The Witcher/Vaják: Rókagyermek (képregény)

Szerző: Paul Tobin, Joe Querio

Ár: 4.490 Ft 2.245 Ft
Megtakarítás: 50 %
Megjelenés:
2019
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
136
Kötés:
Keménytáblás
Méret:
155 x 235 mm
ISBN:
9789634974543
Szállítás:
június 1 - 7.

Geralt útja során egy renegátokkal és bűnözőkkel teli hajóra kerül, nem sejtve, hogy néhány utas még a többinél is veszélyesebb és, hogy egyikük olyan titkot őriz, amely a teljes legénységet és az utasokat is a keserű és csúf vég felé sodorja. Egy rókaasszony bosszúja felé...

A The Witcher, mely Andrzej Sapkowski Vaják c. fantasy sorozatából született, 2015-ben a közönség és a kritikusok által is leginkább elismert videójáték volt. Képregényünk bár ez alapján készült, de benne a játéktól és a Vaják könyvektől független, teljesen új történetet ismerhetnek meg az olvasók.

Ez a képregény-gyűjtemény a DARK HORSE The Witcher c. sorozatának 6-10. számát tartalmazza, Joe Querio rajzaival és az Eisner-díjas Paul Tobin szövegével. A fordítást Kolozsvári Zsófia készítette.

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Csernyik Ádám
Baráth Richárd
Likerecz Tibor
Havasi István
Vaják: Rókagyermek képregény
A második Vaják képregény kötet ismét egy 5 füzetet tartalmazó történet. Az író ismét Paul Tobin, a rajzoló pedig Joe Querio. A sztorit a nyolcadik Vaják könyvből vették át. A Viharidő című kötet pár fejezetét adaptálták. Paulnak nem volt nehéz dolga, az alap már adott volt, viszont ki kellett bővíteni és itt-ott átalakítani, hogy önállóan is érthető legyen képregény formájában. Kicsit sajnálom, hogy a képregény kötet elsőbb jelent meg, mint a Viharidő, így kifejezéseiben pár helyen eltérést tapasztalhatunk a magyar fordításban. Én a Viharidőben megszokott kifejezéseket, neveket fogom használni.
[spoiler] Az eredeti sztoriban Geralt azért megy Novigradba, hogy visszaszerezze kardjait. A képregényben a történet elején még vele vannak, később veszíti el őket. Geralt és a törp Addario Bach együtt érkeznek Széltanya kikötőjébe, hogy aztán a Burján Proféta fedélzetén utazzanak tovább Novigradba. A hajon utazó kereskedők és csatlósaik azért kelnek útra, hogy kiszabadítsák az egyik tünde kereskedő lányát, akit egy vixena, vagy más néven aguara nevű rókaszerű, alakváltó teremtmény rabolt el. A faj úgy szaporodik, hogy tünde lányokat rabolnak el és átalakítják őket. A küldetés Geralt szerint teljesen felesleges, mert az átalakított lányokat már nem lehet visszaszerezni. A tünde kereskedő is tudhatta ezt, ezért nem indított mentőexpedíciót. Van Vliet kereskedő és csapata csak azt remélték, hogy a tünde gazdagon megjutalmazza majd őket. Már korábban sikerült egy vixena lányt fogságba ejteniük, melyet célpontjuknak hittek. Csakhogy Parlaghy úr részegen véletlenül végzett vele. E mellett a vixena a nyomukban van.
Geralt reménytelennek ítéli a küldetést, nem is nagyon fűlik foga ahhoz, hogy gyilkosokat és ostobában védelmezzen. Addarion, a törp hasonlóan vélekedik. A vixena időközben különböző illúziókkal bombázza a csapatot. Nehéz és viszontagságos út vár a Burján Próféta utasaira. A történetben új szereplő, az inkognitóban utazó tündenő: Janessa és testőre, Durion. Nem kapnak túl nagy szerepet, ahogy Addario sem. Inkább csak érdekes párbeszédeket folytatnak le Geralttal.
Az illúziók miatti kalandozás el lett nyújtva, hisz az eredeti történetszál nem volt olyan hosszú, hogy meg tudjon tölteni öt füzetet. A kiegészítések, és a szárazföldön történt kalandok tetszettek, izgalmasok voltak. A történet végére több halál következett be, mint a Viharidőben, de a végkifejlet ugyanaz lett.
Kedvenc fordulatomat sem másították meg az alkotók, mi szerint a vixena lány túlélte. A végén érdekes tanulságot olvashatunk az életről is. [/spoiler]
Rendkívül élvezetes volt ez a kaland is. Joe Querio rajzai szépek, és szemléletesek. Jól meg tudták fogni újra a Vaják történetek hangulatát. A plusz kiegészítéseket sem éreztem haszontalannak. Ötös.
2018-10-23 18:35:07
Nyeste Imre
Köhler Zoltán
Deák Anett
Vörös Tamás
L.CS.
Geralt kalandjai folytatódnak!
Szerintem sokkal jobb lett mint az előző része Geraltnak megmaradt a megszokott cinikus beszédstílusa ami igazán humorossá tudja tenni a történetet, a képek művésziek és szebbek(főleg az illúziók)mint az előző részben és a történetnek van egy mélyebb mondani valója is mint csak a küldetéstudat.
Aki szereti a Witchert annak kötelező darab még akkor is ha az első rész nincs meg(hisz nem kapcsolódnak).
2019-05-05 12:48:30
Nagy Attila

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban