The Witcher/Vaják: Az elátkozottak háza (képregény)

Szerző: Paul Tobin, Joe Querio

Ár: 4.490 Ft 2.245 Ft
Megtakarítás: 50 %
Megjelenés:
2019
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
120
Kötés:
Keménytáblás
Méret:
155 x 235 mm
ISBN:
9789634974420
Szállítás:
június 1 - 7.

Geralt, a vaják a Fekete-erdő vidékén utazva találkozik egy nemrég megözvegyült halásszal, akinek halott és vérszomjas felesége egy Üvegek Háza nevű baljós kúriában kísért. A házban nincs más, csak üres szobák végtelen sora, és rettenet mindenütt...

A hátborzongató folyosókon Geralt és társa rémek seregébe botlanak, akik mind az életükre törnek. A kiállt szörnyűségek és kínzások miatt hőseink elméje már-már megbomlani látszik, miközben - keresve a kiutat az Üvegek Háza kelepcéjéből - lassacskán felfedezik a ház lakóinak igazi történetét. S mintha mindez nem lenne elég, Geralt kénytelen szembesülni egy az elátkozott lelkek légióinak elszabadulásával fenyegető, aljas árulással is...

Képregényünk az Andrzej Sapkowski univerzumát felhasználó, The Witcher c. számítógépes játék alapján készült, ám benne a játéktól és a Vaják könyvektől független, teljesen új történetet ismerhetünk meg.

Ez a képregény-gyűjtemény a DARK HORSE The Witcher c. sorozatának első 5 számát tartalmazza, Joe Querio rajzaival és az Eisner-díjas Paul Tobin szövegével. A fordítást Kolozsvári Zsófia készítette.

 

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Kankó Krisztián
Két napja daráltam le a sorozat első évadját, és ha már megvan a képregény belőle, úgy döntöttem beleolvasok. Pfuuu, eszméletlen jó. Eddig csak Star Warsokat olvastam, és néztem, de hozza azt a minőséget, feszült helyzetet. Imádtam minden oldalát. Zseniális.
2021-04-01 11:30:48
Csernyik Ádám
Likerecz Tibor
Zemen Roland
Havasi István
Paul Tobin: Vaják: Az elátkozottak háza képregény
A Dark Horse-nak nem volt könnyű dolga, amikor a díjnyertes lengyel szerző, Andrzej Sapkowski Vaják könyvsorozatának világán játszódó képregényt készített. Sapkowski stílusa egyedülálló és különleges. Mégis úgy gondolom, hogy Paul Tobin írónak és Joe Querio rajzolónak sikerült jól megfogniuk ezt a világot, nagyszerűen ráéreztek Geralt karakterére és egy élvezetes sztorit tettek le az asztalra. A történet önállóan olvasható, független a Vaják-ciklus bármelyik kötetétől, így azok is kézbe vehetik, akik nem olvasták a regényeket, antológiákat.
[spoiler] A történetben Geralt találkozik egy Jakob nevű vadásszal, aki egyedül kóborol Angren földjén, a Fekete-Erdőben. Különös egy szerzet. Állítása szerint a brukszák elragadták szeretett feleségét, Martát és brukszát csináltak belőle. Geralt és Jakob egy elátkozott házba tévednek. Elég kísérteties hely, ahol rendre felbukkan a titokzatos Marta is. Egy Vara nevű szukkubusz is feltűnik. A helyszín hangulata nagyon misztikus és rejtélyes. Az üvegablakok állandóan változnak, valamilyen történetet mesélnek el, vagy veszélyre figyelmeztetnek. A ház és a környéke tele van élőhalottakkal és különféle szörnyekkel. A síri boszorka, a fullasztány és a lesi nagyon jól meg vannak rajzolva és kifejezetten ijesztőek. A történetben sokáig nem tudjuk, ki kicsoda és milyen szándékok vezérlik A történet végén maga Marta ad magyarázatot, ami végül nagyon más képet fest Jakob-ról, mint azt az olvasó elsőre gondolta. Jakob egy téveszmés és erőszakos bolond, aki ráadásul szadista is. Így a sztori végén egyáltalán nem tudtam sajnálni, mikor elérte a végzet.[/spoiler]
Tobin jól meg tudta fogni a régi Geraltot, aki még a Cirivel való találkozás előtt zárkózottabb volt, és inkább semleges igyekezett maradni. A figurákról sokáig nem sokat árul el, így van meglepetés is a sztoriban. Mindig is szerettem, ha egy szereplőről kiderül, hogy végül is nem az, akinek mondja magát. Joe Querio rajzaival elégedett vagyok. Pár helyen egy kissé elnagyolt, de nagyon hangulatos és misztikus képeket varázsolt az olvasók elé. Különösen érezhető a feszültség, a sejtelmesség azokon a képkockákon, melyeken nincs szöveg. Az érzelmek ábrázolása kitűnő.
Rendkívül elégedett vagyok az első Vaják képregény kötettel. Egy egyszerű sztori, de mégis magával ragadó a misztikussága és a rejtélyessége. Ötös.
2018-05-22 14:13:37
Nagy Attila
Nyeste Imre
Köhler Zoltán
Hegedűs Gábor
Kiváló darab :) Nagyon hangulatos, művészi kivitelezés és remek sztori!
2017-12-09 16:17:44
Deák Anett
Nagyon tetszik! Jó a sztori, igényes rajzok, kitűnő fordítás!!! Köszönöm, hogy megjelent és lehet egy ilyenem :3
2017-11-27 19:04:25
Baráth Richárd
L.CS.
Egy nagyon jó kis történet csavaros véggel a megszokott sötét Witcher/Vaják univerzumba.
Igaz, hogy ezt már nem Sapkowski írta de ettől még nem kevésbé szórakoztató a rajzok szépek és kidolgozottak amit már a művésztől megszoktunk, Geralt karaktere meg maradt a szórakoztató és sötét jellem között a másik főszereplő a hiú és önimádó Jakob aki elsőnek szimpatikus karakternek mutatja be magát de ahogy a sztori bonyolódik Jakob karaktere is.
Végtére is ez egy nagyon jó sorozat kezdete amihez nem kell tudni sem a könyvek történetét sem a játékokét hanem egy teljesen új történetbe vezet be.
2019-05-05 12:48:53
Gergely Pásztor

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban