% Dűne: A Dűne ösvényei

Szerző:

Ár: bizonytalan
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
336
Kötés:
Keménytáblás
Méret:
158 x 238 mm
Szállítás:
bizonytalan

Élt valaha egy író, aki megálmodta a Dûnét... a sivatagbolygót, mely a rejtélyes fremenek és az élethosszabbító melanzs hazája. Frank Herbert évek munkájával írta meg A Dûne címû mûvét, közben számtalan olyan gondolatot is papírra vetve, mely a végsô regénybe nem került bele. Ezen, mindmáig kiadatlan regényfejezetek és A Dûnével kapcsolatos írói levelezések tárháza a jelen kötet, mely rávilágít a teremtô elme zsenialitására.

Külön érdekesség e könyvben az elhunyt mester legelsô Dûne-vázlatából rekonstruált kisregény: az író irodalmi örökösei életet leheltek abba a történetbe, mely csak Frank Herbert fejében létezett egykor, hogy azután árnyaltabbá, összetettebbé, érettebbé válva A Dûneként szülessen meg... Íme, az elemi erejû, nyers ôstörténet, a Fûszerbolygó.

 

A szerzők további termékei:

3. Brian Herbert, Kevin J. Anderson
Dűne: Előjáték - A Corrino-ház
1. Dean Koontz, Kevin J. Anderson
Frankenstein: A tékozló fiú
1. Dean Koontz, Kevin J. Anderson
A tékozló fiú (Antikvár)
Ár: 297 Ft
Frank Herbert
Csillagkorbács
Ár: 2.152 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
4/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Nebranek Miklós
Nebranek Miklós
Jó könyv, bepillantást enged egy zseniális ember gondolataiba és abba, ahogyan egy sci-fi mestermű megszületett.
2011-11-09 11:11:24
vértényi péter
Engem csalódásként ért ez a könyv.
Mivel úgy volt fent, hogy 'A dűne ciklus befejezése' úgy gondoltam ez valahol ott folytatja ahol a Dűne homokférgei véget ért. Volt még számomra 1-2 elvarratlan szál. Kíváncsi lettem volna az újonnan kialakuló társadalomra, a gholák sorsaira stb...

hát nem. Ellenben van benn pár jelenet, ami az eredeti dűnéből kimaradt. Néhol zavaros mert korábbi verzió és helyenként meg nem történt eseményekre, vagy más adatokra, elképzelésekre épül, mint például az, hogy a fűszert még csak 100 éve fedezték fel.
Aztán szerepelnek benne az új kiadványokban lévő novellák. Mivel ezek meg vannak, számomra majdnem feleslegessé vált.
Majd van benne egy nyers, kisregénnyé szerkesztett változat a korai dűnéről, Fűszerbolygó néven, ahol a szereplők csak halványan hasonlítanak saját magukra. A nevek teljesen mások, pár helyen meg csereberélve vannak. Hoskanner áró, Callington Yueh.. Linkham ház. Egyes szerepek is felcserélődtek, a történet kiforratlan stb... biztos vagyok benne, hogy valakinek ez élvezetet okoz. Bevallom egy csöppet érdekes volt látni, hogy a politikai vonalat egy kicsit más szögből világította meg, de ahhoz rövid, hogy ez kikerekedhetett volna.
A kiadót csak a 'A dűne ciklus befejezése' kategóriába sorolásért hibáztatom, mert nem fejez be, sőt nem is folytat, hanem visszamegy az alapokhoz és azelőttre.
Az íróknak gratulálok, sikerült egy új bőrt lehúzniuk, a zsebemből pár ezer forintot kiforgatniuk, teljesen feleslegesen. Míg a sorozat többi tagjának (némelyiket több példányban, ahány kiadás volt) egy külön könyvespolcot szenteltem, addig ez a darab nem kap ott helyet. Sokkal jobban jártam volna, ha a Paul of Dune-t veszem meg.
2012-05-16 10:23:42

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban