Star Wars: Darth Maul (képregény)

Szerző: Cullen Bunn, Chris Eliopoulos

Ár: bizonytalan
Megjelenés:
2018
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
128
Kötés:
Keménytáblás
Méret:
155 x 235 mm
Szállítás:
bizonytalan

Sötétséggel átitatva, gyűlöletben, félelemben és haragban nőtt fel, és gyilkolásra tanították!

 

Ez a képregény gyűjtemény a MARVEL Darth Maul sorozatának 1-5. számát foglalja magában. A kötetben található történeteket Cullen Bunn írta és Luke Ross rajzolta.

 

Darth Maul a titokzatos Sith Nagyúr, Darth Sidious tanítványaként sokáig árnyékban élt, de most napvilágra kerül bosszúval teli múltja! Ez a harag története, ami akkor szabadult el, amikor Darth Maul felkészült az általa annyira gyűlölt Jedikkel való első találkozásra.

Egy Jedi padavant rejtélyes erők ejtenek fogságba, de Maul miért keresi őt oly elszántan? És mi a szerepe ebben Cad Bane és Aurra Sing fejvadász bandájának? Most bepillantást nyerhetünk a galaxis legveszélyesebb zabrakjának történetébe...

 

A sorozat további részei:

 

A szerzők további termékei:

 
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Kacs János
Pályi Ádám
Mondhatjuk, ez a 2000-es Darth Maul képregény kánonizált verziója. Pont ugyanolyan jó...
2020-06-04 16:25:45
Sebők Bence
Pazurik L. Ádám
Video-véleményem: https://youtu.be/N35KlJMWf0E

Szerkezeti tartalom: a Maul-történet 5 felvonásban 106 oldalon keresztül fut és tartalmaz plusz 4 borító képet is, TOVÁBBÁ 1 bónusz-képregényt is tartalmaz, ami független az 5 felvonástól, ami 10 oldal. A kötet összesen 120 oldalon tartalmazza a képregényeket.

A DARTH MAUL történet
Idővonal: YCSE 32. A baljós árnyak cselekménye előtt valamikor.

(1+21 oldal) Az első részben a veszélyes rathrokkal küzd meg Maul a Twon Ketee bolygón. Majd Coruscanton nem fedheti fel kilétét két Jedi előtt, valamint mesterével is beszél. A Kellux bolygón egy kisebb csetepaté után információhoz jut Maul egy zöld lénytől: jedi padawan elárverezés és Xev Xrexus, aki a Xrexus Kartell főnöknője.

(1+20) A második részben Nar Shadaa-n egy bárban és a bár előtt ismét csetepatéba kap a vendégekkel Maul. Kis híján ott hagyja a fogát, de a fejvadászok egy csoportja – név szerint: Aurra Sing, Cad Bane és Vorhdelio – megmentik, amit Maul meg is köszön. Egy, a korábban Haddrex Banda tulajdonában lévő hajón FE-83 protokoll-droidot sikeresen vallatja a fejvadász csapat negyedik tagja: Troo-Tril-Tek, azaz röviden Tek-Tek, így eljutnak az árverezés helyszínére: a Drazkel-rendszerbe. Az utazás során Maul meditál, íme a bölcsesség:
“Messze fent, messze lent.
Nem tudjuk, hol bukunk el.
Messze fent, messze lent.
Ami egykor nagy volt az elenyészett.”
Az árverezés egy űrközpontban van, ahol kezdetnek Xev hologrammon bemutatja a vendégeknek Eldra Kaitis-t, a jedi padawant; eközben Maul titokban a padawan cellájához lopakodik.

(1+20) A harmadik részben Mault idézőjelben fülön csípi Xev és elengedi, így visszatér a hajóra fejvadász társaihoz. Elkezdődik az árverés, Jee Kra 2,5 millió jelöletlen kredittel megkapja a padawant. Jee Krától Maul és a fejvadászok elveszik egy kisebb csetepaté keretében a padawant, majd Jee Kra hajójával elindulnak, amiben egy időzített bomba felrobbanása miatt a közeli Drazkel holdja felé zuhannak.

(1+20) A negyedik részben a kényszerleszállás után Xev vadászatot indít a padawan után. Tek-tek meghal a kényszerleszállás után nem sokkal. Sokan kezdenek el vadászni a túlélőkre, akik két csoportba vannak egymástól külön: a fejvadászok, valamint Maul és Eldra. Utóbbi kettő összefog, hogy túléljenek. Megkezdődik a harc a prédák és az üldözők között.

(1+20) Az ötödik és egyben utolsó részben Xev aggódik a vadászat miatt, miközben a felszínen a két fénykardtulajdonos egymásnak csap, közben a fejvadászoknak sikerül az üldözők egyik hajóját megszerezni. Egy igen szoros és kemény csatában Maul megöli első jedijét Eldra Kaitis-t, majd megsemmisíti FE-83 protokoll-droidot és felveszik őt a fejvadászok a megszerzett hajóval. Visszarepülnek az űrközpontba, ahol Maul végez Xev-vel. A záró jelenetben ismét Coruscant a helyszín, ahol a Mester és a Tanítvány beszélnek.

A KUTASZDROID PROBLÉMA történet
Idővonal: YCSE 32. A baljós árnyak cselekményével egyidőben, pontosabban, amikor Maul keresi Padmét és megütközik a jedikkel.

(0+10) Tatooine. Sivatag. Darth Maul személyre szabott űrhajójának, a Sith Beszivárgónak tartozékai a labda alakú DRK-1 Sötét Szem típusú kutaszdroidok közül az egyik egy véletlen folytán kiment egy szikla alól egy droidot, aki feltételezhetően a Woov névre hallgat. A kutaszdroid magára hagyja a megmentettett droidot, és tovább kutat, de egy jawa elfogja és a kutaszdroid egy homokjáró belsejében ébred a sok droidroncs között. Egy robbanás történik, ahol Woov megmenti a kutaszdroidot. Együtt mennek tovább, találkoznak másik kettő kutaszdroiddal. Egy kis dilemma után – miközben a másik kettő kutaszdroid visszatér az űrhajóba, ami fel is száll – végül a megmentő kutaszdroid barátja lesz Woov-nak.
2019-09-08 18:44:04
Kovács Máté
Havasi István
Darth Maul képregény
A Marvel nagyon helyesen teszi, hogy elhagyja néha-néha a Birodalom idejét. Cullen Bunn 5 füzetes minije a Köztársaság idejébe, a Baljós árnyak előtti időkbe visz el bennünket. A címszereplő, Darth Maul, aki Darth Sidious tanítványaként szolgálja a Sith-ek rendjét. A zabrak Sith gyűlölettel, haraggal és indulatokkal túlfűtött, éppúgy, ahogy azt megszokhattuk tőle. Türelmetlen, alig várja, hogy a Jedik vérét onthassa. A történet hangulatilag erősen emlékeztet a Vadászó árnyék című regényre, de Maul megmutatja, hogy tervezni és manipulálni is tud, pont, mint a Vesztegzár című könyvben. A történetben Maul egy Jedi-padavant akar kiszabadítani, hogy aztán párbajozhasson vele. A dolga nem túl könnyű, így fejvadászok segítségét kéri. Cad Bane-t A Klónok Háborúja animációs sorozatból ismerhetjük, Aurra Sing először a Baljós árnyakban lépett színre mellékszereplőként (a verseny egyik nézője volt), később a Dark Horse képregényeiben, majd A Klónok Háborúja sorozatban szintén tiszteletét tette, ezúttal már több történetben is főszereplő volt, sőt még a Solo című filmben is utaltak rá. Vorhdeilo és Troo-tril-tek (Tek-tek) először mutatkoztak be. Ötletes figurák, remélem, még találkozunk velük más történetekben. A fő gonosz Xev Xrexus veszélyes és számító ellenfél. Ha elég szemfülesek vagyunk, akkor még több ismerős arcot is felfedezhetünk, akik csak pár képkockán szerepelnek. Pl. Hondo Ohnaka – A Klónok Háborúja és Lázadók – vagy éppen Grakkus, a hutt – Leszámolás a Csempészek Holdján.
Az öt részes miniben gyorsan zajlanak az események. Óriási pozitívum, bepillantást nyerhetünk Maul gondolataiba. Cullen Bunn nagyon jól meg tudta ragadni a figuráját. Élveztem Maul gondolatainak minden sorát. E mellett a Sith-ek filozófiájából is kapunk nem is kevés gondolatot. További hatalmas pozitívum: [spoiler] láthatjuk a régi Sith-ek történelmének egyik fontos vereségét egy visszaemlékezéses látomásban, melyet a Malachoron szenvedtek el. A bolygó szerepletetetése nagyszerű összekötő kapocs a Lázadókhoz és Régi Köztársaság Jedi-Sith háborúinak világához is. E mellett láthatunk keresztmarkolatos fénykardokat is mely összeköti a folytatás trilógiát és a Régi Köztársaságot. [/spoiler]
A történet sztorija nyilván nem okoz túl nagy meglepetéseket, de a kaland, a feszültség és az izgalom mégis tapintható. [spoiler] Eldra Kaitis indulatos, harcias Jedi. Nyilván nem nehéz kitalálni mi lesz a sorsa. A Maul-lal vívott fénykardpárbaja fantasztikus lett. A fejvadászok brillíroztak, az akciójeleneteik nagyon jók. A Twon Ketee érdekes helyszín, a Nar Shadda és a Malachor voltak a kedvenceim. A Drazkel holdja kissé sivár és egyhangú, de a vadászat jelenetei és a párbaj ezt megfelelően ellensúlyozzák. [/spoiler]
Luke Ross rajzaival elégedett vagyok. Szerintem minden kockája szép lett. A kiegészítő sztori. a Kutaszdroid probléma is kifejezetten jó lett. Ez a kis sztori sokkal jobban tetszett, mint a legutóbbi, A Harbinger utolsó útja végén olvasható kis történet.
Nagyon élveztem. Remélem a Marvel még meglep bennünket hasonló minőségű sztorikkal. Ötös.
2018-07-18 19:35:57
P.A.Video Studio
Darth Maul mestere parancsát teljesíti miközben a saját bosszúvágyát is csillapítani igyekszik anélkül, hogy erre Sidious rájönne. Tetszettek a gyönyörű harcjelenetek, a későbbiek ismeretében is izgalmas történet, a rengeteg idegen feltűnése, és a zabrak gondolataiba való betekintés.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/zxzAgAyz4hU
2018-04-19 18:08:48
Polák Ákos
Köhler Zoltán

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Képregény
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Képregény
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban