# Warhammer 40.000: Ravenor

Szerző:

Ár: 3.490 Ft 2.792 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2016
Kiadó:
Tuan
Oldalszám:
336
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 200 mm
Szállítás:
május 31 - június 6.

A 41. évezred háborúk tépázta jövőjében az Inkvizíció titkos háborút vív az emberi faj legsötétebb ellenségeivel – az idegenekkel, az eretnekekkel és a démonokkal –, hogy megvédje az Ember Birodalmát és az emberiség lelkét.

Gideon Ravenor inkvizítor, a hírhedt Eisenhorn inkvizítor egykori tanítványa, egyike azon keveseknek, akiket ezen háború megvívására választottak ki. Miután rögtön pályafutása elején, a Thracia Primarison, a Spatia Kapunál történt atrocitás során megnyomorodott, Ravenor egy létfenntartó egységben rekedt, amely megvon tőle minden, az univerzummal létesített fizikai kapcsolatot. Terepen dolgozó ügynökei elit csapatán keresztül tevékenykedve, Ravenornak potens pszichikus képességei segítségével kell nyomozást végeznie az Angelus szubszektorban, ahol egy ismeretlen sötét erő fertőzi a gazdagok és szegények elméjét egyaránt. Csapatát a birodalmi űr határaira és azon túlra vezetve, Ravenor halálos csatát kell vívjon a túlélésért egy ugyanolyan könyörtelen és hatalmas ellenféllel, mint amilyen ő maga.

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Havasi István
Dan Abnett: Ravenor
Dan Abnett ismét formában van, a kötet méltó az eddigi inkvizíciós regényeinek minőségéhez. Kevés az utalás az Eisenhorn-trilógia, mégis, ha az olvasó nem akarja ellőni a meglepetéseket, akkor nem árt, ha először az említett sorozattal indít. A cselekmény egy egyszerű drog kartell felszámolásáról szól, de aztán mégis sokkal több lesz belőle.

[spoiler]
Ravenor és csapata az Eustis Majoris-on nyomoz a flek nevű drog után, mely az őrületbe kergeti a bolyváros lakóit. A vizsgálódás során pompás képet kapunk a Birodalom polgárairól és városukról, Petropolis-ról. A Ravanorban nem csak Gideon kap főszerepet. Csapatának tagjainak nagy részét megismerhetjük. Carl Thonius, a vallató eltökélt, intelligens, de a harcokban kevésbé jeleskedik. Kara Swole, a volt akrobata ügyes, szexi, belevaló. Patience Kys kegyetlen, céltudatos, vad és ravasz. Harlon Nayl harcias, fékezhetetlen és nagyon kemény. A hősökkel hamar azonosulni lehet. Egyikük sem sebezhetetlen, ezért izgulni is lehet értük. Zale-ben nagy lehetőségek rejlenek, remélem a következő részek jobban elmélyednek a karakterében. Ravenor képességei elképesztőek, az általa vívott pszi-harcok nagyon grandiózusak. Ravenor az a személyiség, akivel bármilyen rossz történik, soha nem adja fel. „ Feláll” és küzd tovább. Ahhoz képest, hogy milyen nyomorúságos élete lehet abban a létfenntartó székben, mégse kesereg és kihozza a legjobban a helyzetből. A nyomozás elég fordulatos, mindig előkerül valaki, aki fentebb van a rangban, mint gondolnánk. Az Eustis Majorison, a Flint-en, a Bonner’s Reach-en és a Hinterlight-on történtek egy nagyon feszült tempójú, izgalmas regényt eredményeznek. A végén lévő fordulat megdöbbentő, bár én valahogy számítottam valami hasonlóra.
[/spoiler]
A leírások még Dan-hez képest is nagyon szemléletesek, élvezet volt olvasni. A végkifejlet miatt nagyon várós a folytatás. Ötös.

2017-02-06 17:16:02
Mándli Gábor
Tetszett, bár az Eisenhorn regényeket nem tudta überelni. :)
2016-09-20 19:37:48
Jászkai Péter
Kupor Bence
Nagyon tetszett. Jó, hogy Dan Abnett elindította ezt a történetszálat Ravenorral. Remélem hamarosan jön a következő rész és persze a többi Warhammer regény.
2016-02-18 11:56:51
Pelikán Bence
ÉS NAGYON BÍZOM BENNE, HOGY A GW-NEK ÉS A BL-NEK NEM GŐZÖL BE MEGINT AZ AGYA, MINT 2013-BAN !!!!!!!!!!!!!!!
2016-01-21 10:42:38
Pelikán Bence
Na, akkor először jöjjön a regény rövid értékelése ! :)
Tavaly 2015-ben kaptam karácsonyi ajándékba ! Gideon Ravenor első kalandja izgalmas, érdekfeszítő és csavaros ! :) Izgatottan várom jövőre 2016-ban a folytatástAkkor jöjjön a véleményem a Tuan jövőben megjelenő Warhammer, Warhammer 40000 és The Horus Heresy kalandregényeiről ! :)

Őrülök, hogy a Tuan kiadó folytatja a Warhammer, a Earhammer 40000 és a The Horus Heresy regények kiadását ! :))))))

kezdem ott, hogy amikor olvastam a hírt a Szubjektív kultnaplón csak pislogtam, majd rámentem a Tuan honlapjára és ott volt a hír tényleg ! Valóban igaz volt ! Aztán a Szellemlovasban megvettem Nagymamám nevében a Ravenor első kötetét és Az ébredő Erő előtt ki is olvastam ! :) Hogy idén mik a terveim ezeknek a megvételével ? Nos, hát ! Megveszem idén 2016-ban a Ravenor utolsó két részét valamint a Abnettől a The Horus Heresy 7. részét a Légiót ! :) És 2017-től csak The Horus Heresy regényeket veszek ! :) Természetesen az áruló légiókról szólóakat illetve a novellás köteteket (Ezer Ifjak, Hírvívők (Lorgar miatt.),Világfalók illetve az Alfa Légió, az Éjurak illetve a Vasvitézek meg a Császár Gyermekei.) és a novellás köteteket is ! :) Bízom benne, hogy olyan köteteket is kiadnak, mint a Night Lords trilógia vagy a Dark Eldar Trilogy illetve még ha kiadják Warhammer témában az Ends of Time sorozatot, akkor a Deathblade az szintén jöhet magyar nyelven ! :3333333

Szóval zgatottan várom jövőre 2016-ban a Ravenor Trilógia folytatását és befejezését na, meg a The Horus Heresy regényeket ! :))))) Nagy Köszönet és Tisztelet a Tuan kiadónak ! :))))))2016-01-21 10:39:30
Greksza János
Kéri Péter
Szloboda Roland
Nemes Dániel
Először, a regényről írnék pár sort.

Szerintem tökéletes lett, Abnett nem LSD-zett be az utolsó pár oldalra (lásd a Becsület őre), hanem végig a realitás talaján maradt. Érdekesek a karakterek, a szereplők, a helyek, igazi élő, lélegző WH40K világ tárul a szemünk elé. Vizsgaidőszak ellenére kevesebb, mint 24 óra alatt a végére értem és ebben benne volt egy alvás is :)

Eddig a pozitív dolgok, most pedig jöjjön a fekete leves...

Én nem tudom, hogy milyen tárgyalások, tenderek, stb. eredményeként került a Tuan-hoz a könyvek ismételt magyar kiadásának joga. Kicsit meglepődtem, amikor a könyvet kezembe véve Tuan logót láttam rajta. Nem ismerem nagyon a kiadó munkásságát, feltételezem róluk a legjobb hozzáállást.

De.

A fordítás, az az, az egyszerűen zavaró. Bántó. Olvasom a könyvet és fizikailag fáj látni, hogy mik lettek rosszul lefordítva, vagy nem lettek lefordítva.
Most komolyan, Guild Mechanicus? GUILD?????? Először még sikerült Mechanicus Céhnek fordítani, utána nem?? Miért? Miért jó ez??
Települések, hajók nevei szintén. Oktober Country? Ezt nehéz lett volna magyarra átültetni? Vagy a fordítók megijedtek a Hinterlight szótól? Ha Göncz Árpád is így fordítja magyarra A gyűrűk urát, akkor Frodóék a Shireből mennének Rivendellbe, közben pedig az isengardi Szarumán vadászik rájuk. Ugye milyen jól hangzik? A Szukits fordításai se voltak tökéletesek (a Fulgrimban sikerült végig Vas Öklöknek hívni az Iron Hands légiót :) ), de ez azért sok. Szerintem. -1 csillag

Azt viszont nem vitatom el, hogy néhány helyen igazat kell adni a fordító párosnak. A boltpisztoly szerintem teljesen rendben van, magyarra nehéz átültetni, villámvetőként/sorozatlövőként (ahogy az eddigi fordításokban szerepelt) elég sután hangzik.

Mindezek ellenére én bizalmat fogok szavazni a következő kötethez, remélem a fordítópáros bátrabban mer nyúlni az alapanyaghoz és édes anyanyelvünkre fordítja Abnett mester szavait. Én sok sikert kívánok nekik is és a Kiadónak is!
2016-02-27 22:39:32
Pap István
Osztom Nemes Dániel véleményét, bár én ismerem a Tuan kiadó munkásságát. Nekem a fordításon kívül a könyv borítójának minősége a zavaró. A Szukits kiadásoknál megszoktam, hogy a könyvek borítója nem jön szét, egyben van. A Tuan kiadásoknál ez nem így van, a Ravenorról a fólia hamar leválik, pedig nem vagyok könyv-gyűrögetős olvasó. Remélem a Horus Heresy sorozatnál jobb borítót kapunk!
2016-03-14 18:42:51
dr. Kenéz András
Fiam angolul már elolvasta Ravenor (3) és az összes Horus Heresy regényt (31), azt mondta jól sikerültek.
Gaunt szellemei következőnek talán még én is nekiállnék angolul, de az író mindig eltolja a megjelenést..
2016-02-27 07:21:55
Pelikán Bence
Pici spoiler ! :)
Kübler Dávid ! Fel vagyok készülve arra, hogy a Legiont a birodalmi gárda szemszgéből láthatjuk ugyanis az amazonon olvastam néhány mintaoldalt belőle ! Az elején Hurtado Bronzi monológja csúcs ! Nagyon dicsérik azt a szereplőt. :) Azért remélem, hogy a Légió is fog olyan mély üzeneteket tartalmazni, mint az első öt HH regény ! :)
2016-02-18 10:30:57
Pelikán Bence
http://tuan.hu/hirek/kiadoi-terv-2016-1-2-negyedev/

Kübler Dávidnak pedig köszönöm a választ ! :)
2016-02-09 10:18:17
Kübler Dávid
Pelikán Bence:
Sanguinius-ról és légiójáról a Fear to Treadben olvashatunk bővebben (21. kötet), ami sajnos nem lett egy nagy durranás. A későbbiekben az Imperium Secundus vonalon jut ismét szerephez, de az a magyar kiadás szempontjából még elég messze van.
A Legion a sorozat legjobbjai közé tartozik, de arra jobb felkészülni, hogy a nagy részét a birodalmi gárda szemszögéből látjuk. Az Alpha légiót csak szépen lassan mutatja be. Kötelező darab, ami később kihatással lesz az egész sorozatra.
A személyes kedvencem eddig a The First Heretic, amiből megismerhetjük Lorgart és fiait, megtudjuk, hogyan is kezdődött ténylegesen a felkelés és kapunk egy kis Isthvan V-ös mészárlást is.
Sajnos a későbbiekben a BL nagyon ráállt a liltált exkluzív kisregények, audió drámák és elektronikus novellák kiadására. Lassanként ezeket is elkezdték újranyomni antológiákban a számozott sorozatban, de aki e mentén halad (és gyanítom magyarul csak ezeket adják ki), annak zavaró lehet a sok utalgatás ismeretlen eseményekre, vagy a semmiből előtűnő karakterek.
2016-02-01 18:28:29
Kiss Andràs
Nekem minden ami 40000 és magyar nyelvű kötelező olvasmàny. Persze nem csak ez az ami tetszik. Lassan lesz egy Szukits szekrényem. Azt meg én is őszintén remélem hogy a GW és a BL kitartanak a sorozatok folytatàsa valamint az újak kiadàsa mellett és nem szivatnak meg megint minket.
2016-01-29 23:26:15
Pelikán Bence
Csiszár Gergő ! A Silverland.hu-n meg tudod rendelni a maradék Gaunt regényt ! :) Az Eisenhorn trilógia jelenleg nem kapható ott !
http://www.silverland.hu/termekek/627/
2016-01-21 14:35:22
Pelikán Bence
Van olyan The Horus Heresy kötet, ahol Sanguinius a főszereplő ? :) (A hűséges Primarchák közül Sanguinius a kedvencem illetve Ferrus Manus meg most már Leman Russ is ! :) :3 ) Előre is köszönöm a választ ! :)
2016-01-21 10:45:44
Szabó Endre
A Tuan kiadó kérésemre megírta hogy ebben az évben 3 Horus Heresy regény várható.

Szeretettel várjuk. :)
2016-01-13 09:57:00
Pál László
Wow! Horus Heresy folytatások!! :-) Végre! :-) Angolul is frankó - szó se róla. :-)
2016-01-06 14:03:43
Szombat János
Nem éppen.. a The Iron Star (Vascsillag) egy novella címe, ami a Sabbat Világok novelláskötetben jelent meg. Az új regény címe, ahogy már lentebb is írták: The Warmaster.
2015-12-25 20:32:11
zsoldos zoltán
Az új Gaunt angol cime The Iron Star
2015-12-24 19:15:50
zsoldos zoltán
Én amióta itthon szünetelt Németországból rendeltem egy jó csomó könyvet de nagyon örülök a magyar nyelvü folytatásnak!
2015-12-24 19:14:23
Szabó Endre
Te jó ég! Végre folytatják a Horus Heresyt!

AZ ÉV HÍRE! VÉGRE VÉGRE!

Az már most 100% hogy venni fogom őket. :) És természetesen itt. :)
2015-12-23 20:57:50
Komár Adrián
"A Ravenor trilógia mellett a Horus Heresy is folytatódik, illetve a Gaunt szellemei sorozat, ha megérkezik az angol nyelvű regény. Plusz új sorozat is indul, bár ez utóbbi is az angol kiadás függvénye. Illetve Dan Abnett önálló regénye a Double Eagle is szerepel a tervekben. A tervek szerint 6-8 WH40K kötetet jelentetünk meg jövőre."

"A megjelenési sort a Warhammer 40K univerzumból már ismert Dan Abnett Ravenor c. regénye nyitja, majd ezt a kötetet az új játékot, az Age of Sigmart bevezető War Storm c. könyv követi."
2015-12-22 12:59:05
Dacher Richárd
Tisztelt Kiadó!

Engem pedig a Hórusz eretnekség sorozat folytatása érdekelne. Ezekre is lehet számítani majd?
2015-12-20 15:08:05
Csiszár Gergely
A Szukits által megjelenített Gaunt és Eisenhorn érdekelne, ahogy látom rajtam kivül mást is. Ez a kérdés. Máshol találtam köteteket de mit érek pl az Eisenhorn 2. részével ha az elsôt sem olvastam :D Remélem januárba visszakerülnek a webshop ba.
2015-12-18 05:08:27
Kovács Zsolt
FUUUCCCKKKYYYEEEAAAAAAAAAAHHH! (Y)
Ez az év híre! :)
2015-12-17 11:59:01
Timár Tamás
Széll Tamás, igen, a Gaunt is folytatódni fog, jön majd a Warmaster is.
2015-12-15 07:12:50
Váci Márton
Hát ha tudom,hogy ti is forgalmazzátok akkor innen rendeltem volna de majd akkor a következő köteteket! :)
2015-12-14 20:09:18
Morvai László
Örülök. A Gaunt szellemei és az Eisenhorn trilógia engem is érdekelne. Lehet újra kapni majd őket?
2015-12-14 17:14:09
Csiszár Gergely
Nagyon jó. Viszont az érdekelne hogy Gaunt szellemei és Eisenhorn trilógia újra kapható lesz magyarul? Mert ezekrôl lemaradtam sajnos, mindenképp pótolni szeretném a könyveket.
2015-12-14 07:51:58
Martini Richárd
Az év végére ez egy nagyon Jó hír. Várom a folytatásokat, de jöhet új tartalom is, a Warhammer világa igen gazdag :-)
2015-12-13 19:53:09
Kiss Andràs
Ez az. Végre. Nem is zárulhatna jobb hírrel az idei év.
2015-12-13 17:56:36
Steve
A méretre és a minőségre a példa a Szukitssal együtt eddig kiadott GoW könyvek. Összehasonlításképpen egymás mellé téve őket nincs különbség méretileg. A jó minőségű megjelenést is mindkét kiadó egyformán igényesen kezeli.
2015-12-12 18:34:24
Széll Tamás
Remélhetem hogy a Gaunt szellemei is folytatódni fog?
2015-12-12 11:37:15
Balogh Péter
Ennél jobb hír már idén nem is lesz, hogy végre folytatódnak a magyar kiadások. Már kénytelen voltam angolul elolvasni az egyik Ultramarines könyvet. Remélem a HH mellett azokból is kapunk majd pár kiadványt! :)
2015-12-12 11:16:58
Tóth Gábor
Remélem a mérete és a minősége nem változik majd !?
2015-12-12 09:05:34
Timár Tamás
A jó hír, hogy folytatódni fog a W40k mellett a Warhammer és a HH is.
2015-12-12 07:05:58

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban