Jégvarázs

Légy részese Elsa és Anna jeges, ugyanakkor szívmelengető kalandjainak! Kínálatunkban megtalálod a kicsik és nagyok számára egyaránt szórakoztató Jégvarázs kötetet! Az oldal alján olvasható hosszabb leírás a sorozatról.

1 - 9 / 9 termék

Leírás

Jégvarázs

Jégvarázs: mit érdemes tudni róla?

A Jégvarázs, eredeti címén Frozen, a Walt Disney Animation Studios és a Walt Disney Pictures gyártásában, Chris Buck és Jennifer Lee rendezésében bemutatott animációs, zenés fantasy mesefilm. A külföldi nézők 2013. novemberében találkozhattak vele először a mozikban, míg hazánkban december 5-én mutatták be a forgalmazó immáron az 53. egész estés mozifilmjét. Már a nyitóhétvégén akkora sikert aratott, hogy nem volt kérdés: a történet folytatódni fog. Mind a kritikusok, mind pedig a gyermek és felnőtt nézők imádták a mesefilmet, különösen a bájos szereplők és zenei aláfestések miatt. A második Jégvarázs film pár évvel később, 2019-ben debütált a rajongók nagy örömére.Kevesen tudják, hogy a Jégvarázs-mese Hans Christian Andersen, a legendás dán költő és meseíró tollából 1844-ben megjelent A Hókirálynő nyomán készült. E mese középpontjában a Jó és a Rossz harca, az érzelmek és a racionalitás közötti feloldhatatlan ellentét áll, továbbá olyan egyetemes értékek közvetítése is szerepet kap, mint a barátság, kitartás, jóság, igazságosság, és a keresztény értékek győzedelmeskedése a pogány természeti vallásokkal szemben. A Hókirálynő Andersen egyik legmodernebb és legismertebb története, amely számos könyvet, filmet, színdarabot ihletett az idők során, köztük a Jégvarázst is, amelyet Oscar-díjra jelöltek a "Legjobb Eredeti Betétdal" és a "Legjobb Animációs Film" kategóriában.

Miről szól a Jégvarázs?

A Jégvarázsban egy varázslatos képzeletbeli világba csöppenünk bele, ahol két bájos hercegnő kalandjait követhetjük nyomon. Az Arendelle kastély ad otthont a királyi párnak, valamint két leányuknak: Elza és Anna hercegnőnek. A két kislány maga a megtestesült jóság és kedvesség, akik olykor akaratlanul bajba keverednek kíváncsiságuk és játékosságuk miatt. Elza különleges hatalom birtokában van: bármikor képes a tenyerével havat és jeget varázsolni, amit gyakran meg is tesz, hogy húgát szórakoztassa. Egy napon azonban baleset történik játék közben. Anna feje súlyosan megsérül, miután véletlen fején találja őt Elza a varázslatával. A király és a királyné mindent megtesznek, hogy meggyógyítsák őt, még az erdő mélyén lakó mágikus trollokhoz is elviszik. A trollok királya megmenti a kislányt, ám egyúttal elfeledteti vele, hogy nővére milyen képességek birtokában van.

Néhány évvel később a királyi pár egy szerencsétlen hajóút során az életüket veszti, így Elza és Anna egyedül kénytelenek megbirkózni a rájuk váró kihívásokkal. Amikor Elza eléri a felnőttkort és elérkezik az idő, hogy Arendelle méltó örökösévé koronázzák, a világ minden tájáról érkeznek látogatók - köztük olyanok is, akik szeretnék magukhoz ragadni a hatalmat és Arendelle gazdagságát. Elzával szemben Anna izgatottan várja az ünnepséget, hiszen remek lehetőséget kínál arra, hogy új emberekkel ismerkedjen meg. A bonyoldalmak akkor kezdődnek, amikor Anna megismerkedik a jóképű Hans herceggel egy séta során és fülig beleszeret. A herceg rövid időn belül megkéri a kezét, Anna pedig nem is lehetne boldogabb, hiszen szerelemből fog házasodni. Elza azonban nem szívleli ez az eljegyzést. Attól tart, hogy Hans nem szereti szívből Annát, csupán a hatalomra fáj a foga. Amikor a két testvér között konfliktus alakul ki emiatt, Elza nem képes visszafogni az érzelmeit és elszabadul a varázsereje. Arendelle kastély hirtelen jégbe borul, és ezt látva, Hans boszorkánysággal vádolja meg őt. A halálra rémült Elza elmenekül, Anna pedig ott marad értetlenül a helyzet előtt. Rövidesen határoz, hogy megkeresi nővérét és rendbe hozza a kapcsolatukat. Távolléte alatt Hanst bízza meg a királyság irányításával, amely csak további bonyodalmakat szül a történetben. A megbántott Elza ekkorra már teljesen belefáradt abba, hogy az életét ily gyötrelmes módon kell élnie. Úgy dönt, a hegyekbe vonul, ahol igazán önmaga lehet és mindenekelőtt szabadon gyakorolhatja a varázserejét. Valójában fogalma sincs arról, hogy Arendelle királyságába miatta beköszöntött a hosszú évekig tartó hideg tél, amelyet egyedül ő maga szüntethet meg. Anna fáradhatatlanul keresi Elzát. Útja során találkozik a Jégvarázs-mese további központi szereplőivel, Olaffal, a beszélő hóemberrel, Kristoffal, a hegyi emberrel, valamint Svennel, a rénszarvassal. A fiú vállalja, hogy segíti Annát útja során és biztonságosan átvezeti őt a jeges hegyvidéken.

Vajon hőseinknek sikerül megtalálniuk Elzát és hogyan alakul Arendelle királyság sorsa? Ha kíváncsi vagy, jó szívvel ajánljuk a bájos mesét, valamint a Jégvarázs-könyvek sokszínű választékát további izgalmas kalandokért!

Kik a Jégvarázs-szereplők?

A Jégvarázs számos fő- és mellékszereplőt vonultat fel. Az alábbiakban részletesebben megismerhetsz közülük néhányat, akik fontos szerepet játszanak abban, hogy alakul Arendelle királyság sorsa.

  • Elza: A Jégvarázs-mese egyik főszereplője, akinek varázslatos erő van a birtokában: képes egy pillanat alatt elhozni a telet és hóba, jégbe borítani a körülötte lévő világot. Sokan csak Jéghercegnőnek becézik őt a különleges képessége miatt. A történet során kulcsfontosságú, hogy Elza megértse, miből fakad az ereje és megtanulja azt kezelni. Gyermekkorában megsebesíti a húgát, Annát, játék közben, és ezután egész életében rettegésben él, tartva attól, hogy kárt tesz másokban is. Bár sokáig sikerül elfojtania, titkolnia a képességeit, egy hevesebb vita alkalmával felszínre tör a varázslata és lelepleződik. A király pár halála után Arendelle királynőjévé koronázzák. Húga mindennél fontosabb számára, már gyermekkoruk óta bensőséges kapcsolatot ápolnak, azonban Anna udvarlója miatt konfliktus alakul ki köztük. Elza aggódik, hogy Hans csupán hatalomra és gazdagságra szeretne szert tenni, s valójában nem szerelmes a húgába. Miután elhagyja a királyságot, Anna igyekszik a nyomára bukkanni. 
  • Anna: A Jégvarázs másik főszereplője, aki központi szerepet játszik Elza személyiségfejlődésében. Arendelle királynő húgaként Anna számos kihívás elé állítja Elzát, beleértve a párválasztást is. Miután szerelembe esik egy kétszínű férfiúval, Elzának bátorságot kell merítenie, hogy meggyőzze húgát a rossz döntése felől. Anna, aki fülig beleszeretett udvarlójába, így kénytelen megérteni nővére álláspontját. A kettejük között kibontakozó nézeteltérés robbantja ki majd azt az eseményt, amely teljesen felforgatja Arendelle világát. A lánynak mindennél fontosabb a nővére, amit igazol az is, hogy a világ végére is elmegy érte, hogy megtalálja őt és rendbe hozza a kapcsolatukat.   
  • Kristoff: A havas hegyvidéken élő ,,hegyi ember”, aki Anna és társai útbaigazítója lesz a kalandjaik során. A segítőkész Kristoff mindent megtesz, hogy a lány teljesíthesse a küldetését és megtalálja nővérét.
  • Olaf: A vidám hóember, akit Elza és Anna még gyermekkorukban építettek Arendelle kastély egyik termében. A kis Anna álmatlansággal küzdött, így rávette nővérét egy kis havas játékra. Természetesen a Jéghercegnő erre az ajánlatra nem mondhatott nemet, így született meg Olaf, a történet egyik bájos szereplője. Elza varázslattal keltette őt életre.
  • Hans: Egy jóképű herceg, aki udvarolni kezd Annának. Elza érzi, hogy érzelmei felszínesek, nem szereti szívből a húgát, csupán szeretne királyi javakhoz jutni. Valódi szándékaira azonban hamar fény derül.

Jégvarázs-könyvek

Elza és Anna kalandjai nem csupán a mozivásznon várják a rajongókat, hanem a Jégvarázs-könyvek, mesekönyvek, foglalkoztatók és színezők lapjain is. Az animációs mese nyomán készült, leginkább kreativitást serkentő művek ideálisak arra, hogy a gyermekek újra átéljék a képernyőn látottakat és kikapcsolódjanak a kedvenc hercegnőik társaságában.

Az Árnyak erdeje című mesekönyvben a Jégvarázs 2 történetéből kapunk ízelítőt. Annát egy borzasztó rémálom kínozza, melyben újra és újra megjelenik egy farkas. Arendelle királyságra rejtélyes betegség súlyt le, s mivel Elza távol van, így Annának kell helytállnia és megoldást találni a sürgető problémára. Miután rábukkan egy titkos kastélyteremre, elmond egy ősi varázslatot, hogy elűzze a birodalmat gyengítő betegséget. Terve azonban nem úgy sül el, ahogy szerette volna, ugyanis véletlen megidézi rémálmának tárgyát: a félelmetes farkast. Mint kiderül, ez a lény nem egy átlagos állat, hanem egy lidérc, akit csak közös erővel és nem kevés bátorsággal győzhetnek le a hercegnők.

A Disney klasszikusok sorozat egyik nagy sikerű kötete a Jégvarázs című mozis könyvgyűjtemény, amelyben kicsit más szemszögből ismerhetjük meg a történet bizonyos részleteit. A cselekmény központjában az áll, hogy Arendelle királyság az örök tél fogságába esik, Annának pedig meg kell találnia nővérét, hogy megtörje a varázslatot. A mesekönyv megannyi izgalmas kalandot tartogat a legkisebb olvasóknak is.

A Jégvarázs 365 mese című kötet egész évre elegendő történettel kedveskedik a kis olvasóknak. Részesei lehetünk Elza és Anna hercegnő sivatagi és jeges kalandjainak, ám rajtuk kívül találkozhatunk a Jégvarázs I. és II. mozifilmek többi elragadó szereplőjével is, köztük Kristoffal és Olaffal, akik egy bonyolult mentőakciót hajtanak végre.

Jégvarázs-színezők és foglalkoztatók

Eljött az idő, hogy a kisebb és nagyobb gyermekek színes ceruzát, festőecsetet ragadjanak, majd kiéljék kreativitásukat a papírlapokon is! A Jégvarázs-mese színezők és foglalkoztatók sokszínű választékát inspirálta a könyvek mellett, amelyek kivétel nélkül feledhetetlen kikapcsolódást - és izgalmas kézműves foglalkozásokat - jelentenek a kicsiknek. A Jégvarázs-színezők és foglalkoztatók az alkotás örömét kínálják a gyermekeknek a kedvenc hercegnőik, valamint barátaik társaságában. Színezzétek ki együtt a meséből megidézett emlékezetes jeleneteket és a szereplőket, úgy, ahogy ti elképzelitek! Ha mindez nem lenne elegendő a közös játékhoz, a matricáskönyvek és böngészők további szórakozást kínálnak.

Legjobb Walt Disney-könyvek

A bájos és azonosulható karaktereknek, izgalmas cselekményeknek és fülbemászó zenéknek köszönhetően Jégvarázs sok kisgyermek szívébe belopta magát az évek során, és máig töretlen népszerűségnek örvend. A Walt Disney különleges tehetséggel rendelkezik a mesealkotást illetően, de erről már meggyőződhettünk. Olyan alkotásokat köszönhetünk neki, amelyek nemcsak varázslatossá tették a gyermekkorunkat, hanem maradandó emlékekkel is kedveskedtek a tanulságos történetek által. A Walt Disney-mesék jellegzetessége, hogy az élet jó és rossz oldalát egyaránt bemutatják, valamint erkölcsi mondanivalót szolgáltatnak: a főhősöknek ki kell állniuk a próbatételeket, hogy bizonyítsák rátermettségüket, erőfeszítéseikért viszont jutalom jár.

A mesék végén legtöbbször megkapjuk a boldog befejezést és a főszereplők élete ismét jóra fordul. Általában a boldogsághoz szenvedéssel kikövezett út vezet, gondoljunk csak a szegény Hamupipőkére, akivel mostohái gyermekkora óta kegyetlenül bántak, ám végül mégis az lábára kerül fel az üvegcipellő, ő lesz a királyfi választottja. Ott van Hófehérke is, akit saját mostohaanyja próbált megöletni egy vadásszal, mert nem bírta elviselni, hogy szebb nála. Az Oroszlánkirály című mesében Szimba veszíti el szeretett édesapját, aki borzasztó körülmények között távozik az élők sorából, mert összeesküvés áldozata lesz. A Disney-meséknek komoly erkölcsi mondanivalójuk van, tanulságot szolgáltatnak amellett, hogy szórakoztatnak. Bár a történet végén a jók elnyerik a jutalmukat, a gonoszok pedig a méltó büntetésüket, sosem egyszerű az az út, amely idáig vezet. A legjobb Walt Disney-könyvek között mind megtaláljuk azokat az ikonikus történeteket, amelyekre még évekkel később is emlékezni fogunk, és melyekkel mindenképpen érdemes megismerkedni.

Top 20 eladás az elmúlt 30 napban - Jégvarázs

1.Disney Mini Mesék 10.: Jégvarázs
Előjegyezhető
Eladási ár:1.999 Ft
2.Böngésző - Jégvarázs
Rendelhető
Eredeti ár:1.499 FtOnline ár:1.349 Ft
3.Karácsonyi színező matricákkal - Jégvarázs 2.
Rendelhető
Eredeti ár:1.999 FtOnline ár:1.799 Ft
4.Árnyak erdeje - Jégvarázs 2.
Rendelhető
Eredeti ár:3.499 FtOnline ár:3.149 Ft

Top 20 eladás az elmúlt 365 napban - Jégvarázs

1.Játék és mese - Jégvarázs 2.
Előjegyezhető
Eredeti ár:5.999 FtOnline ár:4.799 Ft
2.Disney klasszikusok - Jégvarázs
Előjegyezhető
Eredeti ár:2.799 FtOnline ár:2.519 Ft
3.Disney Mini Mesék 10.: Jégvarázs
Előjegyezhető
Eladási ár:1.999 Ft
4.Böngésző - Jégvarázs
Rendelhető
Eredeti ár:1.499 FtOnline ár:1.349 Ft
5.Karácsonyi színező matricákkal - Jégvarázs 2.
Rendelhető
Eredeti ár:1.999 FtOnline ár:1.799 Ft

Szűrés - Jégvarázs