Disney mese

Minden napra egy Disney mese! Kínálatunkban megtalálhatók a legnépszerűbb Disney mesekönyvek, melyek meghitt pillanatokat tartogatnak a szülők és gyermekek számára, és elvezetnek Walt Disney varázslatos, képzeletbeli birodalmába.

Új
Micimackó - Az első éveim
Előrendelhető
Várható megjelenés: 2024. június 28.
Új
Disney - Az első éveim
Előrendelhető
Várható megjelenés: 2024. június 28.
Új
Disney Az elsõ barátaim 10.: Pinokkió
Előrendelhető
Várható megjelenés: 2024. május 17.
Új
Disney Az elsõ barátaim 9.: Némó
Előrendelhető
Várható megjelenés: 2024. május 3.
Új
Disney Az elsõ barátaim 8.: Minnie
Előrendelhető
Várható megjelenés: 2024. április 19.
Új
Disney Az elsõ barátaim 7.: Plútó
Előrendelhető
Várható megjelenés: 2024. április 5.
Új
Disney Az elsõ barátaim 6.: Balu (A Dzsungel Könyve)
Előrendelhető
Várható megjelenés: 2024. április 5.
1 - 50 / 257 termék

Leírás

Disney mese


1901. december 5-én született Walter Elias Disney, röviden Walt Disney, aki már-már kultikussá váló meséi, képregényei nyomán valószínűleg örökbe beírta magát a történelemkönyvekbe. Ő volt az, aki megálmodta a Walt Disney csodálatos világát, és hatalmas hírnevet szerzett magának.

Mindössze tizennégy éves volt, amikor hobbi szinten elkezdett képzőművészeti órákra járni, tíz évvel később pedig belevágott a rajzfilmkészítésbe. 1923-ban Kaliforniába utazott, hogy szerencsét próbáljon a filmipar világában. Ekkor készítette el az Alice Csodaországban című rajzfilmet Lewis Caroll híres regénye nyomán, amit M. J. Winkler támogatásával 1923. októberében képernyőre is emeltek. Ez a nap híres a Disney történetében, ugyanis ekkor született meg a Disney társaság (eredetileg Disney Brothers Cartoon Sutdio), ami később Walt Disney Studio lett. 

Disney 1927-ben megálmodta Oswald, a szerencsés nyuszi karakterét, akit szintén számos mesefilmjéhez felhasznált. Miután rádöbbent, hogy a formalmazója a háta mögött leszerződött Walt Disney összes animátorával, hogy a stúdiójában olcsóbban elkészíthesse az ígéretes Oswald filmeket, Walt Disney saját tulajdonú céget alapított. Lemondott Oswaldról és megálmodott egy olyan mesekaraktert, aki azonnal belopta magát a gyermekek és felnőttek szívébe. Ő volt Mickey Egér, aki az 1930-as évek derekán születtek meg Disney keze nyomán, és aki minden idők leghíresebb Disney figurájává nőtte ki magát. 

Az első Disney mesekönyv 1930-ban látta meg a világot. A Mickey Mouse Book, főszerepben Mickey Egérrel, rövid időn belül berobbant a köztudatba. Walt Disney szeretett karakterét egyesek már-már Amerika egyik szimbólumaként tartják számon, olyannyira részesévé vált a kultúrának. A felhőtlen, boldog gyermekkort megidéző Mickey Egér sok felnőtt és gyermek szívébe belopta magát, akinek kalandos, vicces történeteit egyszerűen nem lehet megunni.

Körülbelül 1538 Disney mese született meg napjainkig, melyek között egyrészt megtalálhatók azok a klasszikus Walt Disney mesék, amiket még szüleink és nagyszüleink is ismernek: Micimackó, A kis hableány, Mickey Egér, A dzsungel könyve, Mulan, 101 kiskutya, Oroszlánkirály, Susi és Tekergő, Hófehérke és a hét törpe; másrészt ott vannak a modernebb Disney mese kínálat, amibe beletartozik például a Jégvarázs, a Verdák, a Disney nyuszik, a Lecsó, és A hihetetlen család is. 

Bár Disney nevét sokan ismerik, azt kevesen tudják, hogy kalandfilmeket és játékfilmeket is készített. Pályafutásának legnagyobb sikerét a Mary Poppins filmnek köszönhetően tudhatja magáénak, amivel 1964-ben öt Oscar-díjat is megnyert. 

Top 20 eladás az elmúlt 30 napban - Disney mese

Top 20 eladás az elmúlt 365 napban - Disney mese

Szűrés - Disney mese