% Asimov teljes science fiction univerzuma 8.

Szerző:

Ár: bizonytalan
Megjelenés:
2012
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
592
Kötés:
Keménytáblás
Méret:
168 x 238 mm
Szállítás:
bizonytalan

A kötetben szereplő írások:


LESZÁLL AZ ÉJ
AZ IDŐ GYERMEKE
A POZITRONEMBER

 

Az asimovi teljes Alapítvány-Birodalom-Robot-univerzumot összefoglaló Encyclopedia Galactica 5 része után sorozatunk további kötetei az író egyéb science fiction írásait gyűjtik egybe. A folytatás immár új néven (Encyclopedia Galactica Alternativa), de folyamatos sorszámozás mellett fogja össze a szerző közel tucatnyi regényét és száznál is több novelláját, melyek jelentős része mindeddig nem jelent meg magyar nyelven.

Az ily módon Asimov teljes SF univerzumát felölelő sorozatunk jelen kötetében három regény található: Leszáll az éj, Az idő gyermeke, A pozitron-ember.

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Zimonyi László
Örömmel várom az újabb kötet megjelenését. Nem tudom hol lehetne megérdeklődni, hogy a nem Asimov által írt korábban a Szukits által kiadott köteteket esetleg honnan lehetne beszerezni. Konkrétan MacBride Allen és Tiedemann által írt könyvekre gondolnék. És hogy van-e esély az ezekből még korábban magyarul nem kiadott kötetek megjelenésére?
2012-09-13 20:46:11
asimovclarke
Nem is tudom mit mondhatnék Asimovról és műveiről. Félek, hogy túl sekélyes lesz ahhoz képest, amit érzek. Az a sok érzést ami tombol bennem ha rá és műveire gondolok, nem lehet kifejezni.
Csodálatos, utánozhatatlan,és talán felülmúlhatatlan életművet hagyott maga után. Ő valóban a sci-fit képviselte, igazából ő volt a megteremtője annak. Nála tényleg meg volt a science, mérnök volt, így el tudta képzelni a jövő világát, és azt tudományosan hitelesen bemutatni. (Sajnos a legtöbb mai, magukat sci-fi íróknak nevezők csak a fiction-t képviselik, de műveikben a science harmatgyenge.)
Aki valóban szereti a sci-fit, azt csak Asimovval együtt teheti meg.
Örömmel látom, hogy hazánkban ennyien olvassák Asimovot. A 9. kötete megjelenése óta a TOP 20 sci-fi között van az Alexandra eladási listáján. Jelenleg 12., és a Szukits kiadó 2. legsikeresebb sci-fije az Alexandra listáján. Ami nagy szó csaknem két évvel a megjelenés után.
Pár hete kezdtem el elolvasni újra (már negyedszer) idáig 9 kötetes életművét, és most is ugyanolyan fantasztikus, mint mikor először olvastam őket.
Nagyon várom a 10. kötetet, mely a hírek szerint a 9.-hez hasonlóan novellás lesz. És nagyon reménykedek, sőt reménykedünk (jó sok barátommal, ismerősömmel, akiknek szintén meghatározó életükben Asimov), hogy lesznek még további kötetek is a sorozatban, és tényleg átfognak mindent ami Asimov elméjében született. (Például a természettudományos munkái, mint a Robbanó napok, A Hold tragédiája is remélhetőleg kiadásra kerülnek)
2012-01-05 18:52:38
Stapel Josef

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban