 00:32:54
Varga Gábor
Lehet dobálózni a Star Wars-al, meg ismerős karakterekkel, helyszínekkel, de ez egy csöpögős, romantikus lovestory (többnyire) az űrben, ennyi. Volt benne pár érdekes rész, pl. mikor az akadémia vagy a birodalmi katonák életébe pillanthatunk be kicsit, de gyakorlatilag nulla az izgalom. Az akciódúsabb részek pár sorban, elnagyoltan le vannak rendezve. Gyakorlatilag számoltam a sorokat, mennyi van még a könyvből. Nem egy Star Wars köntösbe bújtatott Twilight-ra vágytam...

Spoiler(?)
Ja, a hatalmas "kulcsinformációk"...Hát marha fontos a film története szempontjából, hogy egy elvileg hatalmas űrcsata után egy (azaz EGY) csillagromboló hogyan kerül a bolygó felszínére...
2016-05-20 20:43:35
Kocsis Ferenc
Az első 7 fejezet egész tűrhető volt. A 8. és 9. viszont kész katasztrófa, mivel a szerző itt durván megsérti a kánont az Új remény idővonalával párhuzamosan játszódó események összezagyválásával. Ebből azonnal kiderült a számomra, hogy a szerző nem ismeri az SWU-t és nem vette magának a fáradtságot, hogy írás előtt-közben utánanézzen a részleteknek. Így a Halálcsillaggal kapcsolatos leírása teljesen rossz. Összekeveri az események időrendjét, fontos és nyilvánvaló dolgokat kihagy belőle és teljesen hibásak a leírásai.
A 10. fejezet szintén problémás, mivel teljesen máshogy írja le Darth Vader túlélését a Halálcsillag felrobbantása után, mint a korábbi történetek.
A 16. fejezetben szintén eltér kánontól a történet, ami A birodalom visszavág idővonalával párhuzamosan játszódik. Piett admirálisi kinevezése a hothi csata előtt volt, nem utána, az aszteroidamezőben való üldözés során.
A 18. fejezet elején a szerző először az írja, hogy Ciena nem ment le Felhővárosba, hanem maradt az Executor fedélzetén. Aztán a következő oldalon meg már azt írja, hogy a városban sétálgat, majd a Falcon fedélzetére is feljut. Kissé furcsa (értsd: erőltetett), hogy ez a hadnagynő mindenféle munkakörökben dolgozik a flotta hajóin és folyton ott van, ahol a kánon szempontjából érdekes események történnek. Olyan, mintha nem lenne rajta kívül még vagy 280.000 fő az Executor fedélzetén (vukipédia adat), akik elvégezhetik ezeket a munkákat.
Mi az, hogy Lázadók Szövetsége? Ilyen nincs. Felkelők Szövetsége van, akik felkelőknek nevezik magukat, a birodalmiak pedig lázadóknak nevezik őket.
Vajon miért kapta a könyv az Elveszett csillagok címet? Ez a cím egyáltalán nem találó és nincs semmi köze a történethez (még utalás sincs benne semmi ilyesmire).
A felsorolt hibáktól eltekintve ez egy jól megírt romantikus melodráma, aminek a vége különösen jól sikerült. Ennek ellenére nem értem, hogy bízhattak rá egy ilyen kóklerre egy SW könyvet? Nem értem, hogy adhatta ki ezt a fércművet az amerikai kiadó? Aminek az egyik fő feladata lenne a művek minőségére és a tartalom konzisztenciájára figyelni? A rengeteg durva kánonsértés miatt (ne feledjük: ezen a könyvön nincs legendák felirat!) kapásból vissza kellett volna dobniuk a kéziratot. Kik dolgoznak manapság a Random House-nál, hogy képesek voltak publikálni egy ennyire elrontott SW könyvet?
2016-01-18 19:23:17
Baksa Gábor
Szerintem borzalmas a könyv, kb. az Alkonyat gagyi szintjén mozog, SW köntösben. Végig a 2 főszereplő fárasztó szenvedése, epekedése, eredeti történet nulla, a régi trilógián megy végig...
2015-12-09 19:48:20
Müller István
Bárgyú, unalmas szenvedés, tele idegesítő hibákkal. A könyvnél csak az értékelések okoznak nagyobb csalódást.
2016-03-05 13:57:58
Auer Balázs
Spoiler
Kicsit csalódás volt a könyv, mivel:
"A regény olyan kulcsinformációkat tartalmaz, melyek felvezetőként szolgálnak a hamarosan mozikba kerülő új Star Wars filmhez, Az ébredő Erőhöz."
Ez kimerült annyiban h kiderült hogyan került oda a trailerben is látott lezuhant csillagromboló...
2015-12-02 10:44:33
Németh Péter
Ja igen es kapja be a kanon nem a kozepkorban vagyunk h megmondjsk melxiket olvassam el
2015-11-10 18:17:32
Németh Péter
A keresztvasas reszt leszamitva egyet ertek leginkabb ugy tudok most tekinteni a sw-ra mint a kisocsem akit epp megeroszakolnak es vegig kell neznem, elkepeszto pofatlansagnak tartom az eu lezarasat ezzel tobb evtizednyi irodalmi munkat tettek tonkre kicsit most ugy erzem magam mint azok a regi motoros sw rajongok akik meg a prequel trilogiat sem hajlandoak elismerni es nyilvan ahogy veluk szemben en alltam elnezoen bologatva utanunk is lesznek rajongok akik mar ebbe az uj rendszerbe nonek bele de nekem felemetes ez a jovo
2015-11-10 18:14:23
Transceps
Sajnos ami a Disney-t illeti az elmúlt időszakban nem túl jól nyúltak a az igazán jó világokhoz elég ha csak a John Carter bukását tekintjük. A könyv nagyon jó szerintem, a film egy katyvasz lett nem véletlen a bukás. A Rebels sorozat is szerintem vállalhatatlan, nagyon gyenge lett és nem is értem miért erőltettek a Jedi vonalat. Teljesen szembe mennek az ős trilógiával. Az EU lezárása meg talán a "legpazarabb" ötleteik egyike volt. Nem elég hogy olyan zseniális íróktól vették el a lehetőséget mint például Timothy Zahn de szerintem egy húzással min. 20-30% rajongót is vesztettek köztük engem is. Abrams rendezésétől is ódzkodom mivel a Star Trek-el "bizonyított". Ott is csak kapkodtam a fejem a teljesen eszement, logikátlan dolgoktól. Lehet látványra szép volt de köze nem volt a Star Trek-hez. Ettől félek most is és azzal a kiválóan sikerült keresztmarkolatos fénykardal első körben igazolták is a félelmeimet.
2015-10-29 20:20:13
Jenőfi Norbert
Komár Adrián: Akár még igaz is lehet, legalábbis bizonyos nézőpontból. Ugyanis egy-egy új film szöveges anyaga mostanság legalább négyféle formátumban érkezik.
1,-Ún. felnőtt regény;
2,-ifjúsági (YA) regény;
3,-képeskönyv;
4,-gyerekkönyv.
Mivel a Szukits ma már a komolyabb hangvételű regények specialistája lett, így a film hivatalos regényváltozata is innen várható. A többi viszont valóban a Kolibri profiljához passzol inkább; hasonlókat korábban is az Egmont jelentetett meg, nem a regényeket futtató kiadó.
2015-10-21 14:37:01
Kasza István
Komár Adrián: Ezt az infót honán szerezted ?Mivel a film könyv változat csak januárban jön angolul.
2015-10-16 15:50:33
Komár Adrián
Az új filmet regény formájában a Kolibri fogja kiadni. Elvileg még decemberben...
2015-10-16 11:18:54
Rotharidesz Ambrus
Hmm..látom elég vegyes érzelmeket váltott ki a könyv meg a Disney esetleges üzletpolitikája. Mint SW rajongó tavaly Én is néztem amikor benyögték az EU témát. De aztán úgy voltam vele ahogy már milliószor le lett írva. Ezek a történetek úgymond a te világodhoz tartozik..kánon vagy nem kánon. Én pl a Republic Commando könyveket simán a kánon részének tekintem..lévén a Klónháborúk alatt játszódik javarészt és még nem volt olyan Kánon anyag ami esetleg bekavarna..és amúgy is..kit érdekel? Lényeg hogy SW. Bár szerintem elég lett volna ez a frissítés a filmek körüli időre..nem értem hogy az Old Republic era-t mit zaklatták. Sőt.a Dawn of the Jedi-t se..lévén az 38000!!!! évvel játszódik a film előtt. :D Lényeg...nem kell megijedni az új dolgoktól. Én bizakodó vagyok..főleg hogy JJ-nél volt most a kreatív kontroll. És a többi filmnél is ott lesz mint Executive Producer (legalábbos az Episode-oknál tuti) szóval nem kell félni. :)
2015-10-15 13:54:05
Kasza István
razs:
Jó ez a te döntésed tiszteletbe tartom. Viszont ha nem olvasod a kánon könyveket nem nézed meg az új részt nem fogod tudni jó vagy rossz lett. Ez esetben viszont te magad üldözted el a hobbidtól nem a Disney.Csak rajtad múlik folytatod vagy föladod én örülnék ha legalább egy esélyt adnál az új érának végül is csak a rajongó társam vagy :-)
2015-10-13 16:21:52
Komár Adrián
Ezek szerint az eddig magyarul ki nem adott "Legendák" könyvek már nem jelenhetnek meg magyar nyelven?
2015-10-12 12:45:07
razs
Köszönöm az észrevételeket, igazából az új kánont én már leírtam magamban, 99,9%-ig biztos vagyok benne, hogy egyik új mozifilmnek és könyvnek sem fogok arra sem esélyt adni, hogy egyszer belenézzek, még ha ingyen leadják a TV-ben, akkor sem. De ez az én magánügyem, én így döntöttem.

De ha rangsorolni akarunk, akkor a reboot az csak egy picit zavar, ami sokkal jobban, hogy megtiltották a régi EU könyvek kiadását. Ez viszont tényleg egy mocskos ****szopú húzás volt a Disney-től, ez viszont tényleg rohadtul idegesít. Úgy tudom, hogy a kiadó úgy szerződött volna velük, hogy 8 új kánon könyv + 3 legendák könyv. Ezt nem hagyták, és csak a 8 új kánon könyvre szerződhettek, tehát 3 könyvvel kevesebbre. A mellett hogy ez üzletileg is értelmetlen (ez bárhogy is nézzük, csak plusz bevétel lett volna számukra, nem?), engem több mint 20 év után üldöztek el a hobbim mellől.
2015-10-11 17:02:37
Kasza István
razs:
Ne írd le a kánont hát ha jó lesz.Én sem értem miért kell megtiltani a nem kánon könyvek kiadását ha mi rajongók kíváncsiak vagyunk rá és meg vennénk.Én az EU nagy részét abszolút nem szerettem de van pár zseniális könyv ami viszont nagy kedvencem ( A birodalom árnyai,A gonosz útvesztője, Sötét nagyúr,Tőréspont,Darth Bane könyvek) és hiába nem kánon akkor is imádom. Viszont Kapocsi Dánielnek is igaz van mert az EU teljes zűr zavar volt teli ellent mondásokkal buta oda nem illő ötletekkel.Senki nem figyelte az EU történet vezetést. Valószínűleg a kánonban is lesz ami nem fog tetszeni de azt majd kihagyom neked is ezt ajánlom.Nem rég beszéltem egy haverommal aki nem SW rajongó de ismeri a témát és ő kérdezte: Mi van ha nem tetszik az új film meg az új kánon vonal? Nem volt nehéz válaszolni. Ha nem tetszik az EP7 meg az általa kijelölt irány akkor is ott az eredeti trilógia azt már senki el nem veheti se a Disney sem senki legföljebb nem veszek majd új SW cuccokat.De én optimistán nézek az új rész elé szerintem nem fogunk csalódni de ha igen ott van amit már írtam. Ja az elveszett csillagokat egy barátom akinek adok a szavára olvasta angolul és azt mondta nagyon jól sikerült könyv és ez alapján az új film nagyot fog ütni. Legyen igaza mellékesen a külföldi rajongók is oda vannak a könyvért az amazonon ritka az öt csillagos értékelés de ez kötet az valamit szerintem ez is jelent :-)
2015-10-10 14:57:21
Kapocsi Dániel
razs:
Én szerintem viszont teljesen ideje volt egy rebootnak. Az EU-ban rengeteg ellentmondás található, és teljesen követhetetlen a történetszál. Ezt azzal támasztom alá, hogy ahány weboldal, annyi féle idővonal létezik, néha nehéz nyomon követni, hogy mi történik, főleg ha párhuzamosan folynak az események.

Így, van lehetőség az elejétől felvenni a fonalat. Ahogy látjuk, a Kiadó nem tétlenkedik, amiért hálásnak kell lennünk.

A másik, hogy igazából szíved joga eldönteni, hogy mit szeretsz, de valójában a történet miatt olvasunk. Attól, hogy nem a hivatalos történés része, még lehet jó egy történet, azonban felesleges várni a "Legendákra", ugyanis nem valószínű, hogy a Halálvilág után még jelenne meg belőlük. Főleg, hogy már nem nagyon van önálló könyv. Ezt a "Távoli csillagok" alatt már összeszedtem, ide nem írom le őket újra.
Szóval ha esetleg egy sorozatot indítana el a Szukits, a jelenleg, a történet szempontjából fontos könyvek megint megcsúsznának. Ha már választani kell, akkor inkább egységes kánon, mint ellentmondásos EU, de ez csak az én véleményem.
2015-10-09 21:59:01
Arányi Balázs
Az eddig kiadott filmkönyvek nem részei az új kánonnak!
2015-10-08 21:58:51
razs
És nem, igazad volt, elnézést. Ez meglepett...
http://starwars.wikia.com/wiki/Timeline_of_canon_books
2015-10-07 08:57:35
razs
@P.A.Video Studio:
Csak annyi pontosítás, hogy az új kánonba tartozó könyvek idővonalán a 6 mozifilmből készült regény az szerepel, nem?
2015-10-07 08:55:25
razs
Sokat gondolkoztam, hogy mit csináljak az új kánonba tartozó könyvekkel, és abban maradtam, hogy a legendákat jobban fogom várni, de az új kánonba tartozó könyveket is megveszem és elolvasom. De ezzel, hogy megtiltotta a legendák kiadását a Disney, számomra teljesen tönkretették a Star Wars-t. Teljesen érthetetlen számomra, hogy ha egy kiadó fizetne érte és kereslet is lenne rá, akkor miért nem jelenhet meg, ráadásul úgy, hogy párhuzamosan az új kánont is folytatták volna. Ezzel annyira elvették a kedvemet (onnan látszik, hogy mennyire, hogy amikor kollégám sejtelmesen megkérdezte ismerve a hobbimat, hogy "Na mi lesz decemberben?", őszintén fogalmam sem volt hogy mire gondol, pedig a Ep.III-at például nagyon vártam), hogy szerintem az új kánonba tartozó semmilyen mozifilmet vagy könyvet nem fogok megnézni / megvenni.
2015-10-07 08:53:28
Kubik Diána
Jaskó Gábor
e-book formátumban Dec. 18-án jön ki, a keménykötésű verzió pedig január 5-én. A magyar kiadásról eddig nincs elérhető infó.
2015-10-06 09:28:43
Rotharidesz Ambrus
Wow..that was escalated quickly. :D Szeretettel várom és előrendelve. :)
2015-10-05 21:59:21
Jaskó Gábor
Nekem meg az lenne a kérdésem, hogy a filmből lesz-e könyv? Mármint az Ébredő erőből. És ezt is a Szukits fogja kiadni?
2015-10-05 19:36:06
Soós Zoltán
Szuper!!!
2015-10-05 16:05:50
Kapocsi Dániel
De amúgy "Ébredő Erőhöz" és nem az "Erő ébredéséhez".
2015-10-05 15:49:08
Kubik Diána
Hurrá hurrá! :)
2015-10-05 15:47:28
Kapocsi Dániel
Vajon hogy-hogy ez az első, és nem az Aftermath?
Na mindegy, ettől függetlenül tuti, hogy megveszem, ahogy az összes többi regényt is. Köszönjük a kiadónak!
2015-10-05 15:46:53
P.A.Video Studio
Köszönjük!

Ez az első új kánonba tartozó magyarul megjelenő regény, így az új kánonban magyarul megjelent regények idővonalán egyelőre egyedül szerepel.

Adatlap: http://starwarsmedia.hu/e107_plugins/content/content.php?content.1223

Fórumtéma: http://starwarsmedia.hu/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?3565
2015-10-05 15:37:57

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban