Star Wars: Darth Vader: Vader (képregény)

Szerző: Kieron Gillen, Salvador Larroca

Ár: 4.590 Ft 3.672 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2017
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
148
Kötés:
Keménytáblás
Méret:
155 x 235 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
május 29 - június 4.

Palpatine császár a tanítványát, Darth Vadert tartja felelősnek a Halálcsillag pusztulásáért. Vader bosszút akar állni a lázadókon, ám eközben megpróbál fényt deríteni mestere titkos terveire is. Megbíz két fejvadászt, hogy keressék meg a titokzatos, Erő-érzékeny pilótát, aki megsemmisítette a Halálcsillagot, majd maga mellé állítja a zseniális dr. Aphrát. Ezt követően a Geonosisra utazik, hogy szert tegyen egy saját hadseregre, amivel megtámadhatja azt az erődöt, ahol egy Cylo nevű kutató fénykardot forgató kiborgokkal kísérletezik...

Csakhogy maga a császár is megjelenik a színen, és Vadernek harcolnia kell a becsületéért és az életéért. Az ellenfelei pedig nem mások, mint Cylo fejlett technológiákkal megerősített, gyilkos teremtményei...

Ez a képregény gyűjtemény a MARVEL új Darth Vader sorozatának első 6 számát foglalja magába, Salvador Larroca rajzaival és Kieron Gillen szövegével. A fordítást Szente Mihály készítette.

 

A szerzők további termékei:

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Vass Zsolt
Gyarmati Zoltán
Kovács Máté
Reményi József
Red Widow
Danics Krisztian
Mochnács Mihály
P.A.Video Studio
Magas színvonalú, minőségi kiadvány, melyben Vader a lázadó pilóta után kutat, miközben az Uralkodó haragszik rá.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban:
https://youtu.be/r5EQq1KIbDg
2017-05-05 19:59:17
Polák Ákos
Havasi István
Star Wars Darth Vader: Vader
Ez a Marvel első Darth Vader sorozata, de ha a Dark Horse kiadványait is beleszámoljuk, akkor már több kiadvány is sorakozhat a listánkon. A Dark Horse annak idején nagyon jó Vader képregényeket adott ki, lásd Darth Vader and the Lost Command és folytatásai, Sötét Idők, illetve a Birodalom, valamint a Lázadás Vader-rel foglalkozó történetei. Az elődöktől sokat tanultak. A Dark Horse mindig szerette összekötni az előzmény- és a klasszikus trilógia motívumait, ezt a Marvel is nagyszerűen alkalmazza. Kieron Gillen rengeteg emlékképpel tűzdeli meg Vader gondolatait, valamint renget párhuzamot von a Köztársaság alkonyának világával. A Vader eseményei nagyjából párhuzamosan zajlanak a Skywalker lesújt eseményeivel.

[spoiler]

A Cymoon 1-en történtek után indítunk, Sidious bizalma megingott tanítványában, ezért Tagge alá rendeli. Vader úgy dönt, hogy saját kezébe veszi az irányítást és saját droid sereget állít fel, e mellett fejvadászokat küld a titokzatos Cylo és a Halálcsillagot elpusztító Erő-használó pilóta után. A Sith Nagyúr bebizonyítja, hogy ármánykodásból kellő ismeretet tett szert mestere oldalán. Dr. Aphra és dorid segítői: Triplazéró és B-T rendkívül ötletes figurák. A droidok C-3PO és R2 negatív megtestesülései. Fekete Krrsantan pedig Csubakka ellentéte. (Nem igazán értettem, hogy a magyar fordításban miért maradt meg a black szó angolul, hiszen ez nem Krrsantan vezetékneve, hanem csak egy jelző.) Cylo új testbe való költözése erősen emlékeztetett a Sötét Birodalom képregényre. A titokzatos tudós tulajdonában lévő hajók, és a bázisa pedig a Yuuzhan Vong-ok technológiáját juttatta eszembe. Cylo teremtményei üde színfoltjai lesznek a sorozatnak, a történet végi bemutatójukat nagyon élveztem. Rendkívül erősek voltak azok a képsorok, mikor a Sötét Nagyúr rájött, van egy fia. A visszaemlékezések katartikus élményt nyújottak.

[/spoiler]

Elnyerte a tetszésemet a Marvel első Darth Vader sorozatának indítása. A rajzok fenomenálisak, a történet lenyűgöző. Mindkét képregény kötetnél ki kell emelnem a magyar kiadás minőségi voltát. A lapok éppolyan csúcsminőségűek, mint annak idején a három The Old Republic kötetnél. A rajzok és a kiváló minőség miatt hosszú ideig elidőztem a képregények lapjainál. Alapvetően gyorsan ki tudtam volna olvasni őket, de most sokkal jobb volt lassan haladni velük. Mindenféleképpen ötös kategória.
2017-04-15 19:20:16
Reicher Krisztián
Köhler Zoltán
Debreceni László
Jászkai Péter
dr. Kenéz András
Nagyon nem tetszett, hogy a Dark Horse-tól elvették a Star Wars képregények kiadását, de ez a Marvel-es kiadás sem lett rossz, rajzok szépek, történet érdekes... ha minden igaz akkor 4 kötet lesz a Darth Vaderből.. teljes ár azért elég húzós..
2017-01-28 22:14:52

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Képregény
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Képregény
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban