Alien: A Fájdalom Folyója

Szerző:

Ár: bizonytalan
Megjelenés:
2015
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
352
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Szállítás:
bizonytalan

Könyvünk a harmadik regény, mely lezárja a vadonatúj Alien sorozatot. Az új trilógia a 20th Century Fox irányítása alatt készült, s a filmsorozat kánonjába tartozik.

 

A hiányzó láncszem…

Miközben Ellen Ripley egy mentőkapszula belsejében, hiperálomban sodródik az űrben, a Weyland-Yutani társaság birtokba veszi az LV-426-os holdat, és megkezdi terraformálását. A cég már régóta gyanítja, hogy az Acheronnak elnevezett égitesten idegen technológia, esetleg idegen lények nyomaira bukkanhat, ezért az esetleges veszélyekkel nem törődve megkezdi az első civil telep kiépítését.

Néhány évvel később a mentőcsapatok befogják Ellen Ripley mentőkapszuláját. A vizsgálat során a Weyland-Yutani emberei fontos információkat szereznek a túlélőtől, az adatokat azonnal továbbítják az Acheronra.
A telepesek a kapott koordináták birtokában rátalálnak egy idegen építésű hajóroncsra, amelyben a fantasztikus technikai eszközökön kívül mumifikálódott tetemeket, és furcsa, húshéjú, még élőnek tűnő tojásokat találnak.
A tojásokból előtörő, pókszerű lények a felderítést végzők arcára tapadnak, és ismét kezdetét veszi a borzalmas folyamat...

Az Acheron segítséget kér, a Weyland-Yutani katonai osztagot vezényel a holdra. Velük tart egy civil tanácsadó is, Ellen Ripley.
Miközben a mentőosztag az Acheron felé tart, a telepen elszabadul a pokol. Az idegen lények mészárlását csupán néhányan élik túl. Három embernek sikerül elhagynia a holdat, a negyedik túlélő, egy kislány, a szellőzőjáratokban húzza meg magát...

Az Alien: A Fájdalom folyója a kultikussá vált film, A bolygó neve: halál eseményeit mutatja be az Acheron telepeseinek nézőpontjából.

 

A szerző további termékei:

 
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Somogyi Richard
Nagyon jól sikerült regény, mint ahogy a trilógia többi darabja is. Nekem különösen az "Árnyékhajsza"-című tetszett nagyon, a klausztrofóbikus helyszíneivel, nagyon jól visszaadta az eredeti "Alien" regény tehetetlenség, és üldözöttség érzetét.
2020-10-03 09:42:06
Pelikán Zsákos József
Szilvási györgy
Gregus Mazari
Szetyák Béla
Szittyás István
Havasi István
Christopher Golden: Alien: A Fájdalom Folyója
Az új Alien sorozat harmadik darabja ezúttal a második film – Aliens: A bolygó neve: halál - eseményeinek egy részével fut párhuzamosan. Az Acheronon történt tragédiát meséli el részletesebben. Az előző két könyvet nem is szükséges ismerni, azok nélkül is tökéletesen érthető a történet. Christopher Golden nagyon jó munkát végzett, sikerült összehozni egy olyan regényt, mely kellően drámai, feszült és izgalmas. Ezek mellett a végére sikerült meglepetést is okoznia, pedig úgy gondoltam, hogy az Aliens film miatt minden eleve el van rendelve. Szerencsére nem így történt. (Bár, azt meg kell jegyeznem, hogy nagyon régen láttam már a második Alien filmet.) Ami nagyon tetszett: a szerző nagy hangsúlyt fektetett a szereplőkre, részletesen bemutatta őket. A gondolatok és érzelmek leírása kiemelkedő.
A továbbiakról már nem lehet beszélni spoiler nélkül.
[spoiler]
A regény első fejezete még Ripley szemszögéből indul és összefoglalja, mi történt a Nostromo-val a bolygóra való leszálláskor, valamint annak elhagyásakor. Aztán ugrunk előre az időben. Pár évtizeddel később a telepesek a terraformálással kínlódnak. Megszületik Rebecca Jordan, akit csak Nyuszinak hívnak. A regényben később nem csak Nyuszi, hanem a szülei is középpontba kerülnek. Anne Jordnat már a szülés során rossz előérzetek gyötrik, attól fél, hogy hiba ezen a kolónián családi életet élni, gyereket nevelni. Russ Jordan valami nagy felfedezni valóra vágyik, úgy érzi, hogy az elmúlt években szinte semmit sem találtak. A bázisra érkezik Demian Brackett százados, aki átveszi a bázis tengerészgyalogosainak irányítását. Brackett lesz a regény másik központi figurája. Kiderül, hogy ő és Anne régebben együtt jártak, de az útjaik szétváltak. Brackett felbukkanása szétdúlja a családi békét. Russ féltékenykedik, Anne nem érti férjét, közben azért megmozdulnak benne a régi érzelmek Demian iránt. Brackett-ben szintén újra felszínre kerülnek régi érzelmei. Hamar összebarátkozik Nyuszival és Timmy-vel. Az új parancsnoknak nem tetszik, hogy a tengerészgyalogosok elkísérik a felderítőket a bolygón. Úgy véli, hogy a felderítő utak túl kockázatosak –ami a Finch testvérek katasztrófába torkollott útja is igazol- , szerinte a katonáknak csak a telep védelmével kéne törődni. Leállítja a felderítők katonai kíséretét. Eközben távolabb rábukkannak Ripley-re. Több rész is van, ami Ripley ébredésével és az utána következőkkel foglalkozik: a vizsgálat, az 57 év kihagyás sokkja. A társaság már pontosabb koordinátákat és utasításokat ad, hogy menjenek ki a telepesek felderíteni. Russ úgy véli, ez lesz élete nagy lehetősége, így viszi magával az egész családját. Anne.t kételyek gyötrik, és végül az idegen hajóban történtek őt igazolják. Miután visszaérnek Hadley Reményére, a Wayland Yutani ott tartózkodó tudósai utasítására újabb felderítők mennek ki, ezúttal katonákkal, akikre szintén rátapadnak az arcmászók. A tudósok is érdekes karakterek. Dr. Reese, aki mindent és mindenkit feláldozna, Dr. Mori, aki a lehetőségekre vár, Dr. Hidalgo pedig az, akiben felébred a lelkiismeret-furdalás. Hamarosan elszabadul a pokol, az idegenek vagy elragadják az embereket, vagy megölik őket. Nyuszit és a többi telepest is sokkhatások érik szeretteik halála miatt. Anne igyekszik kijuttatni a gyerekeit a pokolból. Demian pedig a katonákkal együtt az idegeneket próbálja irtani. A szerző nagyszerűen kanyarítja az eseményeket oda, ahová el kell érniük. A végén több, drámai esemény is elnyerte tetszésemet, pl. Anne Jordan áldozata, Nyuszi bujkálása, Demian és maradék túlélők menekülése a rejtett hajóval. [/spoiler]
A dráma és a feszültség a könyv minden lapján érzékelhető. Részletes, izgalmas és feszült. E mellett úgy éreztem, hogy nagyszerűen passzol az Aliens-hez. Nagyszerű élmény volt olvasni. Ötös.
2015-11-22 14:16:49
Reicher Krisztián
Nagy Attila
Németh Dániel
Jászkai Péter
Vesszős István
Kocsis Ferenc
Elégedetlen vagyok ezzel a könyvvel, több okból is.
Egyrészt, mert számos olyan fejezet van benne (az elején, közepén és végén), amiket ki kellett volna hagyni, mivel már szerepelnek A bolygó neve: halál című regényben, vagyis csak fölösleges ismétlések, papírpazarlások.
Másrészt, mert több fejezet az elején időben távol esik a lényeges eseményektől és ennélfogva szintén fölösleges. A szerző egyszerűen túl messziről indította a történetet és lazán vette az eseményszerkesztést, nem a lényegre koncentrálva.
Harmadrészt, mert számos logikai hiba van a sztoriban, túl azon, hogy a szörnyek biológiai ciklusa lehetetlenül gyors. Nincs olyan élőlény, ami órák, napok alatt piciből hatalmasra nőne, még nonstop zabálás esetén sem, és tanulás, gyakorlás nélkül vérprofi, okos ragadozóvá válna, ami képes falkában vadászni és eligazodik az ismeretlen terepen.
Ezen kívül van még egy csomó probléma a könyvvel, de amikor összeírtam őket, olyan hosszú lett, hogy szerintem nem férne be ide a szöveg. Úgyhogy mellőzöm.
Összefoglalva: Egy kis igyekezettel remek könyvet lehetett volna írni ebből az ötletből, de a szerző egyszerűen nem vette magának a fáradtságot, hogy végiggondolja a dolgokat és rendesen kidolgozza a sztorit. Igazán kár érte. Sci-finek gyenge, horrornak picit sem rémisztő, drámának viszont éppen elmegy.
2015-11-16 17:25:29

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Horror
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Horror
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban